Buiten zwemmen met kinderen in het zuiden van Gelderland

Als het warm is buiten is er niets fijner dan lekker het water opzoeken. In deze regio (Arnhem en omstreken, Doetinchem en omstreken, de Gelderse Vallei (Ede, Wageningen, Veenendaal en Barneveld) en de Betuwe) zijn heel veel leuke buitenzwembaden en zwem- en recreatieplassen voor kinderen te vinden. Wij hebben er een paar op een rij gezet. 

Recreatieplas Lingebos in Vuren

De recreatieplas in het Lingebos is een ideale plek om verkoeling te zoeken op warme dagen. De grote zwemplas heeft meerdere 'zwemzones': je kunt er zwemmen in het diepe zwemgedeelte, of spelen met de kinderen op het strandje. Het water rond het strand is met een drijflijn afgesloten, zodat de kinderen niet in het diepe water terecht kunnen komen. Ook loopt het strandje geleidelijk af, naar water van maximaal 1 meter diep. Rond de zwemplas vind je verschillende leuke (water-)speeltoestellen. Er is horeca aanwezig bij de zwemvijver waar je bij mooi weer terecht kan voor snacks, drinken en ijs. Ook zijn er verschillende openbare barbecueplekken. 

De Rijkerswoerdse Plassen in Arnhem

De Rijkserswoerdse Plassen liggen ten zuiden van de wijk De Laar in Arnhem-Zuid en zijn perfect voor water- en strandrecreatie: heerlijk zwemmen, fietsen en wandelen. Kinderen kunnen zich goed vermaken bij de watergoot, het speelveld of op het duikvlot.

Zwembad De Peppel in Ede

Zwembad de Peppel heeft een uniek buitenzwembad. In plaats van chloor zorgen planten en biofilters voor een perfecte waterkwaliteit. Dit is uniek in Nederland! 

Zwembad De Vallei in Veenendaal

Met mooi weer kan je bij Zwembad De Vallei lekker zwemmen in het buitenbad met een heerlijke familieglijbaan. Op het buitenterrein kan je ligbedden, een springkussen, midgetgolfbaan, beachvolleybalveld en een beachvoetbalveld vinden.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een peuterhoek. Deze bestaat uit twee baden met verschillende dieptes. De peuterhoek is voorzien van een glijbaan voor de kleintjes en een speeltuintje. Voor de veiligheid is dit gedeelte afgesloten met een hek.

Zwembad De Vrije Slag in Bennekom

Dit mooie buitenzwembad is heel geschikt om met kinderen heen te gaan. Er zijn verschillende baden waaronder een heel ondiep peuterbad, een groot recreatiebad en een 50 meter bad. Verder is er speelgelegenheid voor de kinderen en zijn er veel ligweides. Een heerlijk dagje uit met het gezin op een zonnige dag!

Strandpark Slijk-Ewijk met speeleiland Zandziebar

Bij Strandpark Slijk-Ewijk kan je heerlijk zwemmen, zonnen en spelen.  Helemaal geweldig voor kinderen is speeleiland ZandzieBar. Via het strand, een avontuurlijke brug, een trekpontje of een mooie loopbrug kom je op het eiland waar je een waar klim- en klauterparadijs vindt, gemaakt van boomstammen.

Het Oosterbosbad in Barneveld

Beleef een mooie zomer in het Oosterbosbad! Met een 50 meter bad met twee duikplanken, een recreatiebad met twee glijbanen, een peuterbad, grote ligweide met pannaveldje en volleybalnet en zijn er voor jong en oud volop leuke activiteiten te beleven.

Recreatieplas De Waaij in Westervoort

Recreatieplas De Waaij (ook wel De Kolk genoemd) aan de rand van Westervoort is goed bereikbaar en gratis toegankelijk. Dit is een heerlijke plek om met kinderen te zwemmen. 

Recreatiegebied De Nevelhorst

Tussen de plaatsen Zevenaar en Didam vind je recreatiegebied Nevelhorst. Een wat kleiner, maar overzichtelijk gebied. Toch zijn hier alle voorzieningen aanwezig voor een heerlijk dagje uit. Het water biedt mogelijkheden om te zwemmen, te vissen of te kanoën.

Bosbad Lunteren

Het Bosbad is een echt familiebad. Alle voorzieningen zijn daar op gericht: aparte gedeeltes voor peuters met water van 10 - 30 cm diep; veel water van ongeveer 1 meter diep als speeldomein voor de jeugd; via de trap kom je in het diepe bad, waar je in het water lekker kunt ravotten met de banden en plastic matten; er is een apart voetbalveldje voor de jonge kinderen. Maar ook goede zitruimte en terrassen voor ouders en opa's en oma's. Een echt gezinsbad voor jong en oud.

Recreatieplas De Meent in Beusichem

De Meent is een mooi en gezellig recreatiegebied in Beusichem in de gemeente Buren. Hier is het heerlijk zwemmen, luieren, vissen, wandelen en kanoën. De Meent is gratis toegankelijk. Kinderen zijn de hele dag zoet bij de watergoot, op de speelheuvel, de speeltoestellen en het duikvlot.

Met boomstammen is een uniek avontuurlijk klim- en klauterparadijs gemaakt: Jutterseiland. Het speeleiland in het water is bereikbaar via het strand, een trekpontje en een mooie loopbrug.

Speeltuin Tuindorp in Wageningen

Leuke speeltuin in Wageningen met een buitenzwembad. Op mooie dagen kan je hier heerlijk in het water spelen. Het zwembad is afgeschermd met een hek dus niet zomaar toegankelijk voor kleine kinderen.

Rhederlaag

Rhederlaag is een prachtig recreatiegebied ten oosten van Arnhem. Bij Giesbeek en Lathum zijn mooie stranden waar je heerlijk kunt zwemmen. De toegang tot dit gebied is gratis. 

Openluchtzwembad Klarenbeek in Arnhem

Dit openluchtzwembad heeft voor alle leeftijden een geschikt bad. Een peuterbad met speeltoestellen voor de kleinsten een bad met een hoogte tot 1 meter om lekker te spelen en een diep bad met twee duikplanken en een glijbaan. Dit zwembad is volledig rookvrij!

Recreatieplas Eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik is een waterparadijs voor jong en oud. Er is van alles te doen; van zwemmen en zonnen tot zeilen, waterskiën en vissen. Het bevindt zich in een prachtig natuurlijk gebied vlakbij Maurik in de Betuwe.

Recreatiegebied Stroombroek

In Braamt, aan de voet van het bosrijke en heuvelachtige Montferland en vlakbij Doetinchem, ligt het veelzijdige recreatiegebied Stroombroek. Het zandstrand, de ruime ligweiden en voorzieningen maken Stroombroek tot de ideale plek voor een dagje uit. 

De Zanding in Otterlo

Recreatieplas de Zanding in Otterlo ligt op een vakantiepark maar je bent hier ook welkom als daggast (op dit moment in verband met corona helaas niet). Dit natuurmeer met zandstrand is een heerlijke plek voor een dagje zwemmen met de kinderen. Kinderen kunnen zich vermaken op het spannende Avonturen Survival Eiland. Kleine kinderen vermaken zich op de speeltoestellen, terwijl de wat oudere kinderen de hoogte opzoeken in het 11 meter hoge superklimnet.

Betuwestrand

Bij Betuwestrand kan je je een hele dag vermaken in het strandbad. Er is hier van alles te doen! In het strandbad zijn gave glijbanen, een drijvende trampoline en duikplanken te vinden. Je kan hier ook waterskiën en wakeboarden! 

Openluchtzwembad Rheden

Bij het opluchtbad in Rheden kan iedereen heerlijk zwemmen. Er zijn drie baden; een wedstrijdbad, een familiebad en een peuterbad. Verder is er een glijbaan, een lekkere zonneweide en een terras. Een heerlijke plek voor een dagje uit!

Wil je een paar keer per jaar leuke regionale erop uit tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ook op Facebook en Instagram delen we vaak leuke tips!

Andere leuke tips

Ben je op zoek naar een leuk speelbos in het zuiden van Gelderland. In deze blog vind je heel veel leuke tips! En wil je gaan wandelen met kinderen in de regio? Ook daar hebben we leuke tips voor verzameld! En van spelen en wandelen word je hongerig. In de regio zijn heel veel terrassen/restaurants te vinden met speeltuin! In deze blog vind je nog meer leuke speeltuinen

Wil je in een andere regio lekker buiten spelen met de kinderen? In dit boek vind je veel leuke speelbossen en familiewandelingen in heel Nederland. In het boek 'Alle kinderen naar buiten!' vind je heel veel buitentips voor kinderen.