Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een leuke en mooie plek om met kinderen te bezoeken. Een imposant kasteel waar echte ridders en jonkvrouwen hebben gewoond spreekt tot de verbeelding van veel kinderen. 

Speuren

Kom je naar Kasteel Doorwerth, dan is er in de speurtochten genoeg avontuur te vinden. Jan Vinken is opgesloten in het kasteel omdat hij het tafelzilver heeft gestolen. Volg het spoor van het bestek en vind het tafelzilver. Voor de allerkleinsten is er een plaatjeszoektocht ‘Ik zie, Ik zie’. Of kom van alles te weten over het leven op een kasteel en doe de ‘Ontdekkingsspeurtocht’. De speurtochten zijn te koop in de museumwinkel. 

Wandelen

In de omgeving van Kasteel Doorwerth kan je heerlijk wandelen op Landgoed Duno. Vanaf het landgoed heb je een prachtig uitzicht over de Nederrijn. 

Activiteiten voor kinderen

Regelmatig worden er leuke activiteiten voor kinderen op het kasteel georganiseerd. Houd de agenda dus in de gaten! Heb je een museumjaarkaart? Dan is de toegang tot het museum gratis. 

Op het kasteel is een kasteelwinkel waar je streekproducten en souvenirs kunt vinden.

Lunchen

In het gezellige en sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen kan je goed terecht voor een lekkere lunch. 

Blog

Benieuwd wat je allemaal kan zien in het kasteel? Lees dan deze blog over een bezoek aan het kasteel met jonge kinderen.

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor