Met dit heerlijke weer is een ijsje altijd welkom. Eigenlijk maakt het weer helemaal niet uit, want een kind slaat natuurlijk nooit een lekker ijsje af. We hebben de lekkerste ijssalons en ijsboerderijen in Zwolle en daarbuiten op een rijtje gezet. Zie hier de coolste hotspots met ijssalons:

IJssalon Salute

IJssalon Salute is sinds 1997 gevestigd op één van de mooiste plekken binnen de stadsgrachten van en in de winkelstraat van Zwolle. Salute heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden met dagelijks vers bereid Italiaans schepijs. Het ijs wordt uitsluitend bereid met de beste Italiaanse ingrediënten.

Elke dag van de week kun je genieten van meer dan 40 verschillende soorten ijs. Naast de reguliere smaken, is er ook ijs voor diabetici, lactose- en glutenvrij ijs. 

IJssalon Talamini

IJssalon Talamni  in Zwolle is een zeer smaakvol en zonnig ingerichte ijssalon waar je naast een ijsje eten ook gezellig kunt loungen en kunt iunchen. De ijssalon maakt op ambachtelijke wijze zelf het ijs en is al jaren een begrip in Zwolle.

Flierefluiter in Raalte

Bij de Flierefluiter in Raalte hebben ze sinds kort een FliereDrive waar je heerlijke softijsjes kunt halen! Kom jij er ook eentje proberen? 

IJssalon Tutti Gelati Hattem

Tutti Gelati is een ijssalon in hartje Hattem met een klein terras dat weer deel uitmaakt van het grote terras op de Markt in Hattem. Proef Italië in de sfeer van Hattem. De ijssalon is alle dagen geopend vanaf 13.00 uur.

IJssalon Ekkelenkamp Ommen

Op drukke zomerse dagen trekt heel (toeristisch) Ommen en omgeving uit voor een heerlijk soft- of schepijsje van Ekkelenkamp. Niet zo gek want de ijsjes van ijssalon Ekkelenkamp zijn het lekkerst uit de hele regio. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept. De ijssalon is daarnaast één van de grootste ijssalons van heel Nederland.

Smikkelhoekje Assendorp Zwolle

Bij snackbar het Smikkelhoekje in Assendorp verkopen ze ook Italiaans  en softijs. De ijssalon is dagelijks geopend voor heerlijk ijs en je kunt kiezen uit heel veel lekkerse smaken ijs. 

IJboerderij Rosahoeve

Familiebedrijf IJsboerderij de Rosahoeve maakt ambachtelijk boerenijs met melk van hun eigen koeien. Neem ook plaats op het zonnige terras en geniet van een kopje koffie, glaasje fris of heerlijk ijsje. Kies uit 13, regelmatig wisselende smaken, ook voor mensen met een allergie. Nergens smaakt het ijs zo vol en romig als op deze boerderij.

Schapenboerderij Vreugdehoeve

Schapenboerderij De Vreugdehoeve is een biologische melkschapen boerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Ze hebben een winkel, theeschenkerij en een ijssalon. Het ijs wordt gemaakt van biologische, volle schapenmelk. Doordat het vetpercentage in schapenmelk hoog is, is er verder weinig room nodig om heerlijk romige ijs te maken.

IJssalon Buuffie's Heino

Proeflokaal Buuffie's is een echte hotspot in het centrum van Heino. Sinds dit voorjaar hebben ze ook een ijssalon. Directt naast het proeflokaal zit de ijssalon van Buuffie's, Ze bieden ruim 24 smaken ambachtelijke roomijs aan. Dus voor ieder wat wils.  De ijssalon is dagelijks geopend.

IJskiosk en bakkerij Jorink in Raalte

Bakkerij Jorink in Raalte heeft ook een groot assortiment schepijs.  Ze zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur En op zaterdag tot 17.00 en op zondag van 13.00 tot 17.0 uur.

IJskiosk de Zeven Deugden in Dalfsen

Brasserie en ijskiosk de Zeven Deugden is een mooie trekpleister plek aan de Vecht waar ze heerlijk schepijs verkopen.  Ze zijn dagelijks geopend.

ijscowd ijsboerderij

IJscowd IJsboerderij in Hattem

Bij de ijsboerderij IJscowd in Hattem kun je natuurlijk heerlijk schepijs krijgen, maar kunt hier ook ijsgebak en ijstaarten bestellen. Ze hebben een ruime keuze aan smaken van hun eigen gemaakte ijs. Op deze ijsboerderij is ook een terras en kinderen kunnen hier heerlijk spelen op de (speel)boerderij. Naast de melkkoeien zijn er ook nog andere dieren aanwezig. 

IJsjes via Multi Vlaai in Zwolle Zuid 

Bij de Multi Vlaai in Zwolle Zuid verkopen ze naast de vlaaien ook overheerlijk ijs van IJssalon Strijkert. 

ijssalon strijkert

IJssalon Strijkert in Oldebroek

IJssalon Strijkert in Oldebroek maakt zelf heerlijk ambachtelijk ijs en verkoopt dit in hun ijssalon in Oldebroek. Naast een ijshoorntje hebben ze ook een groot assortiment ijstaarten. 

ijssalon toscana

Toscana IJssalon in Dedemsvaart, Ommen en Hardenberg

Toscana IJssalons hebben vele vestigingen in Nederland en in deze regio kun je ze vinden in Dedemsvaart, Ommen en Hardenberg. Naast de vele smaken ijs verkopen ze ook heerlijke ijstaarten. In Ommen kun je heerlijk op het terras van je ijs of een kopje Italiaanse koffie genieten.

IJssalon Marena in Kampen

In de Oudestraat  op nummer 174 in Kampen vind je ijssalon Marena voor heerlijk ijs.

IJssalon Dondo in Kampen

Iets verderop in de Oudestraat op nummer 115 zit IJssalon Dondo. Hier kun je uiteraard terecht voor heerlijk schepijs, maar ze hebben ook softijs, ijscoupes en drankjes. 

IJssalon Lutteke in Zwolle

Redelijk nieuw  in Zwolle is de ijssalon Lutteke aan de Luttekestraat. In deze ijssalon kun je terecht voor 20 smaken, van biologisch roomijs tot vegan sorbetijs.

IJssalon La Dolce in Zwolle

Bertho  is met La Dolce weer terug van weggeweest. Voorheen zat deze ijssalon bij de Sassenpoort, maar vanaf heden is hij terug in Zwolle op de Melkmarkt ( oude pand van Wellness for Hair). La Dolce zal meer dan 30 smaken  Italiaans ijs bieden. Het bekende limoen-basilicumijs zal ook weer verkrijgbaar zijn. 

IJscuypje Assendorp in Zwolle

Nieuw dit voorjaar is het IJscuypje in de Assendorperstraat. Na vestigingen in en rondom Amsterdam krijgt Zwolle ook een ijswinkel van IJscuypje. De ijssalon zit tegenover het Klooster aan het begin van de Assendorperstraat en zal waarschijnlijk in maart voor het eerst de deuren openen.  Er zullen naast de vertrouwde smaken ook nieuwe smaken te krijgen zijn. Denk aan lange vingers, bokkenpootjes, kletskoppen, walnoot-vijgen, limoen-cheesecake, appelkruimel-karamel en chocolade-sorbet.

Waar je ook je ijsje gaat halen, geniet ervan. En ben je benieuwd naar nog meer leuke horeca adresjes, check dan onze categorie Eten & Drinken.