Deze week worden de coronamaatregelen versoepeld. Daar zijn we na al die maanden wel heel blij mee! Maar wat kan er nu weer? Wij hebben het voor je op een rij gezet!

Buitenlocaties zijn weer open

Vanaf woensdag mogen we weer naar de dierentuin en het pretpark. Dus we kunnen weer naar Burgers' Zoo en Ouwehands Dierenpark! Kleine kanttekening is wel dat de binnenverblijven nog dicht zijn maar ook buiten is natuurlijk van alles te beleven. Ook de kinderboerderijen mogen weer open. Op de website zijn er heel wat te vinden. 

Wat ook open gaat is Fruitpark Ochten! Hier kan je midget golfen, er is een kinderboerderij, een blotevoetenpad en een speeltuin. Ook kan je hier heerlijk lunchen en borrelen! Ook Park Rosendael gaat weer open. Hier kan je heerlijk wandelen en voor kinderen is in dit park van alles te doen. Zo kunnen ze lekker nat worden bij de Bedriegertjes! Openluchtmusea mogen ook hun deuren openen. Het Openluchtmuseum in Arnhem gaat dus open!

Buiten spelen was gelukkig alweer een tijdje mogelijk om sommige plekken maar nu zijn echt alle buitenspeeltuinen open. In deze blog vind je de leukste speeltuinen. Helaas moeten we nog even wachten voordat we weer binnen kunnen spelen. Er zijn ook veel leuke speelbossen te vinden in de regio. 

Binnen sporten, dansen en muziek maken

Kinderen die een sport binnen beoefenen en binnen muziek maken of dansen kunnen ook weer beginnen! Misschien is je kind wel op zoek naar een leuke dansles of muziekles? Misschien wil je kind wel een nieuwe sport kiezen? Op de website hebben we in de categorie Clubs heel veel leuke tips voor je verzameld! Trampolineparken zijn ook sportlocaties dus deze gaan ook open. In de regio kan je dus The Maxx in Veenendaal en Jumpsquare in Arnhem weer bezoeken. 

Binnenzwembaden mogen ook weer open. Helaas meestal nog niet voor recreatief zwemmen. Ook steeds meer buitenzwembaden openen hun deuren. Nu hopen op mooi weer! In deze blog vind je de leukste plekken om te zwemmen in de regio. 

Heb je het snuffelen tussen de boeken gemist? Vanaf donderdag kan het weer want dan gaan de bibliotheken weer open! 

Terrassen

De terrassen waren al open maar mogen nu wat langer open! Je kan dus nu gezellig met het gezin ook voor het diner op pad. In deze blog hebben we heel veel leuke terrassen met speeltuin voor je verzameld.

De winkels zijn ook al weer een tijdje open. Ga je met je zoon of dochter winkelen in Arnhem en ben je op zoek naar een leuke plek om te lunchen? Bij Focus I Eten + Drinken hebben ze een heerlijk terras met ook voor kinderen heel veel lekkers op de menukaart. 

Kinderfeestje

Sommige kinderfeestjes waren al een tijd mogelijk maar nu er meer open gaat worden de mogelijkheden voor kinderfeestjes ook steeds groter. Op de website staan veel leuke kinderfeestjes. Voor de mogelijkheden kan je informeren bij de aanbieder van het feestje. 

De natuur in

We hebben afgelopen jaar met z'n allen de natuur ontdekt. In de natuur is ook eindeloos veel te beleven met kinderen. Grote kans dus dat we lekker de natuur in blijven gaan. Met deze wandeltips gaan de kinderen ook zeker mee. En in deze blog staan nog veel meer leuke tips voor een geslaagd uitje in de natuur!

Check voordat je op pad gaat wel altijd de website van je bestemming. Het kan zijn dat bepaalde locaties toch gesloten blijven of dat je moet reserveren.