Ben je ook zo dol op een terrasje pakken en vind je het best een uitdaging om een leuk en kindvriendelijk terras te vinden? Een terras waar je kids de ruimte hebben of nog liever waar ze heerlijk kunnen spelen. Een win win situalie; jullie kunnen heerlijk genieten van een hapje en drankje en kids hoeven niet stil aan tafel te zitten en kunnen lekker spelen. 

Speciaal voor de zomer heeft Go-Kids samen met Indebuurt Zwolle een top 13 met kindvriendelijke en  leuke terrassen samengesteld!

Stadsstrand (Zwolle)

Met je voeten in het zand op het Stadsstrand in Zwolle Het strand is voor iedereen! In het hartje van het centrum in Zwolle waan je je op vakantie bij het Stadsstrand. Met een hapje en een drankje kom je heerlijk tot rust in de loungebanken in het zand en ook voor de kinderen is er genoeg te spelen. Als het zand al niet voor voldoende vermaak zorgt, is er ook nog de speelkist en worden er regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Houd de agenda op Go-Kids daarom goed in de gaten voor gezellige gezinsmomenten.

‘t Binnenhof (Paasloo)

In de buurt van Giethoorn is er Restaurant ’t Binnenhof. ‘t Binnehof is een zeer kindvriendelijk restaurant in Paasloo met veel speelvoorzieningen: speelzolder met ballenbak en Berend's Clubhuis , binnenzwembad, omheinde speeltuin met trampoline en springkussen, hinkelbaan, aquabubbles en bootjes, diverse gezelschapssporten. Kortom: er is altijd wel wat te beleven! Heerlijk om neer te strijken dus.

Netl met het strandpaviljoen

Netl de wildste tuin met een echt strand en duinen en nog veel meer heeft een geweldig terras met uitzicht op het strand waar de kids heerlijk kunnen spelen op de speeltoestellen of met het zand en water.

Het Boscafé op de Lemeler Esch (Lemele)

Het Boscafé op de Lemeler Esch is laagdrempelig en puur! Verborgen aan de voet van de Lemeler- en Archemerberg vind je het Boscafé De Lemeler Esch. Het is een superleuke start- of finishplek voor wandelingen en/of fietsroutes. Eerst lekker wandelen, en daarna genieten van een heerlijk kopje koffie en chocolademelk voor de kids met heerlijke zelfgemaakte taart en toffe speelgelegenheden in een veilige omgeving.

Nooterhof (Zwolle)

De Nooterhof is in mei 2019 over genomen door de Milieuraad Zwolle en deze runt het park nu met vrijwilligers. Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt natuurlijk en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship.

Parkpaviljoen de Wezenlanden (Zwolle)

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Midden in het Park de Wezenlanden is er nu het Parkpaviljoen. Met je voeten in het zand en uitzicht op de vijver zul je ook hier direct een strandgevoel krijgen. Ook met kleine kinderen is het genieten, je kunt vanaf het terras de kinderen overal zien en in de gaten houden. En ze kunnen natuurlijk ook heerlijk in het park spelen en evt naar de naastgelegen basketbalveld, pannakooi of skatebaan gaan.

Herberg Molecaten (Hattem)

Het kindvriendelijke restaurant Molecaten in Hattem  heeft een perfecte ligging in het bos, net even buiten Hattem. Je kunt dus het bos perfect combineren met een lunch of diner bij de herberg. Er is een groot terras dat uitkijkt op de natuurlijke speeltuin en er is een overdekt terras met heerlijke loungebanken. Op dit overdekte terras met heaters zijn ook honden welkom.

Herberg de Klomp (Vilsteren)

Bij Landgoed Vilsteren bevindt zich Herberg De Klomp. De Klomp is de ideale stop tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht door de prachtige natuur van het Vechtdal. Bovendien hebben ze een heerlijk groot terras met speelveld voor de kids.

De Barones (Dalfsen)

Middenin het mooie Vechtdal ligt het voormalige landhuis van Barones van Haersolte op landgoed Gerner in Dalfsen. Dit mooie landhuis is nu een restaurant. Het is een unieke locatie om heerlijk met je gezin te komen eten en /of genieten van het prachtige terras. En ze hebben een heerlijke pannenkoekenkaart voor de kids!

Kas van Kaat (Zwolle)

Een beleving apart, een lunch of een kopje koffie of thee in het tuincafé van de Kas van Kaat. Natuurlijk is alles wat ze serveren van biologische oorsprong. Bij mooi weer zit je op het terras met uitzicht op de vijver, bij iets minder weer zit je in de kas tussen de planten en het groen. Heb de lunch en/of koffie op, maak dan een wandeling over het heerlijke park van Buitengoed de Herfte, wat grenst aan hun terrein.

Dijkmoment (Zwolle)

Dijkmoment Zwolle is een sfeervolle paviljoen dat naast de camping ligt en uitkijkt op de Vecht. Geniet bij mooi weer van het zonnetje op het ruime terras dat uitkijkt op de Vecht. Er staan ook heerlijke drankjes en hapjes voor kids op de menukaart. En de kids hebben all ruimte om te spelen.

Bistro de Stadshoeve (Zwolle)

Midden in het park de Stadhoeve in Stadshagen is Bistro de Stadshoeve gevestigd met een groot terras met lange picknickbanken.. Het is bij uitstek een plek voor jonge gezinnen, fietsers, genieters en voor iedereen die zin heeft in iets lekkers.

Theeschenkerij in Park Eekhout  (Zwolle)

Theeschenerij Eekhout in het van Eekhoutpark is vanaf de maand mei iedere zondagmiddag tot begin oktober geopend. Alleen wanneer het stortregent blijft de theeschenkerij gesloten. Aangrenzend aan de theeschenkerij bevindt zich een omheinde speeltuin en kinderboerderij. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en grotere kinderen kunnen heerlijk een balletje trappen in het park.

Camping Reestdal met gezellige Bistro (Balkbrug)

Ook op camping Reestdal kun je heerlijk genieten op een gezellig terras. Kids kunnen naar hartenlust spelen nadat je het Reestdal hebt verkend.  Het is een sfeervolle pleisterplaats direct aan de rode route van landschap Overijssel. Van hier uit zijn er dus ook hele toffe wandelroutes te beleven!