Leuke herfstvakantie uitjes en activiteiten in de regio Zwolle

Het is bijna herfstvakantie en ben je nog op zoek naar leuke vakantie utijes en  activiteiten voor kinderen in en rondom Zwolle?
Wij hebben uiteraard een aantal leuke tips om er lekker op uit te gaan en om te doen in de vakantie.

1. Flim kijken in Pathé Zwolle

Is het een beetje druiliger weer en wil je samen met je kids lekker achterover hangen, ga dan naar de film. Deze is herfstvakantie is het aanbod reuze, want er zijn ontzettend veel nieuwe kinderfilms te zien. Denk aan Bigfoot family in 4DX, 2 Sinterklaas films, De magische poort, Jackie en Oopjen, Poeslief, 100% Wolf.  Vergeet niet op tijd te reserveren, want de bioscoop mag voorlopig maar 30 personen per zaal hebben.

Check hier de filmagenda =>

2. Herfst doedagen bij Boscafé van camping Lemeler Esch

Tijdens de herfstvakantie zijn de Herfst Doe Dagen bij het Boscafé. Wordt speurder van de Lemelerberg, rooster marshmallows boven het kampvuur of verzamel kastanjes,beukennootjes, eikels en nog veel meer schatten in de natuur en maak de mooiste knutsels! De herfst doedagen zijn ook toegankelijk voor niet campinggasten. Deze activiteit is leuk te combineren met een wandelroute vanaf de camping.

Meer info Herfst doedagen =>

 

3. Griezelen in zwembad Tijenraan

In de herfstvakantie kun je lekker zwemmen, spelen en griezelen. Voor de kleintjes is er een leuke waterspeeltuin in het ondiepe bad, met loopmat, ballen, snorkels, loopmat e.d. De kinderen met een zwemdiploma kunnen komen griezelen in het wedstrijdbad en meedoen aan de monsterrace, de heksendans, de griezelhindernisbaan, de aquabubbel en nog veel meer bibberende activiteiten rondom het thema Halloween. Op 31 -10 is er een heuse Halloween zwemdisco.

Check hier de Tijenraan agenda

4. Griezelig Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families!  Het volledige park is aangekleed (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), er zijn extra activiteiten, spookhuizen en we bieden op 14, 17 én 24 oktober 2020 unieke Halloweenavonden aan die vanaf 18.00 uur spannender worden door losloopgriezels in het park. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers, vriendelijke heksen en de sfeervolle aankleding. Opperheks Odelia verwelkomt jullie graag in oktober.

Heksendoorn =>

5. Dinoland Zwolle

Dinoland is deze herfstvakantie van 10 t/m 25 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vanwege Corona hebben ze deze herfstvakantie geen dinoshow binnen, maar wel diverse shows en meet&greets met de T. rexen buiten. Na de herfsvakantie gaan de dino's in winterslaap en opent Dinoland in het voorjaar 2021 haar deuren weer.

6. Kindervoorstelling in het theater

Hoe leuk is het om met je kind naar het theater te gaan? Er zijn al kindervoorstellingen voor de allerkleinsten. In en rondom Zwolle hebben we heel veel theaters met ontzettend groot aanbod voor kinderen en families. Ook deze herfstvakantie zijn er veel mooie kindervoorstellingen.

Check hier de theater agenda =>

7. Uit eten in magisch pannenkoekenhuis Lokate

Wil je deze vakantie lekker uit eten met de kinderen en zoek je iets speciaals en kindvriendelijk? Bij pannenkoekenhuis Lokate in Wijhe ben je aan het juiste adres. Bij Lokate is eten en drinken omgetoverd tot een ware beleving. 

Eenmaal binnen begint de magie al gelijk, je kijkt werkelijk je ogen uit. Kaarsen zweven als betoverd door de ruimte en het heelal lijkt op steenworp afstand. En de kans is groot dat je tussen de gangen door de magie aan den lijve zult beleven... Kinderen worden verplicht om tussen de gangen door lekker rond te lopen...en de magie zelf te ondervinden!

Op 14-10 is er een heuse griezelknutselmiddag met als afloop een lekkere pannenkoek eten.

Lokate + deal =>

8. Uitje naar het museum

Een uitje naar het museum hoeft niet saai te zijn. En zeker niet in de MuseumKidsweek In de herfstvakantie zijn er bij veel musea in Nederland extra kinderactiviteiten. In de regio Zwolle hebben we natuurlijk het populaire Bakkerijmuseum in Hattem en Museum de Oude Aarde in Giethoorn.  En wat oudere kinderen kunnen de expositeis in Museum de Fundatie ook wel waarderen.

Musea uitjes =>

9. Herfst in Junglepark Orchideeën Hoeve

Ga deze herfstvakantie op expeditie in de Orchideeën Hoeve en ontdek samen met jouw familie de avontuurlijke jungle. Doorkuis het regenwoud als een echte tarzan, maak een familiekiekje tussen de flamingo’s en bewijs dat je een echte ranger bent in de spectaculaire speeljungle. Maar wees op je hoede! Voor je het weet sta je oog in oog met een vleesetende plant of een reusachtige slang…

Herfst in Orchideeën Hoeve

10. Spelen in een indoor speelparadijs

Is het een regenachtig dag dan is een dagje binnen spelen bij een indoor speelparadijs ideaal. Veel kids vinden het prachtig, en er is volop keus. Ook voor ouders wordt een binnen speeltuin steeds gezelliger en vaak is er wel wifi zodat ouders evt. nog wat kunnen werken in de vakanties. De meeste speelparadijzen bieden extra activiteiten in de vakanties aan en zijn meestal alle dagen in de vakantie geopend. 

In de regio Zwolle is er heel veel keuze in de binnen speeltuinen. 

Binnenpret

Check vooraf de actuele corona maatregelen en vergeet niet om tijdig te reserveren. Veel uitjes hebben beperkte mogelijkheden om bezoekers toe te laten. 

Herfstvakantie actviteiten

Uitjes in de vakantie zijn altijd leuk, maar je kunt ook uit in de natuur. Lekker naar buiten en als het moois van de herfst bekijken en ervaren. 

1. Paddenstoelenjacht

Ga samen met je kind(eren) lekker het bos in en ga op zoek naar mooie paddestoelen en vooral die mooie rode met witte stiippen. Neem ook een spiegeltje mee en bekijk ook een paddenstoel van de onderkant. En kijk op boomstammen, wie weet je zijn de efljes wel thuis en zitten ze op je te wachten op de elfenbankjes.

Kindvriendelijke wandroutes

2. In plassen stampen

Helaas gaat de herfst ook weleens gepaard met de nodige regenbuien. Het kan soms leuk zijn om er dan juist op uit te trekken. Regenjas en laarzen aan en dan lekker overal in de plassen stampen en nat worden is dan helemaal niet erg. Eigenlijk hoe natter hoe beter.... Daarna lekker onder een warme douche en dan genieten van een warme chocomelk.  Zeker weten dat de kids dit geweldig vinden en vooral als je zelf ook meedoet. 

3. Herfstschatten zoeken

Ga lekker het bos of het park in en neem een tas of emmertje mee en ga op zoek naar de mooiste herfstschatten zoals bijzonder en fel gekleurde blaadjes, eikels en (tamme) kastanjes. Neem al dat moois mee naar huis en ga lekker thuis knutselen, zoals poppetjes maken en een spinneweb maken met wol, kastanje en satéprikkers. 

4. Kabouterpaden

Hebben jullie de kabouters al in de bossen gespot? Deze herfstvakantie zijn ze overal in de bossen te zien en ze kijken naar jullie uit.
Staatsbosbeheer heeft ruim 60 kabouterpaden in Nederland en bij elk bezoekerscentrum start wel een kabouterpad. En wil je helemaal in kabouterstijl blijven dan kun je in het bos Roggebotzand (tussen Kampen en Dronten) een prachtig (vernieuwd) kabouterpad lopen en daarna lekker spelen in de grote speeltuin van het pannenkoekenrestaurant het Grote Kabouterbos. 
Of je gaat de bossen in bij Nunspeet en start vanaf het bezoekerscentrum en  na afloop ga je lekker een pannenkoek eten bij het pannenkoekenrestaurant de Kabouter ( valkbij) 
 

Kabouterpaden =>

5. Warme chocomelk

Hoe leuk is het om je kids erop uit te gaan en ergens lekkere warme chocomelk te drinken. In en rondom Zwolle zijn zoveel leuke kindvriendelijke horeca adresjes met goed aanbod voor kids. En warme chocomelk hebben ze overal wel. Probeer eens een nieuw adresje en laat je verrassen.  Vanwege corona blijven de terrassen langer geopend, dus vergeet deze ook niet.

Kindvriendelijke terrassen =>

Vind je een terras toch echt te koud en is het echt prutweer, dan is er natuurlijk ook een ruim aanbod met binnen locaties.

Kindvriendelijk eten & drinken =>

 

Nog meer leuke activiteiten vind je natuurlijk in onze agenda! En check ook onze te gekke deals!
En volg ons op Facebook en Instagram voor de leukste uitjes en acties!