De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties wordt er geschiedenis voor het voetlicht gebracht door talloze uiteenlopende activiteiten, op locatie en online. Thema dit jaar is Aan het werk! De activiteiten in het Marechausseemuseum passen daar prima bij.

Sprong van vrijheid

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Nederland 5 jaar lang bezet door de Duitsers. Een flink aantal militairen, waaronder ook marechaussees, wist naar Engeland te ontkomen. Daar werd een aantal van hen opgeleid tot geheim agent. Zij sprongen boven Nederland aan een parachute naar beneden met zendapparatuur en wapens voor het verzet. Wie waren zij? En wat hebben zij bijgedragen aan onze vrijheid? Speel het spel Sprong van vrijheid en leer meer over deze Marechaussees van Oranje. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Workshop parachute maken

Iedere woensdagmiddag tijdens de Maand van de Geschiedenis gaan jullie zelf aan de slag! Maak een parachute voor een speelgoedsoldaat in het M-lab en ontdek hoe je zo veilig mogelijk kunt landen boven Nederland.

M-lab

Het onderzoekslokaal M-lab is iedere dag toegankelijk voor het maken van een paspoort of het onderzoeken van vingerafdrukken. Vraag ernaar bij de kassa!

Lees verder