Heb jij ook zo’n zin om een terrasje pakken met het hele gezin? Lang stil zitten aan de tafeltje is voor veel kinderen vaak best een uitdaging. Maar op deze plekken niet! We zetten de leukste terrassen waar je kids de ruimte hebben om  heerlijk te spelen voor je op een rijtje. Zodat jullie kunnen genieten van een hapje en drankje terwijl de kinderen zich ook kunnen vermaken.

Dit zijn de leukste kindvriendelijke terrasjes in Friesland:

Heerlijke terrasjes aan het water

Op zoek naar een mooi terras aan het water met een mooie speeltuin voor de kids? Dan Terherne the placet to be! Zowel bij Meer van Lenten (helaas momenteel, april'21, nog gesloten wegens verbouwing) als bij de hippe foodbar Picknickers kun je als ouders heerlijk op het terras genieten aan het meer terwijl de kinderen spelen in een omheinde speeltuin, dus niet direct bij het water kunnen komen!

Nog meer leuke restaurants aan het water én met speeltuin zijn:

Mooie terrasjes middenin de Friese natuur

1. Brasserie Om de Dobben is een verrassende plek in Burgum die je echt zelf eens moet komen ontdekken. Vanaf het terras heb je zicht op de super mooie (en omheinde) speelweide, zodat je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het uitzicht op je spelende kinderen. Ook erg geschikt voor wat jongere kindjes. Volg ook de aangelegde wandelroute door het natuurgebied rondom Om de Dobben of kies ervoor om lekker rond te struinen! 

2. Wist je dat je middenin Speelbos Sparjebird ook heerlijk kunt eten en of even kunt bijkomen met een drankje? Plof na je wandeling heerlijk neer op het zonnige terras van Blokhut Sparjebird!

3. Duik na een wandeling in de mooie bossen van het Drents Friese Wold eens het terras op bij Brasserie de Roggeberg om te genieten van een borrelplank of een heerlijke sorbet. Terwijl jullie lekker aan het borrelen zijn kunnen de kinderen spelen in de naastgelegen speeltuin.

4. Bijkomen van een wandeling in het sprookjesachtige Rijsterbos (in Gaasterland, zuidwest Friesland) doe je bij Pannenkoekenrestaurant Rijsterbosch

5. Wandel voor of na je lekkere wereldse pannenkoek van Baboeshka door de mooie bossen rondom Beetsterzwaag, bijvoorbeeld de route met het vlonderpad in het Wallebos

6. De doolhofspeeltuin bij Grillrestaurant De Dwaler in Bakkeveen (voorheen het bospaviljoen) is natuurlijk super leuk voor kinderen, maar ook volwassenen want voor velen is deze plek natuurlijk jeugdsentiment, alom!

7. Helemaal in het noorden, in het Lauwersmeer gebied vind je op vakantiepark Landal Esonstad naast luxe vakantiehuisjes een centraal gelegen "Waeghplein" met diverse kindvriendelijke restaurants. Combineer een hapje eten hier vooral ook met een rondje Pitch & Putt (wel eerst even reserveren)! 

Mis je een super kindvriendelijk terras in dit overzicht? Een super fijn adresjes plekje waar jij en je kids altijd graag even zitten? Of denk je al horeca ondernemer hier past mijn restaurant ook goed tussen! Mail me dan je tip door via: friesland@go-kids.nl