Wat ga jij doen in de herfstvakantie 2022?

De leukste tips voor een hele gezellige herfstvakantie week!

Het is weer (bijna) herfstvakantie! De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en de kinderen hebben hun eerste schoolweken er weer opzitten! Tijd om daar weer een weekje bij te komen tijdens de herfstvakantie en eropuit te gaan in de regio Utrecht & Amersfoort! Wij hebben naast de uitjes uit deze blog nog meer activiteiten in onze agenda staan voor de herfstvakantie (én daarna!).

En wist je dat wij binnenkort feest vieren? Binnenkort bestaat Go-Kids Nederland 10 jaar. Dat vieren we met leuke prijzen! Houd onze social media kanalen in de gaten. Je kunt ons vinden op Facebook en Instagram. Volg jij ons daar ook al? Dat vinden wij leuk.
Veel plezier en fijne herfstvakantie!

De leukste buiten uitjes in de herfstvakantie

Dierenpark special

1. 25 % korting op DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

In de herfstvakantie (15 oktober t/m 30 oktober 2022) beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures. Stap in de tijdmachine en maak een reis van miljoenen jaren terug in de tijd. Ontdek alles over de dinotijdperken, sta oog in oog met reusachtige dino’s en pas op voor de gevaren die toen op de loer lagen! Met de speciale kortingscode boek je een ticket met maar liefst 25% korting! Natuurlijk maak je de dag compleet met een bezoek aan alle dieren in DierenPark Amersfoort.

25% korting op DinoAdventures >

2. Ontdek Woerden

Sinds afgelopen zomer behoort Woerden tot de Go-Kids regio Utrecht & Amersfoort. Woerden bestaat 650 jaar dit jaar en in de herfstvakantie is de afsluiting van het feestjaar. Er zijn verschillende activiteiten gepland en ook is er de traditionele Nacht van Woerden en Koeiemart met kermis. En wist je dat je in Woerden leuke stadswandelingen kunt maken? 

Finale 650 jaar stad > 
Kermis >
Nacht van Woerden >
Koeiemart >
Stadskaboutertocht >
Kids speurtocht >

3. Buiten spelen en klimmen

Tijdens een mooie dag is het heerlijk om in de buitenlucht te spelen of te speuren. Wij hebben de leukste speeltuinen en speelbossen op een rijtje gezet. 

Speeltuinen >
Speelbossen en blote voeten paden >
Geocaching in Zeisterbos >

4. In de natuur

Wat is er mooier dan een bos in de herfst. Vallende bladeren, diertjes en paddenstoelen zoeken. Natuurlijk kun je er ook veel mooie kastanjes en dennenappels vinden! Gebruik hiervoor onze natuurbingo. Wij hebben de mooiste wandelroutes van Staatsbosbeheer op een rijtje gezet voor veel herfstplezier!
Wandelroutes >
Natuurbingo >

Natuurbingo

Dagkampen in de herfstvakantie

5. Lego Bouwkamp - e2 Young Engineers

Tijdens het dagkamp gaan de kinderen aan de slag met de Young Engineers Bouwkits vol met technisch Lego of leren kinderen met behulp van intuïtieve technieken programmeren. Ze worden begeleid door ervaren instructeurs om tot de mooiste resultaten te komen!
Info en aanmelden >

6. OKKIEdag bij Play-in Utrecht

Lekker een dag spelen, klimmen en jumpen. Dat kan met de OKKIEdag bij Play-in Utrecht waarbij de kids gebruik mogen maken van verschillende Play-in faciliteiten!
Aanmelden OKKIEdag >
Eropuit bij Play-in >

7. Sleepover Kamp Jump Freerun Houten

Tijdens de herfstvakantie organiseert JUMP Freerun in Houten een herfstkamp met sleepover! 2 dagen lang gave activiteiten in en rondom de Freerunhal! 
Sleepover kamp >

De leukste binnenactiviteiten in de herfstvakantie

Als het weer wat slechter is, willen de kinderen nog steeds hun energie kwijt. Dan vermaken ze zich vaak erg goed bij een van onze favoriete aanbieders van binnenactiviteiten. Ouders kunnen genieten van een heerlijke kop koffie, terwijl de kinderen zich uren vermaken

Jump XL in Amersfoort > 
Jumpsquare in Nieuwegein > 
Monkey Town Amersfoort Noord >

Of wat dacht je van heerlijk uit eten met de kinderen. Een van onze favoriete restaurants Tante Truus Kitchen in Houten is in de vakantie 7 dagen per week geopend!

Tante Truus Kitchen Houten >

8. Batenstein Woerden & H2O Harmelen

Woerdensport bestaat uit verschillende zwembaden. Zwembad Batenstein in Woerden is lekker overzichtelijk en prettig zwemmen. Het heeft een recreatie bad met 'Turbo Dukkie' glijbaan. 
Bij lekker weer kun je ook nog in de buitenspeeltuin met midgetgolfbaan terecht!
Ook bij H2O Harmelen is het goed vertoeven en worden er extra activiteiten aangeboden in de herfstvakantie. 

Herfstvakantie rooster >

Halloween DiscoZwemmen >
Zwemmen

9. Jungle bij Pretfabriek Woerden

Dit najaar is de pretfabriek omgetoverd tot een heuse jungle! Durf jij te komen spelen tussen alle wilde dieren? Boek dan snel kaartjes voor Jungle in de Pretfabriek! Wist je dat er ook toffe Jungle Kinderfeestjes gegeven worden?
Jungle Pretfabriek >

10. F1 Racing Centre Utrecht

In de herfstvakantie is het nog gaver om je uitje bij The Official F1 Racing Centre in Utrecht te boeken! Er zijn extra veel Kids & Family races voor het hele gezin te boeken. Elke racende bezoeker ontvangt een set racesokken en er zijn Raceclinics met ervaren Racemarshalls! In de vakantie zij ze elke dag geopend vanaf 10 uur.

F1 Racing Centre >

11. Kasteel de Haar

Met Halloween spookt het op Kasteel de Haar in Haarzuilens. Er ligt een speurocht klaar voor de kinderen, zodat zij Vampier Etienne kunnen helpen zijn Griezelige Gasten terug te vinden.
Verder kun je in de Herfstvakantie ontdekken of je van Adel bent! Als aanvulling op de tijdelijke tentoonstelling Grootsch & Meeslepend kunnen kinderen spelenderwijs interactieve opdrachten uitvoeren in het kasteel en hun creativiteit naar boven halen met de ontdekkingstocht Typisch Adel.

De speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij een kasteelkaartje.  

Griezelige Gasten Halloween >
Typisch Adel > 
Griezelige-Gasten

12. Musea

Er zijn veel musea in de regio die erg geschikt zijn voor kinderen. Breng eens aan het verrassende Mondriaanhuis in Amersfoort, Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Kaas en Botermuseum de Weistaar in Maarsbergen, het Spoorwegmuseum in Utrecht of Museum Speelklok in Utrecht.

Eropuit net buiten de regio

Vanuit onze centraal gelegen regio, ben je ook snel op andere leuke plekken in de regio's naast ons. Er worden leuke kindervoorstellingen gegeven in het Evertshuis in Bodegraven, En wist je dat je een uniek make-up feestje kan geven via Mooi met Astrid?

Stapel (1+) in Evertshuis Bodegraven >
Boer Boris in Evershuis Bodegraven >
Jeugdfilm The Adams Family in Evershuis Bodegraven >
Make-up Feestje bij Mooi met Astrid >
Optisport de Kuil in Bodegraven > 

13. Oude ambachten en speelgoedmuseum Terschuur

Bij het Oude ambachten en speelgoedmuseum in Terschuur is veel te zien en te doen. Momenteel hebben ze de Sesamstraat expositie. Voor iedereen een feest van herkenning; wie is er niet opgegroeid met de leukste straat van Nederland? Ook wordt de herfstvakantie ingeluid met een winactie en een speciale poppenkastvoorstelling op 22 oktober 2022!

Sesamstraat expositie >
Winactie 22 oktober 2022 >
Poppenkast 22 oktober 2022 >

14. Madurodam Den Haag

Ook in de hersfst is er veel te doen in Madurodam. Van Nederland in het klein in mooie najaarskleuren, tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. Tijdens je ontdekkingsreis door ons land kom je ogen, maar vooral handen tekort! Ook zijn er leuke binnenactiviteiten in de herfstvakantie, kortom: echt een aanrader!

Madurodam in de herfstvakantie >

15. Hoeve Ravenstein

Midden in het bos van Landgoed Groeneveld ligt de eeuweoude boerderij: Hoeve Ravenstein. 
Ga op zoek naar herfstschatten tijdens de herstwandeling. Je ontvangt een knapzakje met een boekje en de route van ongeveer 3 kilometer. Er is ook een verkorte route voor de wat kleinere kindjes. 

Herfstwandeling >
Dagje helpen bij de boer >
Herfstknutselen >

16. Klimmen in Klimbos Lage Vuursche

Ook in de herfst is het erg leuk om te gaan klimmen! Ben je minimaal 1.20 mtr en hou je wel van een uitdaging? Dan is een dagje klimmen echt is voor jou!

Herfst in Klimbos Nederland >
Bungee en vrije val >

17. Boerenbed kampvuurkoken

Bij Boerenbed kun je genieten van het koken op een kampvuur. Hoe leuk is dat?! Natuurlijk hoort er ook een overnachting bij. 

Kampvuur >

Kampvuurkoken

18. Flierefluiter Raalte

Ga spelen bij Speel- en Recreatieboerderij de Flierefluiter in Raalte, een indoor en outdoor/ buiten speeltuin met kinderboerderij, waterpark, zwembad en camping.
Flierefluiter >

In de agenda voor najaar 2022

Go-Kids bestaat 10 jaar!

In november bestaat Go-Kids 10 jaar. En dat gaan we uitgebreid vieren.
Houd onze social media ( Facebook en Instagram) en deze pagina in de gaten voor te gekke winacties!
Winacties 10 jaar Go-Kids >

 

Sinterklaas komt naar Nederland

 Op 12 november 2022 komt Sinterklaas weer in het land. Het Sinterklaasjournaal begint de week vooraf weer en ook de verschillende intochten zijn weer gepland. Om de Sinterklaasstress bij de kinderen wat te verminderen, hebben wij de printable aftel- en schoenzetkalender weer voor jullie klaar staan.
Download de printables >

Sinterklaas

Stem op het leukste uitje!

ANWB roept iedereen op een stem uit te brengen op hun favoriete uitje, zowel in een provincie als landelijk. Stemmen kan tot en met 30 oktober 2022.
Breng je stem uit! >

ANWB leukste uitje

Gratis schoolbox