Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen

GeoFort, Het science museum waar alles om de aarde draait!

Kom naar GeoFort, het spannende forteiland waar alles om de toekomst van de planeet aarde draait! Beleef wereldse thema’s in de GeoExperience, het ‘intelligente’ doolhof, stap in de lift die zich dwars door de aardbodem boort en de avontuurlijke Vleermuisspeurtuin. Schuif aan in Restaurant ‘de Wereldpan’ of op het terras en geniet van vele lekkernijen!

Speuren op het forteiland

Het forteiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het defensieve fort is omgebouwd tot een spannende attractie vol activiteiten, dwaal door de donkere tunnels, vind de weg in het doolhof, zwaaiende touwbruggen in de Vleermuisspeurtuin, Bij GeoFort is zowel binnen als buiten van alles te ontdekken!

Vleermuisspeurtuin

Als er een dier is dat veel gebruikmaakt van navigatie, is het wel de vleermuis. Kruip in de huid van dit interessante beest en volg de route door de Vleermuisspeurtuin. Ontdek waar de dieren slapen, hoe ze navigeren en hoe ze jagen. De spannende speurtuin ligt ook op het forteiland, te midden van glooiende graslanden, hoge bomen en idyllische vergezichten over de Betuwe. Na flink wat speuren en navigeren relax je en geniet je na bij Restaurant de WereldPan.

GeoExperience

In de GeoExperience ontdek je binnen en buiten allerlei manieren om te speuren en dingen in kaart te brengen. Ontdek hoe kaarten liegen of bedriegen en ervaar hoe een GPS precies weet waar jij bent. Er zijn allerlei uitdagende doolhoven. In het geurendoolhof zoek je de juiste route die de zalm in de oceaan volgt met geuren. Of ontsnap uit het klimaatdoolhof vol met ‘klimaatkaarten’.

Telephone trail

Trek je schoenen uit en loop over het gloednieuwe grondstoffenpad. Onderweg ervaar én ontdek je meer over de schaarse grondstoffen die in je telefoon zitten. Hoe meer er van het materiaal in je smartphone zit, hoe langer je moet lopen. Om terug te komen bij schoenen ga je over een natuurlijke ondergrond weer terug naar het begin.

Daar wil ik heen!

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor