Het Kijk & Luistermuseum is een kleinschalig en persoonlijk museum in het centrum van Bennekom. In dit museum draait het grotendeels om muziek. Je kunt er zien en horen hoe mensen vroeger, toen er nog geen radio of grammofoon was, en streaming zéker nog niet bestond, muziek konden laten spelen. Een paar keer per dag wordt er een muziekpresentatie gegeven en daarbij mogen kinderen meehelpen.

In het museum is verder veel te zien over de streekhistorie van de Gelderse Vallei, een boerendeel, een schoolklasje en een oud kruidenierswinkeltje.

Poppenhuizen van vroeger

Regelmatig zijn er leuke tentoonstellingen in dit museum. Nu is er een tentoonstelling over poppenhuizen. Poppenhuizen uit de vorige eeuw, gemaakt door creatieve vaders, opa’s en anderen. Met deze poppenhuizen is gespeeld door hun dochters en kleindochters. Toen deze meisjes te groot werden om ermee te spelen zijn de poppenhuizen vaak lang op zolder bewaard. Maar ook de zolder moet een keer worden opgeruimd. Zo zijn ze uiteindelijk beland in het museum. Pareltjes van huisvlijt, die nu te zien zijn. Een leuk uitje voor opa en oma met de kleinkinderen! Voor kinderen is er een speurtocht en natuurlijk mag er ook gespeeld worden met een poppenhuis.