Natuurspeeltuin en interactieve wandelroute voor kinderen 

Dit is echt een gaaf speelbos dat bovendien goed te combineren is met een kopje koffie, lunch of diner bij de gezellige Blokhut Sparjebird!

Je vindt Speelbos Sparjebird net buiten de Hemrik, vlakbij Beetsterzwag, in natuurgebied de Friese Wouden. Vies worden mag én kan niet anders hier! 

Loop de greppelroute, sleep met takken of bouw een eigen hut. In de speeltuin kunnen de kids heerlijk kliederen met water bij de waterpomp, maken ze grote hink-stap-sprongen over boomstammen, kunnen ze klimmen in drie(!) verschillende touwbruggen en natuurlijk in een echte klimboom

Door het hele bos staan zo'n 10 uit hout gezaagde dieren. Bij elk dier is iets te doen, dus spelen en ontdekken maar! Ouders en begeleiders lopen gezellig mee. Af en toe duiken de kinderen het bos in voor een blinddoekroute, hutten bouwen, een speurtocht door een kabouterbos of een spannende greppeltocht. Echt verdwalen is er niet bij, want via een goed toegankelijk pad komen volwassenen en kinderen even verderop weer bij elkaar.