Eindelijk kunnen we weer naar het terras! Ben je ook zo dol op een terrasje pakken en vind je het best een uitdaging om een leuk en kindvriendelijk terras te vinden? Een terras waar je kids de ruimte hebben of nog liever waar ze heerlijk kunnen spelen. Een win win situatie; jullie kunnen heerlijk genieten van een hapje en drankje en kids hoeven niet stil aan tafel te zitten en kunnen lekker spelen. 

We hebben de 23 leukste en kindvriendelijke terrassen in Zwolle en omgeving voor je uitgezocht.

Nooterhof (Zwolle)

De Nooterhof wordt door vrijwilligers van de Milieuraad Zwolle gerunt en zij bieden kleine versnaperingen aan. Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt natuurlijk en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship.

Stadsstrand (Zwolle)

Met je voeten in het zand op het Stadsstrand in Zwolle Het strand is voor iedereen! In het hartje van het centrum in Zwolle waan je je op vakantie bij het Stadsstrand. Met een hapje en een drankje kom je heerlijk tot rust in de loungebanken in het zand en ook voor de kinderen is er genoeg te spelen. Als het zand al niet voor voldoende vermaak zorgt, is er ook nog de speelkist en worden er regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Houd de agenda op Go-Kids daarom goed in de gaten voor gezellige gezinsmomenten.

Vanaf ca. 1 mei geopend.

‘t Binnenhof (Paasloo)

In de buurt van Giethoorn is er Restaurant ’t Binnenhof. ‘t Binnehof is een zeer kindvriendelijk restaurant in Paasloo met veel speelvoorzieningen: speelzolder met ballenbak en Berend's Clubhuis , binnenzwembad, omheinde speeltuin met trampoline en springkussen, hinkelbaan, aquabubbles en bootjes, diverse gezelschapssporten. Kortom: er is altijd wel wat te beleven! Heerlijk om neer te strijken dus.

Netl strandpaviljoen

Netl met het strandpaviljoen

Netl, de wildste tuin met een echt strand en duinen en nog veel meer heeft een geweldig terras met uitzicht op het strand waar de kids heerlijk kunnen spelen op de speeltoestellen of met het zand en water. Heerlijk kun je het een hele middag wel volhouden. 

Het Boscafé op de Lemeler Esch (Lemele)

Het Boscafé op de Lemeler Esch is laagdrempelig en puur! Verborgen aan de voet van de Lemeler- en Archemerberg vind je het Boscafé De Lemeler Esch. Het is een superleuke start- of finishplek voor wandelingen en/of fietsroutes. Eerst lekker wandelen, en daarna genieten van een heerlijk kopje koffie en chocolademelk voor de kids met heerlijke zelfgemaakte taart en toffe speelgelegenheden in een veilige omgeving.

Parkpaviljoen de Wezenlanden (Zwolle)

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Midden in het Park de Wezenlanden is er nu het Parkpaviljoen. Met je voeten in het zand en uitzicht op de vijver zul je ook hier direct een strandgevoel krijgen. Ook met kleine kinderen is het genieten, je kunt vanaf het terras de kinderen overal zien en in de gaten houden. En ze kunnen natuurlijk ook heerlijk in het park spelen en evt naar de naastgelegen basketbalveld, pannakooi of skatebaan gaan.

gillende keukenmeiden terras

Gillende Keukenmeiden (Zwolle) 

Zoek je een super leuk plekje in Zwolle met heerlijke taartjes dan zit je bij de Gillende Keukenmeiden aan het Meerminneplein goed. Naast de lekkere taartjes kun je hier ook uitstekend ontbijten en lunchen. Terras in de tuin is knus en hip en de kids kunnen op het naast gelegen plein en in het gras heerlijk spelen. 

Herberg Molecaten (Hattem)

Het kindvriendelijke restaurant Molecaten in Hattem  heeft een perfecte ligging in het bos, net even buiten Hattem. Je kunt dus het bos perfect combineren met een lunch of diner bij de herberg. Er is een groot terras dat uitkijkt op de natuurlijke speeltuin en er is een overdekt terras met heerlijke loungebanken. Op dit overdekte terras met heaters zijn ook honden welkom.

Puik zwolle

Puik (Zwolle)

Bij Puik in Zwolle Zuid is het heel goed toeven op het terras. Je kunt hier terecht voor een lunch, een drankje en voor heerlijke pannenkoeken. De kaart is heel divers en voor ieder wat wils. Kids kunnen heerlijk in de grote tuin op het gras spelen of op een van de speeltoestellen. 

Herberg de Klomp (Vilsteren)

Bij Landgoed Vilsteren bevindt zich Herberg De Klomp. De Klomp is de ideale stop tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht door de prachtige natuur van het Vechtdal. Bovendien hebben ze een heerlijk groot terras met speelveld voor de kids.

bij Hartje Zwolle terras

Bij Hartje Zwolle

Het concept van Bij Hartje Zwolle is voor gezinnen heel prettig. Er zijn allerlei kleine hapjes te bestellen en er is ontzettend veel keuze, dus ideaal voor kids. Er is buiten een afgeschermd terras en zijn de kids iets groter dan kunnen ze heerlijk op het pleintje er voor spelen. 

in den poorten gasthuisplein

Horeca aan het Gasthuisplein (Zwolle)

Aan het Gasthuisplein zitten een aantal horecazaken met terras zoals Lekker Zwolle, Croissanterie Pigalle, de Gezelligheid en Dogtails. Het aanbod is heel verschillend en één heeft ook kindvriendelijker aanbod dan de ander, maar de gemene deler is het plein met het grote speelobject Ode aan de poorten. Kinderen hebben hier de ruimte en kunnen hier heerlijk spelen. Maak voor jezelf de afweging welk aanbod  het beste bij jouw kinderen past.

De Barones (Dalfsen)

Middenin het mooie Vechtdal ligt het voormalige landhuis van Barones van Haersolte op landgoed Gerner in Dalfsen. Dit mooie landhuis is nu een restaurant. Het is een unieke locatie om heerlijk met je gezin te komen eten en /of genieten van het prachtige terras. En ze hebben een heerlijke pannenkoekenkaart voor de kids!

Kas van Kaat (Zwolle)

Een beleving apart, een lunch of een kopje koffie of thee in het tuincafé van de Kas van Kaat. Natuurlijk is alles wat ze serveren van biologische oorsprong. Bij mooi weer zit je op het terras met uitzicht op de vijver, bij iets minder weer zit je in de kas tussen de planten en het groen. Heb de lunch en/of koffie op, maak dan een wandeling over het heerlijke park van Buitengoed de Herfte, wat grenst aan hun terrein.

terras Vreugdehoeve

De Vreugdehoeve (Zwolle)

Bij de Schapenboerderij kun je veel meer dan alleen schaapjes kijken. Ze hebben ook een horeca gedeelte met buiten een heel groot terras en speeltuin. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken. En je kunt hier heerlijke schapenmelk ijsjes krijgen.  De Vreugdehoeve is ook een vertrekpunt voor een aantal Natuurmonumenten wandelroutes.

het wijnhuis terras

Horeca aan het Grote Kerkplein (Zwolle)

Ook aan het Grote Kerkplein zitten een aantal horecazaken zoals het Wijnhuis, De Beurs, Ook hier heel divers aanbod en de één is kindvriendelijker dan de ander, maar ze hebben allemaal een mooi terras en het Grote Kerkplein voor de deur. Op dit autovrije plein kunnen kids fijn spelen en hebben ze de ruimte. 

terras restaurant Reimink heeten

Zaal &  Restaurant Reimink (Heeten)

In het mooie Salland, aan de doorgaande weg tussen Heeten en Deventer, in het bos, ligt Restaurant Reimink. Bij dit restaurant kun je heerlijk eten, lekker een terrasje pakken of je familiefeest houden. De kinderen kunnen naar hartelust in de grote speeltuin spelen, terwijl jij gezellig op het grote terras toezicht houdt.  Je kunt je terrasbezoek ook combineren met een potje midget golf. 

Bistro de Stadshoeve (Zwolle)

Midden in het park de Stadhoeve in Stadshagen is Bistro de Stadshoeve gevestigd met een groot terras met lange picknickbanken.. Het is bij uitstek een plek voor jonge gezinnen, fietsers, genieters en voor iedereen die zin heeft in iets lekkers.

Smaak in de Broeren (Zwolle)

Voor de Broerenkerk op het Broerenkerkplein is een groot terras Smaak in de Broeren.  Deze brasserie van Waanders heeft een ruim assortiment voor kinderen. Het terras is omheind met windschermen. De kinderen kunnnen heerlijk op dit grote plein naast het terras spelen. 

Grand Café Milligers ( Zwolle)

Bij het Grand Café Milligers is een heel groot terras met diverse zitje dat uitkijkt over de Milligersplas. De kaart is heel divers en voor elk wat wils en kids hebben een aantal speeltoestellen, het zand van de plas en een sportveld om naar hartelust te spelen. Hier heb je echt een zomergevoel. 

Brasserie Het Vliegerhuys (Zwolle)

Het Vliegerhuys is de gehele dag geopend voor ontbijt, lunch, diner, borrel of een lekkere kop koffie met huisgemaakte patisserie. Aan het kant van het Weeshuispassage is nu een prachtige plein/tuin gemaakt. Een heerlijke besloten terras, waar kinderen alle ruimte hebben om te spelen.

Theeschenkerij in Park Eekhout  (Zwolle)

Theeschenerij Eekhout in het van Eekhoutpark is vanaf de maand mei iedere zondagmiddag tot begin oktober geopend. Alleen wanneer het stortregent blijft de theeschenkerij gesloten. Aangrenzend aan de theeschenkerij bevindt zich een omheinde speeltuin en kinderboerderij. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en grotere kinderen kunnen heerlijk een balletje trappen in het park.

Camping Reestdal met gezellige Bistro (Balkbrug)

Ook op camping Reestdal kun je heerlijk genieten op een gezellig terras. Kids kunnen naar hartenlust spelen nadat je het Reestdal hebt verkend.  Het is een sfeervolle pleisterplaats direct aan de rode route van landschap Overijssel. Van hier uit zijn er dus ook hele toffe wandelroutes te beleven!

grote kabouterbos terras

Het grote Kabouterbos ( Dronten)

Net buiten Kampen in het Roggebotbos ligt het pannenkoekenrestaurant Het grote Kabouterbos. Dit restautant heeft een heel groot terras met een sprookjesachtige speeltuin met allerlei paddenstoelenhuisjes. De kids kunnen zich hier helemaal uitleven. Ideale plek om ook een boswandeling te maken of het kabouterpad te lopen. 

Hans & grietje speelpark

Hans & Grietje speelpark en pannenkoekenhuis (Zeewolde)

Hans & Grietje is een klasse apart en dit is natuurlijk veel meer dan een terras en mag daarom niet in dit lijstje niet ontbreken. Het is een pannenkoekenhuis met een speelpark. Uiteraard is er een heel groot terras en kinderen gaan hier helemaal op in een sprookjeswereld en kunnen hier eindeloos spelen.  Eigenlijk is het een dagje uit en daarom ook de moeite waard om even buiten de regio te gaan "om een terrasje te pakken".

Geniet van je (hapje en of) drankje op terras!

Wil je ergens een lekker ijsje eten? Bekijk dan ons overzicht met ijssalons in de omgeving.