Herfstvakantie!


De herfst, een heerlijk jaargetijde! Vaak is het nog lekker weer en de natuur is prachtig met al zijn mooie kleuren. Lekker naar buiten dus! Maar als het weer even wat minder is dan is er binnen ook genoeg te doen. Een museum bezoeken, naar het trampolinepark, lekker zwemmen of naar de bioscoop. Deze nieuwsbrief staat weer bomvol leuke tips! 

Fijne vakantie!

ps. Houd wel goed de data van de activiteiten in de gaten want regio midden heeft eerder vakantie dan regio zuid. 
 

Naar de film!

Bij Focus Filmtheater in Arnhem zijn deze vakantie heel veel leuke fims uit het landelijke kinderfilmfestival Cinekid te zien. Voor elke leeftijd zit er wel wat tussen! Ook de traditionele griezelavond belooft weer heel spannend te worden! 
Daar wil ik heen!
 

Heeft jouw zoon of dochter altijd al willen dansen met Elsa en Assepoester? Nu is de kans! Op 24 en 26 oktober geeft Ritmiek Dans en Muziek een magisch prinsessenbal waar kinderen samen met Elsa en Assepoester kunnen dansen, schminken en glittertattoos kunt zetten. 

Monkey Town in Leerdam is een leuke speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. En nu krijg je bij elk bezoek een potje lasergame. Ook kan je via Go-Kids gratis koffie en thee krijgen. Wil je een keer wat anders doen met het gezin? Je kan hier ook bowlen! En ben je met een grotere groep? Je kan hier ook eten!

 

Vakantie bij Cultura

Cultura heeft weer een heel leuk programma deze vakantie! Kinderen kunnen bouwen met Lego, er wordt gedanst, je kan naar de film en een mooi kunstwerk maken. Maar dat is nog niet alles! De activiteiten zijn op de verschillende locaties van Cultura in Ede, Bennekom en Lunteren. 
Daar wil ik meer over weten!
 
Wandelen is altijd leuk. Zeker in de herfst met al die mooie kleuren. In de regio kan je natuurlijk heel veel mooie wandelingen maken. Wij hebben in een blog heel veel leuke tips verzameld. Ook deze speelbossen zijn zeker een bezoekje waard!
Bij de zwembaden van Optisport kan je heerlijk komen zwemmen met het hele gezin. Er ligt heel veel speelmateriaal in het water en de zwembaden zijn overzichtelijk. Regelmatig worden er leuke activiteiten voor kinderen met een zwemdiploma georganiseerd.
 

Springen bij Jumpsquare

Wil je wat sportiefs gaan doen deze vakantie? Ga dan lekker springen bij Jumpsquare in Arnhem. Het leuke is dat dit voor alle leeftijden is. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen al samen met papa en mama komen springen! 
Dat lijkt me leuk!
 

Er is van alles te doen in het Elisabeth Weeshuis Museum. Zo kan je in de Weeshuistuin op open vuur brood bakken op stok. In de Weeshuiskeuken kun je poppetjes maken van zoutbrooddeeg, terwijl Kaat de Keukenmeid verhalen vertelt over het leven van de kinderen in het weeshuis woonden. 

Fruitpark Ochten ligt midden in de Betuwe. Je kan hier heerlijk een wandeling maken met kinderen en er is van alles te beleven. Een blotevoetenpad, een speeltuin, een kinderboerderij en je kan midgetgolfen. En heb je honger gekregen? Je kan hier ook lekker lunchen! 

 

Marechausseemuseum

Deze vakantie staat in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Zo kan je het spel Sprong van vrijheid doen en is er een workshop parachute maken. Natuurlijk kan je ook het museum ontdekken en in het M-lab vingerafdrukken onderzoeken.
Daar wil ik meer over weten!
 
Bij Kasteel Rosendael is deze vakantie van alles te doen! Kinderen kunnen de hele vakantie speuren en spelen in het park rondom het kasteel. Ook kan je een echte prins(es) worden en kan je zelfs het park in het donker bezoeken. Dat is spannend!
Wil je met de kinderen uit eten? Op de website staan veel leuke plekken waar kinderen heel welkom zijn. En vaak is er ook nog een speeltuin bij. Zo hebben De Houtzagerij en De Pannekoekenbakker Buren een binnenspeeltuin en kan je er ook nog eens lekker eten!
 

GeoFort

Deze vakantie kunnen kinderen meedoen met leuke Minecraft-workshops! Samen met Minecraft-experts gaan ze op avontuur op de GeoCraft server. GeoFort brengt het spelen in Minecraft naar het volgende level en laat ze heel Nederland in Minecraft ontdekken. 
Dat is interessant!
 
De agenda bij Kasteel Doorwerth is weer goed gevuld! Je kan speuren naar appels, Professor Bombasticus komt langs, je kan een ridderproef doen en vroegere bewoners van het kasteel ontmoeten. Check snel de agenda en kom langs!
Gaan opa en oma een dagje wat leuks doen met de kinderen? Dan is het Kijk & Luistermuseum echt een aanrader! In dit kleinschalige en heel persoonlijke museum ga je terug in de tijd! Op dit moment is er ook een poppenhuis tentoonstelling te zien. 
 

Theater bij Cultura

VET neemt je mee naar een magische rommelzolder waarin niets moet, maar vooral heel veel mag: even geen regels, geen huiswerk, geen pianoles of voetbaltraining. Je mag lachen om ‘kapot’-grappige situaties en liedjes!
Daar wil ik wel heen!
 
 

Leuke blogs

Regelmatig worden er leuke blogs geschreven. Zo is er nu een blog te vinden met leuke knutseltips voor de herfst en Halloween. Je vindt hier ook een gave pretparkspecial en leuke tips voor als het regent. Ook handig is de blog met speeltuinen.
 

Er is meer!

In de agenda staan meer leuke tips voor de vakantie. Zo kan je speuren door Park Zypendaal, is er een kidscollege bij GeoFort en kan je genieten van het Sprookjesfestival in Arnhem en Nijmegen. Ook leuk zijn de Wilde Weken op de Hoge Veluwe.