Leuke herfstvakantie uitjes en activiteiten in de regio Zwolle

Het is bijna herfstvakantie en ben je nog op zoek naar leuke vakantie uitjes en activiteiten voor kinderen in en rondom Zwolle?
Wij hebben uiteraard een aantal leuke tips om er lekker op uit te gaan en om te doen in de vakantie.

kinderfilms pathé Zwolle

1. Film kijken in Pathé Zwolle

Is het een beetje druiliger weer en wil je samen met je kids lekker achterover hangen, ga dan naar de film. Deze is herfstvakantie is het aanbod reuze, want er zijn ontzettend veel nieuwe kinderfilms te zien. Denk aan Trolls 3 en  3 Sinterklaas films.

Check hier de filmagenda =>

2. Herfst doedagen bij Boscafé van camping Lemeler Esch

Tijdens de herfstvakantie zijn de Herfst Doe Dagen bij het Boscafé. Wordt speurder van de Lemelerberg, rooster marshmallows boven het kampvuur of verzamel kastanjes, beukennootjes, eikels en nog veel meer schatten in de natuur en maak de mooiste knutsels! De herfst doedagen zijn ook toegankelijk voor niet campinggasten. Deze activiteit is leuk te combineren met een wandelroute vanaf de camping.

Meer info Herfst doedagen =>

3. Karten of VR experience bij Kobalt 

Op zoek naar een indoor spannend uitje met je gezin? Bij Kobalt in Zwolle kun je karten in een elektrische kart en heerlijk rondscheuren a la Max Verstappen. Wie van jullie haalt de snelste tijd? Je kunt bij Kobalt een VR experience gaan doen. Samen met je kinderen een geweldig spel spelen in een VR omgeving. Dit wordt echt een geslaagd uitje.

15% kortingsdeal Kobalt =>

4. Griezelig Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families!  Het volledige park is aangekleed (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), er zijn extra activiteiten, spookhuizen en is het park op de zaterdagen extra lang geopend.

Heksendoorn =>

5. Dinoland Zwolle

Nog een keertje oog in oog staan met de vele dino's in Dinoland Zwolle. Dat kan nog tot en met 29 oktober voordat ze in winterslaap gaan.
Dinoland is nu nog leuker met Nice to mEAT you.
Zo is er een (m)EAT & Greet en kun je op de foto met je favoriete dino. Verder zijn er leuke activiteiten zoals speuren, klimmen, glijden, midgetgolfen, lasergamen en veel spelen. En vergeet natuurlijk niet de te gekke dinoshow Dinozine. Na de herfstvakantie gaan de dino's in winterslaap en opent Dinoland in het voorjaar 2024 haar deuren weer.
 

6. Kindervoorstelling in het theater

Hoe leuk is het om met je kind naar het theater te gaan? Er zijn al kindervoorstellingen voor de allerkleinsten. In en rondom Zwolle hebben we heel veel theaters met ontzettend groot aanbod voor kinderen en families. Ook deze herfstvakantie zijn er veel mooie kindervoorstellingen. En check ook onze theaterspecial met leuke kindervoorstellingen. 

Check hier de theater agenda =>

7. Uit eten in magisch pannenkoekenhuis Lokate

Wil je deze vakantie lekker uit eten met de kinderen en zoek je iets speciaals en kindvriendelijk? Bij pannenkoekenhuis Lokate in Wijhe ben je aan het juiste adres. Bij Lokate is eten en drinken omgetoverd tot een ware beleving. 

Eenmaal binnen begint de magie al gelijk, je kijkt werkelijk je ogen uit. Kaarsen zweven als betoverd door de ruimte en het heelal lijkt op steenworp afstand. En de kans is groot dat je tussen de gangen door de magie aan den lijve zult beleven... Kinderen worden verplicht om tussen de gangen door lekker rond te lopen...en de magie zelf te ondervinden!

Tijdens de herfstvakantie is er ook de Hallowiejeweek en is het nog leuker en griezeliger in Lokate.

Lokate =>

8. Uitje naar het museum

Een uitje naar het museum hoeft niet saai te zijn. In de herfstvakantie zijn er bij veel musea in Nederland extra kinderactiviteiten. In de regio Zwolle hebben we natuurlijk het populaire Bakkerijmuseum in Hattem, ANNO Zwolle, Zuivelmuseum in Wapenveld en Museum de Oude Aarde in Giethoorn.  En wat oudere kinderen kunnen de expo's  in Museum de Fundatie ook wel waarderen.

Musea uitjes =>

9. Herfst in Junglepark Orchideeën Hoeve

Onlangs heeft het Junglepark de deuren naar het gloednieuwe waterwerelddeel ‘Pankong River’ geopend. Een feestelijk startsein voor de herfstvakantie en bovendien dubbel feest voor de bezoeker. Tot eind oktober zijn er de ‘Caribische Weken’. Een groots nazomerfeest met tropische specials zoals Caribische livemuziek, de Junglemastershow en een heus Orchideeën Hoeve-strand.

Herfst in Orchideeën Hoeve =>

10. Spelen in een indoor speelparadijs

Is het een regenachtig dag dan is een dagje binnen spelen bij een indoor speelparadijs ideaal. Veel kids vinden het prachtig, en er is volop keus. Ook voor ouders wordt een binnen speeltuin steeds gezelliger en vaak is er wel wifi zodat ouders evt. nog wat kunnen werken in de vakanties. De meeste speelparadijzen bieden extra activiteiten in de vakanties aan en zijn meestal alle dagen in de vakantie geopend. 

In de regio Zwolle is er heel veel keuze in de binnen speeltuinen. 

Binnenpret =>

11. Escape rooms en buitengames bij The great Escape

Ben je op zoek naar een portie uitdaging en wil je Zwolle eens op een andere manier beleven? De buitengames zijn een perfect uitje voor een gezin en zo ontdek Zwolle eens op een andere manier.  Uiteraard kun je natuurlijk ook met je kids een escape room binnen doen.

Escape rooms =>

klimbos Heidepark

12. Klimmen in het klimbos

Zoek het deze vakantie eens hoger op en ga de boom in. Je kunt deze vakantie geweldig klimmen in het klimbos van Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld en in Klimbos Overijssel in Paasloo. 

halloween in vrolijkheid

13. Herfstvakantie activiteiten in Zwembad de Vrolijkheid

Deze vakantie is het weer goed toeven in zwembad de Vrolijkheid. Zo zijn er dagelijks leuke extra activiteiten in het zwembad. Elke vrijdagavond is er een zwemdisco en op 27 oktober is er een speciale Halloween poolparty.

Activiteiten in de Vrolijkheid =>

Eendje met Hiawatha Actief

14. Herfst uitjes met Hiawatha Actief

Heb je zin om deze herfst iets actiefs te doen met je gezin en/of familie in Zwolle of Dalfsen. Het kan bij Hiawatha Actief.

Heb je altijd al eens met het gezin in een Lelijke Eend een rondje willen toeren? Dit is je kans! Alleen in de herfstvakantie en op zondagen in oktober kun je een individueel eendje huren. Ga met twee tot vier personen op pad over de kronkelende landweggetjes in het mooie Vechtdal. De route puzzel je aan de hand van het roadbook en daarin staan ook leuke vragen en opdrachten voor onderweg. Een uniek uitje voor het hele gezin!

Herfst uitjes met Hiawatha =>

15. Voetbal/Basketbal dagen van Skills & Fun

Is jouw kind dol op voetbal en of basketbal, doe dan deze vakantie mee met de voetbal en of basketbal dagen in Zwolle, Wezep of Dalfsen van Skills & Fun.

Programma Skills & Fun =>

Herfstvakantie activiteiten in de natuur

Uitjes in de vakantie zijn altijd leuk, maar je kunt ook uit in de natuur. Lekker naar buiten en als het moois van de herfst bekijken en ervaren. 

1. Paddenstoelenjacht

Ga samen met je kind(eren) lekker het bos in en ga op zoek naar mooie paddenstoelen en vooral die mooie rode met witte stippen. Neem ook een spiegeltje mee en bekijk ook een paddenstoel van de onderkant. En kijk op boomstammen, wie weet je zijn de elfjes wel thuis en zitten ze op je te wachten op de elfenbankjes.

Kindvriendelijke wandroutes

2. In plassen stampen

Helaas gaat de herfst ook weleens gepaard met de nodige regenbuien. Het kan soms leuk zijn om er dan juist op uit te trekken. Regenjas en laarzen aan en dan lekker overal in de plassen stampen en nat worden is dan helemaal niet erg. Eigenlijk hoe natter hoe beter.... Daarna lekker onder een warme douche en dan genieten van een warme chocomelk.  Zeker weten dat de kids dit geweldig vinden en vooral als je zelf ook meedoet. 

3. Herfstschatten zoeken

Ga lekker het bos of het park in en neem een tas of emmertje mee en ga op zoek naar de mooiste herfstschatten zoals bijzonder en fel gekleurde blaadjes, eikels en (tamme) kastanjes. Neem al dat moois mee naar huis en ga lekker thuis knutselen, zoals poppetjes maken en een spinneweb maken met wol, kastanje en satéprikkers. 

4. Kabouterpaden

Hebben jullie de kabouters al in de bossen gespot? Deze herfstvakantie zijn ze overal in de bossen te zien en ze kijken naar jullie uit.
Staatsbosbeheer heeft ruim 60 kabouterpaden in Nederland en bij elk bezoekerscentrum start wel een kabouterpad. En wil je helemaal in kabouterstijl blijven dan kun je in het bos Roggebotzand (tussen Kampen en Dronten) een prachtig (vernieuwd) kabouterpad lopen en daarna lekker spelen in de grote speeltuin van het pannenkoekenrestaurant het Grote Kabouterbos. 
Of je gaat de bossen in bij Nunspeet en start vanaf het bezoekerscentrum en  na afloop ga je lekker een pannenkoek eten bij het pannenkoekenrestaurant de Kabouter ( vlakbij) En ontdek ook de kabouterweken in Nunspeet. 
 

Kabouterpaden =>

nature games

5. Nature games

Maak een leuke wandeling al gamend door de mooie natuur met deze Nature Game! In heel Nederland kun je te gekke Nature games vinden. Ontdek het bos eens anders.

Nature games =>

natuurspeelplekken Go-Kids

6. Natuurspeelplekken 

De natuur is in de herfst natuurlijk ontzettend mooi met die prachtige kleuren. Als het ook maar een beetje lekker weer is is een uitje in de natuur geweldig. We kunnen de komende maanden nog lang genoeg binnen zitten. We hebben een overzicht gemaakt met de leukste speelplekken en speelbossen in de natuur. 

Natuurspeelplekken =>

Uitkijktorens op Go-Kids

7. Uitkijktorens in heel Nederland

Ga je deze vakantie de natuur in en ben je in de buurt of ben je een dagje elders in Nederland check dan eens de vele uitkijktorens in Nederland.  We hebben er meer dan 50 verdeeld per provincie voor je uitgezocht. Met een klimmetje in een uitkijktoren wordt die wandeling voor je kind(eren) een stuk leuker.

Uitkijktorens =>

8. Warme chocomelk

Hoe leuk is het om je kids erop uit te gaan en ergens lekkere warme chocomelk te drinken. In en rondom Zwolle zijn zoveel leuke kindvriendelijke horeca adresjes met goed aanbod voor kids. En warme chocomelk hebben ze overal wel. Probeer eens een nieuw adresje en laat je verrassen.  

Kindvriendelijke terrassen =>

Vind je een terras toch echt te koud en is het echt prutweer, dan is er natuurlijk ook een ruim aanbod met binnen locaties.

Kindvriendelijk eten & drinken =>

Go-Kids herfsttips

Nog meer tips

De 15 bovenstaande tips is maar een handje vol aan activiteiten deze herfstvakantie. Er is natuurlijk veel meer te doen. Check onze volledige agenda!

Go-Kids Zwolle agenda =>

Halloween tips Go-Kids

Halloween en meer

Ben je op zoek naar speciale Halloween uitjes in de regio check dan onze blog met allerlei Halloween tips.

Halloween uitjes in regio Zwolle =>

Nog meer leuke activiteiten vind je natuurlijk in onze agenda! En check ook onze te gekke deals!
En volg ons op Facebook en Instagram voor de leukste uitjes en acties!