Leuke tips voor kinderen bij slecht weer

Het regent! Wat nu? Niet getreurd, ook als het weer buiten even wat minder is zijn er genoeg leuke uitstapjes met kinderen te bedenken. Wij hebben een paar leuke tips op een rij gezet. 

Binnen spelen

De binnenspeeltuin is altijd een succes. In de regio zijn genoeg leuke speeltuinen te vinden. In dit overzicht kan je ze vinden. Een heel leuke speeltuin is Monkey Town in Leerdam. Je kan hier natuurlijk heel leuk spelen maar je kan hier ook bowlen! Bij 't Gastland in Rhenen kan je ook bowlen. 

Wil je lekker gaan springen? Bij Jumpsquare in Arnhem kunnen kinderen vanaf 1,5 jaar al komen springen! Hier vermaakt iedereen zich prima op een regenachtige middag. 

Bij Restaurant de Houtzagerij in Otterlo zit de speeltuin meteen naast het restaurant. Leuke plekken dus om lekker te borrelen, lunchen of dineren terwijl de kinderen heerlijk kunnen spelen (en ook lekker kunnen eten natuurlijk!). 

Bezoek een kindvriendelijk museum

Een bezoek aan een museum is altijd leuk. In de regio zijn heel veel kindvriendelijke musea te vinden. Ontdek alles over de aarde bij GeoFort, ga terug in de tijd bij het Kijk & Luistermuseum of leer alles over het leven in een weeshuis bij het Elisabeth Weeshuis Museum.  Ook leuk is het Marechausseemuseum in het prachtige Buren of bezoek een echt kasteel in Doorwerth. 

Ga zwemmen

Wil je toch lekker nat worden? Ga dan zwemmen. Er zijn heel veel leuke zwembaden in de regio te vinden! Check wel altijd even de openingstijden voordat je op pad gaat. 

Naar de film of het theater

De bioscoop is natuurlijk een heerlijk uitje als het weer niet al te best is. Bij het Focus Filmtheater in Arnhem zijn altijd leuke kinderfilms te zien. 

Regelmatig zijn er bij Theater Cultura in Ede leuke kindervoorstellingen te zien. Een leuk uitje voor de hele familie! 

Bezoek de bibliotheek

Veel bibliotheken in de regio organiseren voorleesuurtjes. Ook worden er regelmatig andere leuke activiteiten georganiseerd. Houd de agenda dus in de gaten. En wordt er niks georganiseerd? Dan is boeken lenen en thuis lekker lezen natuurlijk altijd een goed idee! 

Toch naar buiten

Ben je niet bang voor een beetje regen of kou dan kan je natuurlijk altijd toch naar buiten gaan! Wij hebben heel wat leuke locaties in de natuur op de website staan waar kinderen heerlijk kunnen spelen en wandelen. Soms zit er ook een bezoekerscentrum bij waar van alles te doen is. Kan je meteen even opwarmen. 

Wil je een wandeling maken met de kinderen? In deze blog vind je heel veel tips voor leuke kindvriendelijke wandelingen in de regio. Ook voor speelbossen en natuurspeeltuinen trotseren kinderen graag een beetje regen. 

Knutselen of koken

Het is natuurlijk altijd leuk om lekker binnen te blijven als het slecht weer is en wat aan te rommelen in huis. Knutselen is altijd een goed idee en wat lekkers bakken is ook gezellig met de kinderen. Op Pinterest zijn veel leuke ideeën te vinden. Wij hebben ook een account op Pinterest waar regelmatig leuke dingen op worden gezet. 

Wil je een paar keer per jaar leuke erop uit tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief