De leukste speelbossen en natuurspeeltuinen in Zuid-Gelderland

Speelbossen en natuurspeeltuinen in Gelderland-Zuid

Zijn jullie nog op zoek naar een te gekke gratis activiteit? Trek dan eens lekker de natuur in met kinderen. Voor kinderen is niets zo leuk als heerlijk ravotten, ontdekken en spelen in het bos. Daarom hebben we voor jullie een overzicht gemaakt met de leukste speelbossen en natuurspeelplekken. Extra tip! Neem je picknickmand mee en geniet van een leuk dagje uit met het hele gezin!

Volop speelplezier in het bos

Benieuwd waar jullie op ontdekking kunnen gaan in een te gek speelbos in de regio's Arnhem, Nijmegen, De Gelderse Vallei en de Betuwe? Lees dan snel verder en ga erop uit met jouw kinderen.

Speelbos Groene Poort Landhorst

In de speeltuin Groene Poort kun je heerlijk spelen in de openlucht. Dit gezellige speelbos ligt dichtbij Boswachterij Sint Anthonis. De natuurspeeltuin is vrij toegankelijk en er zijn speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden zoals een waterpomp, verschillende klimrekken en schommels. 

Lees hier meer

Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek

Avonturenbos Groesbeek is bedacht door kinderen, voor kinderen! Je vindt er allerlei spannende plekken: een touwbrug tussen de bomen, een boomhut en nog veel meer. Lekker kliederen met water kan bij de pomp op de waterspeelplaats. En natuurlijk genoeg plek om je eigen hut te bouwen. Even bijkomen? Vertel elkaar dan eens verhaaltjes in de van boomstammen gemaakte verhalenhoek! Ontdek hoe je in en met de natuur kunt spelen, klimmen, klauteren en leren bij Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek!

Lees hier meer

Het Drutens Bosje in Druten

Het Drutens Bosje ligt op de grens van Druten en Afferden. Enkele jaren geleden is een verwilderd bos omgetoverd tot een gebied van 13 ha waar rust en recreatie samen gaan. Je vind in dit bos ook een spannend speelbos met toestellen, boomstambruggetjes, een kabelbaan, een groot klim- en klautertoestel waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook is er een grasveld om heerlijk te picknicken of een balletje te trappen. Daarnaast zijn er struinpaden, trimtoestellen, een Cooper pad (tijdsduurloop-route), wandel- en fietspaden. Oftewel, genoeg voor een leuk dagje uit. 

Lees hier meer

Het Sprokkelbos in Lent

In Lent hebben ze speciaal voor kinderen een stukje bos ontwikkelt tot een leuk speelbos. Niet met allerlei speelapparatuur, maar met wat het bos te bieden heeft! Kinderen mogen hier gratis komen klimmen en klauteren, verstoppertje spelen, kliederen met water of een hut bouwen. Ook vies worden is natuurlijk toegestaan! Het speelbos is overdag voor iedereen toegankelijk. 

Lees hier meer

Speelbos Das Leuk Herpenduin in Herpen (NB)

In de buurt van Schaijk vind je het Speelbos Das Leuk in natuurgebied Herperduin. In het midden van een groot stuk bos, ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Via vier verschillende poorten kunnen kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier toegang tot het binnenterrein. Er door heen klimmen, er over heen klauteren of er onderdoor kruipen. Er zijn klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen of glijpalen die voor ongelooflijk veel speelplezier zorgen. Daarnaast zijn er ook rustplekken om even tot rust te komen. Naast het klimmen en klauteren op het klimtoestel De Das, kunnen kinderen ook hutten bouwen, in greppels spelen of water oppompen.

Lees hier meer

Speelbos Docus de Das avonturenpad in Schaijk (NB)

Langs een verhard wandelpad van ca 1,5 km kom je verschillende speeltoestellen tegen en aan het begin van het pad wordt het verhaal over het betoverde bos verteld door een hoorspel. Een mooi, leuk, gezellig en sportief avontuur voor het hele gezin! 

speelbos, docus de das, avonturenpad, schaijk, brabant

Lees hier meer

Speelbos De Kleine Waterlinie in Vuren

In het Lingebos is een heel leuk speelbos te vinden met een heus speelfort, soldaten en kanonnen. Hier kun je de hele middag met water kliederen, in bomen klauteren en verstoppertje spelen in het bos. Speelbos De Kleine Waterlinie leent zich ook prima voor een leuk schooluitje of een spannend kinderfeestje. In het Lingebos is ook een leuke zwemplas te vinden.

Lees hier meer

Het Renkums Beekdal

In het Renkums Beekdal in Renkum is van alles te doen voor kinderen. Er is een leuke rolstoelvriendelijke waterspeelplaats en in het bos is een leuk kabouterpad! Het terras van Lunchroom De Beken ligt onder de bomen en kijkt uit over de waterspeelplaats. Een heerlijke plek voor een mooie dag!

Lees hier meer

Speelbos De Schuytgraaf in Arnhem

Aan de rand van de wijk Schuytgraaf in Arnhem ligt dit speelbos. Hier kunnen kinderen heerlijk met water kliederen, hutten bouwen en lekker vies worden! Je kan parkeren bij De Buitenplaats.

Lees hier meer

Speelnatuur Mosselse Zand

Bij natuurspeelplek Mosselse Zand kunnen kinderen zich heerlijk uitleven. Leg de gaafste waterwegen aan met water uit de pomp. Of bouw een coole hut; er liggen ruim voldoende takken. Wil je liever de hoogte in, klim dan lekker stoer in een boom!

Lees hier meer

speelbos otterlo

Nationaal Park Veluwezoom

Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom kan je prachtige wandelingen maken. Voor kleine kinderen is een wandeling naar de schaapskooi al heel leuk. Onderweg kunnen de kinderen spelen in het bos op de houten speeltoestellen. Ook bij het bezoekerscentrum zijn leuke speeltuinen met houten speeltoestellen. 

Lees hier meer

Lekker buitenspelen op natuurlijk speeltoestellen

Benieuwd waar jij een avontuurlijke natuurspeeltuin kunt vinden in de regio's Arnhem, Nijmegen, De Gelderse Vallei en de Betuwe? Lees dan snel verder en laat jouw kinderen lekker buitenspelen!

Speeleiland ZandZieBar in Slijk-Ewijk

Op Strandpark Slijk-Ewijk vind je het Speeleiland ZandZieBar, waar je heerlijk speelt met zand en water! Via het strand, een avontuurlijke brug, een trekpontje of een mooie loopbrug kom je op het eiland waar je een waar klim- en klauterparadijs vindt, gemaakt van boomstammen. Bij kiosk De Waterfiets kun je terecht voor iets te drinken of een lekker ijsje, zodat jouw dag helemaal compleet is! Zin om het water op te gaan? Huur een waterfiets, SUP plank of kano. Liever een spelletje real life gamen? Ook hiervoor kun je terecht in de kiosk!

Lees hier meer

Het Speelse Veld in Beneden-Leeuwen

Het Speelse Veld is een unieke locatie in Beneden-Leeuwen waarin de kinderen alle ruimte hebben om te spelen, leren en bewegen in de natuur. Je vind hier onder andere een waterspeelplek voor jonge kinderen, een vier seizoenen picknickplek, een ontdekplek en een avonturenplek waar je prachtige hutten kunt bouwen.

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Tuur in Schaijk (NB)

Tussen de weilanden in Schaijk vind je naast een woonwijk een prachtige natuurspeeltuin! Kinderen kunnen uren buitenspelen op alle natuurlijke speeltoestellen die zijn neergezet door maar liefst 50 vrijwilligers! Er zijn veel verschillende klimtoestellen, een kabelbaan, een waterbaan en zelfs een klein buitentheater te vinden in deze prachtige speeltuin. 

Natuurspeeltuin Tuur Schaijk, buitenspelen, speeltuin, buitenspelen, spelen, erop uit, uitje, gezinsuitje, dagje weg, dagje uit, buiten, kinderen

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Graaf van Megen (NB)

In deze bijzondere natuurspeeltuin ga je een stukje terug in de tijd. Spelenderwijs leren kinderen over de werking van water, de geschiedenis van Megen en de natuur. Pas op dat je geen natte voeten krijgt op de hindernisroute. Ook kunnen kinderen in deze speeltuin op zoek naar de bessen, appels, noten net zoals ze dat vroeger deden!

natuurspeeltuin, buitenspelen, outdoor speeltuin, spelen, erop uit, gezinsuitje, graaf van megen

Lees hier meer

Pluktuin en natuurspeeltuin bij Hoppies in Ammerzoden

Bij Hoppies kan er naar hartenlust geplukt worden zodat je met een prachtige bos bloemen naar huis gaat. Bel altijd wel even of de pluktuin open is. Genoeg bloemen verzameld? Dan kan je ook nog heerlijk spelen in de natuurspeeltuin of dwalen door het maisdoolhof.

natuurspeeltuin, pluktuin, hoppies, ammerzoden, buitenspelen, water, speeltuin, buitenspeeltuin, spelen, kinderen, uitje, gezinsuitje, erop uit, dagje weg, dagje uit

Lees hier meer

De Beweegtuin in Mill (NB)

De Beweegtuin Mill, Natuurlijk Bewegen, ligt in het natuurgebied de Groespeel en de Kanaalzone. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en sporten. De Beweegtuin bestaat uit leuke sporttoestellen van natuurlijk materiaal. Hierdoor wordt sport en bewegen in een natuurlijke omgeving bevorderd.

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Adventure Islands bij Bloemenpark Appeltern

Kinderen kunnen zich uren vermaken in de natuurspeeltuin bij Bloemenpark Appeltern (voorheen De Tuinen van Appeltern) dankzij leuke speelhuisjes, natuurlijke speel- en klimtoestellen, het bamboedoolhof en wilgentunnels. Ook kunnen van ze van dichtbij bijen en vlinders bewonderen in het speelbos! Naast het ontdekkingseiland zijn ook de inspiratietuinen zelf erg leuk voor kinderen. Zo kunnen jullie op zoek naar de tuin met trampoline, of ga op bezoek in de kaboutertuin met een klein kabouterpad.

De Tuinen van Appeltern - spelen, buitenspelen, natuurspeeltuin, speelbos, appeltern, gezinsuitje, erop uit, dagje uit, dagje weg, kinderen, ontdekkingseiland

Lees hier meer

Landerij De Park in Elst

Kom de natuur ontdekken bij Landerij De Park: je kunt een speurtocht doen, er is een spannend struinpad, een kabelbaan, speelplaatsen voor zowel grote als kleine kinderen, een kinderboerderij en nog veel meer! 

Lees hier meer

Jutterseiland De Meent

Jutterseiland De Meent is vooral met lekker weer een leuke speeltuin! Je vindt deze speeltuin bij recreatiepark De Meent in Beusichem. Je kan hier heerlijk zwemmen in de zwemplas en op het Jutterseiland zijn allemaal leuke houten speeltoestellen te vinden. 

Lees hier meer

Speurtuin bij GeoFort

De Speurtuin ligt bij GeoFort in de Betuwe maar is vrij toegankelijk. Gelegen aan een prachtig restaurant met terras is dit een heerlijke plek om met kinderen te bezoeken. De speeltuin is lekker uitdagend, ook voor grotere kinderen. Er is veel om te klimmen en klauteren. Ook zijn er een kleine waterspeelplaats en wat andere speeltoestellen. 

Lees hier meer

Vleermuisspeurtuin Geofort

De Hoge Veluwe

Midden op de Hoge Veluwe is een heel leuke speeltuin voor kinderen. Alles is van natuurlijke materialen gemaakt en er is van alles te doen! De speeltuin ligt naast het restaurant dus leuk om te combineren met een lekkere pannenkoek! 

Lees hier meer

Wist je dat er in Noord-Brabant ook heel veel leuke speelbossen te vinden zijn? In deze blog hebben we ze voor je op een rij gezet! 

Wil je met de kinderen lekker gaan wandelen? Hier vind je leuke wandelplekken die geschikt zijn voor kinderen!

 

Log In