Zaterdag 5 juni wordt er weer versoepeld. Wij zijn daar heel blij mee want dat betekent dat we bijna overal weer heen kunnen! Het goede weer is net op tijd gearriveerd. Ondertussen zou je bijna vergeten zijn wat er ook alweer allemaal te doen is. Daarom hebben wij heel veel leuke tips voor je verzameld! In deze blog vind je de tips die we hebben gegeven bij de vorige versoepelingen. Dat zijn vooral buitentips. 

De musea gaan weer open! 

We hebben het gemist de afgelopen tijd. Er zijn zoveel leuke musea in de regio waar je met kinderen heen kan gaan. Eindelijk mag het weer! Zo heb je in Bennekom het Kijk & Luistermuseum. In dit kleinschalige museum leer je alles over hoe er vroeger muziek werd gemaakt. Tip, neem opa en oma mee. Voor velen zal dit een feest van herkenning zijn. Ook leuk is het Marechausseemuseum in Buren. De naam zegt het al, in dit museum leer je van alles over de Marechaussee. Kinderen kunnen van alles doen en beleven in dit museum. GeoFort is ook een heel leuk museum voor kinderen. Alles draait hier om de aarde en het is een echt doe-museum. Het museum is deels binnen en deels buiten en heeft ook nog een gave speeltuin met heerlijk terras. Ben je benieuwd naar de andere musea in de regio? Je vindt ze hier

In de regio vind je ook een paar mooie kastelen. Als je een museumkaart hebt zijn ook deze te bezoeken. Kasteel Rosendael heeft ook een heel mooi park voor kinderen en in Kasteel Doorwerth waan je je een echte ridder! In Nederland zijn nog veel meer mooie kastelen te vinden. In deze blog vind je heel wat kastelen die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. 

Binnen spelen

Met dit mooie weer is buiten spelen natuurlijk heerlijk maar binnen zijn soms net andere mogelijkheden dan buiten. En het is natuurlijk niet altijd droog en zonnig in Nederland. We mogen dus nu ook weer naar alle binnenspeeltuinen, trampolineparken, klimhallen en bowlingbanen. Wat is jouw favoriet? Op deze website is vast wel iets leuks te vinden. 

Naar de film

Wat ook weer mogelijk is na lange tijd is het bekijken van een film in de bioscoop. Thuis kan je natuurlijk ook film kijken maar de echte beleving hebben we toch wel gemist. In Arnhem kan je bij Focus Filmtheater vanaf 5 juni weer veel leuke films voor kinderen zien. 5 juni is extra feestelijk met een rode loper, een drankje en een verrassing voor iedereen. 

Zwemmen

De zwembaden waren al open voor zwemlessen maar nu is het ook mogelijk om te spelen in het zwembad. Recreatief zwemmen mag weer! Ook begint in sommige zwembaden het babyzwemmen weer. In de regio zijn heel wat binnenzwembaden te vinden. Een groot deel vind je op deze website. Waarschijnlijk moet je wel reserveren dus check dat vooraf goed op de website van het zwembad waar je heen wil gaan. 

Met dit mooie weer is het natuurlijk heerlijk om buiten te zwemmen. Dat kan in een buitenzwembad zijn of in één van de vele recreatieplassen in de regio. In dit handige overzicht staan ze allemaal op een rij. 

zwemplas

Binnen eten

Het was al mogelijk om op het terras te eten maar ook met wat minder mooi weer kunnen we nu lekker uit eten. In de regio zijn heel veel leuke kindvriendelijke restaurants te vinden. Vaak met een leuke speeltuin. Zo heeft Restaurant De Houtzagerij in Otterlo een leuke binnen èn buitenspeeltuin! Ook de Pannenkoekenbakker in Buren en Familierestaurant Bij Ons in Ede hebben mooie binnenspeeltuinen. Bij Focus I Eten + Drinken kan je heerlijk eten na een bezoekje aan de film of nadat je gewinkeld hebt in Arnhem. 

Check voordat je op pad gaat wel altijd de website van je bestemming. Het kan zijn dat bepaalde locaties toch gesloten blijven of dat je moet reserveren.