Blijf je dit jaar in Nederland of ga je niet op zomervakantie en vraag je je af hoe jij je kinderen kan vermaken? Geen stress, naast gewoon een heerlijk dagje thuis aanrommelen en leuke uitstapjes, worden er ook dit jaar heel veel leuke activiteiten en coole dagkampen georganiseerd. In de omgeving van Haarlem, Haarlemmermeer, Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen en voor ieder budget. Nieuwsgierig of er ook iets voor jouw kinderen bij zit? Check snel onze tips!

Wanneer begint de zomervakantie in 2022?

Bekijk op deze pagina alle voorjaarsvakantie, carnavalvakanties of Krokusvakanties in 2022 voor de regio's Noord, Midden en Zuid Nederland. De onderstaande vakantie-data zijn adviesdata in 2022 die de overheid in Nederland jaarlijks bepaalt. Scholen mogen dus afwijken. Carnaval valt dit jaar op zondag 27 februari t/m dinsdag 1 maart 2022, dit betekent dat een groot deel van het zuiden vakantie heeft van zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart 2022. (Omdat carnaval dit jaar in dezelfde week valt als de landelijke advies-data, zijn beide data gelijk en zullen veel scholen ook in het zuiden op de bovenstaande adviesdata van de overheid gesloten zijn.)

Zomervakantie in het basisonderwijs

  • regio Noord: 16 juli t/m 28 augustus 2022
  • regio Midden: 9 juli t/m 21 augustus 2022
  • regio Zuid: 23 juli t/m 4 september 2022

Coole dagkampen voor kinderen in de zomervakantie!

De voorjaarsvakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Wij houden zelf erg van de prachtige herfstkleuren die we buiten overal zien. En er is weer zoveel leuks te doen dit jaar! Zo zijn er in de krokusvakantie speciale kinderactiviteiten georganiseerd in veel musea in de omgeving Haarlem.

Surf-dagkamp in de Zomervakantie bij Surfschool De Hangout

Kom in de zomervakantie heerlijk surfen bij Surfschool De Hangout en geef je op voor één van de gave surfkampen in de schoolvakantie! De hele dag op het strand en in de zee spelen, nieuwe vriendjes ontmoeten en dan na een heerlijk dag buiten, fijn thuis slapen. Kunnen je ouders nog even werken ;-) ► Geef je hier op voor de hele week plezier!


Summercamps bij Snowworld

Heb jij al plannen voor de zomervakantie? SnowWorld Amsterdam biedt tijdens de zomervakantie de ideale oplossing voor werkende ouders! De Snowcamps zijn volledig verzorgde weken vol sport, spel & plezier.► Geef je hier op voor de hele week plezier!


Kom naar pop-up Surfdorp: Beachcamp De Lakens in Bloemendaal aan Zee!

Alleen in een bepaalde periode (13 mei t/m 8 juli voorseizoen en 8 juli t/m 29 augustus hoogseizoen) van het jaar is er bij Bloemendaal aan Zee de pop-up surfdorp: Beachcamp De Lakens. Geniet in de zomervakantie van heerlijke luxe (safari)tenten direct aan het strand. Beleef samen met je gezin hier de ultieme (sportieve) vakantie aan zee!

Boek NU jouw plekje ►


Gratis zomerkamp! Elke week van 18 juli t/m 26 augustus voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Het zomerkamp wordt georganiseerd door de Wereldmuziekschool in samenwerking met Stadsschouwburg Haarlem. Iedere week in de zomervakantie vindt er van maandag tot en met vrijdag een zomer- kamp plaats in de Wereldmuziekschool in Schalkwijk.

Het thema van dit theater-zomerkamp is Malle Babbe - niets is te gek!

De kinderen gaan tijdens het zomerkamp in een week tijd hun eigen Malle Babbe voorstelling maken. Ze bedenken een verhaal, verdelen de rollen, oefenen en maken hun eigen decor. Daarbij worden ze steeds begeleid door muziek- en the- aterdocenten. Aan het eind van de week geven ze hun voorstelling voor ouders en bekenden. En na de zomervakantie gaan de kinderen allemaal naar de voorstelling MALLE BABBE op het Wilsonsplein voor de Stadsschouwburg.

Geef je nu op ►


Zomervakantie: Musicalweek bij Cultuurhuis Heemskerk

In de eerste week van de zomervakantie kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen met musicalweek “Rob0t”, een week waarin met elkaar een échte musical wordt gemaakt. Zingen, dansen, kostuums en decor maken met aan het einde van de week een knallende voorstelling voor familie en vrienden.


Zomerspektakel bij Kennemer Theater in Beverwijk

Voor de 7e keer organiseren Stichting Welzijn Beverwijk, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Bibliotheek IJmond Noord, het Kennemer Theater en het Sportfondsenbad Beverwijk het Zomerspektakel! Net als de voorgaande jaren staat de eerste week van de zomervakantie in het teken van creativiteit, dans, koken, theater, sport en spel. Van 19 t/m 21 juli vindt het plaats in en rond het Kennemer Theater en op 22 juli in het Sportfondsenbad. Meld je aan via onderstaande button. Na het invullen ontvang je een online betaalverzoek. Je inschrijving is pas compleet als je een ticket hebt ontvangen.

Meld je nu aan ►


Gratis zomerkamp! Elke week van 18 juli t/m 26 augustus voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Het zomerkamp wordt georganiseerd door de Wereldmuziekschool in samenwerking met Stadsschouwburg Haarlem. Iedere week in de zomervakantie vindt er van maandag tot en met vrijdag een zomer- kamp plaats in de Wereldmuziekschool in Schalkwijk.

Het thema van dit theater-zomerkamp is Malle Babbe - niets is te gek!

De kinderen gaan tijdens het zomerkamp in een week tijd hun eigen Malle Babbe voorstelling maken. Ze bedenken een verhaal, verdelen de rollen, oefenen en maken hun eigen decor. Daarbij worden ze steeds begeleid door muziek- en the- aterdocenten. Aan het eind van de week geven ze hun voorstelling voor ouders en bekenden. En na de zomervakantie gaan de kinderen allemaal naar de voorstelling MALLE BABBE op het Wilsonsplein voor de Stadsschouwburg.

 

 

 


LEGO vakantie dagen bij Young Engineers Haarlem 

Young Engineers vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook spelletjes doen, buiten spelen voor wat frisse lucht en vooral veel plezier maken. Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze LEGO dagen zowel plezier als kennis.


Zomervakantie: gave kampen en workshops bij Talentcentrum Volta in Haarlem

In de zomervakantie zijn er extra dagworkshops en een roboticakamp! Tijdens dagworkshops maken de kinderen in één dag een groot project waar ze anders meerdere keren voor nodig zouden hebben. Elk project doen ze in de zomervakantie 2 keer. Al hun dagworkshops zijn van 10 tot 17 en inclusief lunch. Vooraf reserveren is nodig.


Hutten bouwen bij Palènpa Park

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig. Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Vier hier je verjaardagsfeestje of beleef een bijzonder dagje uit met je gezin! Ook voor schoolreisjes, klassenuitjes en BSO-uitstapjes biedt Palènpa Park gegarandeerd buitenspeelplezier ► klik hier voor meer info!


Naar het museum met kinderen in de zomervakantie

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In de vakantie hebben deze musea zeker een leuk programma:


Speurtocht spel in Haarlem

Een speurtocht is super leuk om samen te doen met de kinderen. Lekker met je gezin dwalen door een stad, op zoek naar aanwijzingen. Want wie speurt ontdekt meer! Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

  • Detectivespel familie (8+)
  • Stadsspeurtocht (10+)

Nu bestellen met korting!


Extra voordelig jumpen in Hoofddorp en Purmerend

JumpSkillz heeft twee trampolineparken in Noord-Holland: 

JumpSkillz Hoofddorp

In de zomervakantie kun je daar extra voordelig jumpen met de Summer Jump Deal: een 5- of 10- rittenkaart waardoor je per keer veel minder betaalt - geldig van 15 juli tot en met eind september 2022. Let op: De kaarten zijn wél persoonsgebonden!

Summer Jump Deal JumpSkillz Hoofddorp & Purmerend

Alles over de Summer Jump Deal

Pathé Haarlem trakteert de kleinste filmfans op een mooie zomer vol topfilms

Onze kleinste bezoekers hoeven zich deze zomer niet te vervelen, er is tijdens de zomervakantie van alles te beleven voor KIDS bij Pathé Haarlem. De nieuwste kinderfilms zijn de gehele periode te zien op het grote doek en er worden tal van leuke extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt in de kinderhoek, waar zij lekker kunnen knutselen en kleuren. Er ligt een mooie zomer kleur- en doeplaat voor ze klaar, waar ze mee aan de slag kunnen. Daarnaast kunnen de trouwe Pathé fans deze zomer mee sparen voor een gratis Charlie knuffel in de Pathé All Stars app. Over Charlie gesproken... wie weet kom je onze trouwe mascotte wel tegen in de bioscoopgangen voor een meet & greet! 


De Stuif-Stuif is Haarlems grootste en meest veelzijdige kinderfestijn

De Stuif-Stuif is Haarlems grootste en meest veelzijdige kinder-vakantie-evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in de laatste weken van de zomervakantie.


Grote zomer kortingen boekje 2022

De zomervakantie komt eraan – de kinderen zijn zes weken vrij! In die periode wil je ongetwijfeld leuke dingen gaan doen met je gezin. Wij hebben heel veel kortingen voor je verzameld! 

Download hier ►


Gezellige activiteiten in de zomervakantie bij boerderij Zorgvrij

Gezellige zomeractiviteiten op Boederij Zorgvrij. Nieuw zijn de "ouder/kind kaasworkshop", het "maak kennis met de dieren en verwen ze met iets lekkers" en de "boerderij-zomerbingo". Let op sommige activiteiten zijn op inschrijving. Inschrijven kan via zorgvrij@spaarnwoude.nl of bel met 023 5202828.

Check de agenda!


Kabouters in de omgeving

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?

Vind hier de kabouters!


Skeeleren in het recreatiegebied Spaarnwoude 

In recreatiegebied Buitenhuizen is een speciale skeelerroute uitgestippeld. Volg de blauwe stippen die op het wegdek zijn geverfd. Een prettige afsluiting van de blauwe skateroute is Informatieboerderij Zorgvrij, waar je nog heerlijk kan spelen en de geiten kan aaien. Ook is het pannenkoekenrestaurant open voor een heerlijk ijsje of kopje koffie.

Check hier de route!