Meivakantie in Twente

Deze blog wordt na publicatie continu aangevuld. Dit in verband met de onzekerheid waarin ondernemers momenteel verkeren over de activiteiten die zij mogen organiseren. 

Ja! het is weer zover! Vakantie! Een mei vakantie, die voor een deel van Twente eind april al begint. De vakantie is in Twente over 3 weken verdeeld waarvan de meeste scholen er 2 dicht zijn. We vieren diverse gezellige feestjes deze vakantie. Koningsdag, Bevrijdingsdag en voor sommigen ook nog Hemelvaartsdag! En laten we vooral Moederdag niet vergeten ;) Helaas vinden er nog geen grootschalige evenementen plaats, maar toch vind je een groot aantal tips in onze agenda. En ook buiten deze dagen om worden er hele leuke activiteiten aangeboden. Dus écht genoeg om van iedere dag een feestje te maken. Van klimmen tot toeren, van de boer'n safari tot een dansworkshop tot speurtocht. Daarnaast delen we in deze pagina diverse tips om van de feestdagen ook thuis een feestje te maken met lekkere boxen en leuke spelletjes.

1 ding is zeker: niemand hoeft zich te vervelen in Twente! Heel veel plezier!

Uit agenda 

Hieronder hebben we voor jullie de activiteiten verzameld die georganiseerd worden gedurende de gehele meivakantie óf op specifieke geplande momenten. Je vindt alle informatie nadat je doorgeklikt hebt naar het agenda item. we hebben ze voor jullie gebundeld per categorie. Voor elk wat wils!

Actieve buitenuitjes (te combineren met lekkere to go of terrassen)

Twente verkennen (ook culinair)

Cultureel en creatief

De natuur in

De natuur in Twente is natuurlijk al 1 grote speeltuin. Met kinderen kun je heerlijke wandelingen maken, schatgraven, een fietstocht doen, hutten bouwen, een natuur bingo en een speelbos opzoeken. Wij maakten een overzicht van spelen in de natuur in Twente. Twente heeft zoveel mooie natuur! Daar raak je niet uitgekeken. Natuurmonumenten met zijn gebieden als het Buurserzand, het Witteveen, het Arboretum Poort Bulten, De Noetselerberg, Landgoed Eugheria en Erfgoed Bossem.

Klik hier voor alle Natuurmonumenten in Twente

We hebben het Landgoed Twickel met prachtig bos en het unieke stukje natuur in het Lutterzand. En aan heel veel van deze routes vind je kindvriendelijke horeca gelegenheden mét speeltuin. Op vakantie gaan is eigenlijk helemaal niet nodig! 

Klik hier voor nog veel meer routes en kinder wandel tips

Koningsdag en #buitenspelen

Wil jij een erop uit en een actieve Koningsdag vieren met je gezin? Dan worden er zoals je hierboven gezien hebt heel veel leuke buitenprogramma's aangeboden. Het thema van het oranjefonds is dan ook #buitenspelen dit jaar!

Blijf je toch liever thuis?
Koningsdag en oud Hollandse spelen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat het dit jaar helaas niet groots opgezet wordt delen we hier voor extra inspiratie 10 old school spelletjes voor buiten! 

En uiteraard mag er gedanst worden vandaag op 'zij aan zij'!

IJs eten

IJs eten. Dat is natuurlijk voor ieder kind altijd weer een feest. En laten we in Twente ontzettend veel leuke en mooie ijssalons hebben waar je die gewilde lekkernij kunt scoren!

Eet smakelijk!

Moederdag

Dit jaar vieren we Moederdag tijdens de Meivakantie. De kinderen zijn natuurlijk al druk aan de knutsel, maar we hebben nog meer tips voor je om van deze dag weer een onvergetelijke dag te maken!

Chocolade van Pelles in Deurningen

Bij Pelles IJS & Chocolade in Deurningen verkopen ze een heerlijk Moederdagpakket. Maar ze bieden nu ook een hele leuke activiteit voor kinderen aan! Je kunt er een chocolade hart komen schrijven en versieren. Ik weet zeker dat alle mama's daar heel erg blij mee zijn! Je kunt er overigens ook goed gevulde ontbijtboxen reserveren! 
Klik hier voor meer informatie

Verwenrecepten voor moederdag

'onze Maureen' schreef weer een leuke blog. Deze keer met verwenrecepten voor Moederdag. Ik zou zeggen, papa's, opa's en kinderen. Claim die keuken en go for it!

Je leest hem hier!

Verras je moeder met lekkernijen van Landgoed Kaamps

Toch liever niet zelf in de keuken aan het werk om moeders in het zonnetje te zetten. Misschien zijn dan de arrangementen van Landgoed Kaamps een goed idee!

Moederdag borrelplank
Een combinatie van heerlijke zoete gerechtjes en hartige gerechtjes op een borrelplank geserveerd*
Mogelijk voor afhaal of voor op het terras bij onze brasserie!  |  *de borrelplank wordt tegen borg meegegeven bij afhalen

€15,95 p.p.Moederdag ontbijt aan huis
• Verse thee • Keuze uit Boer Herbert melk/karnemelk/kranig • Jus d’orange • Pistolet (voor kids een speciaal broodje) • Croissant • Krentewegge • Boer Herbert jong belegen en Boer’n Trots pikant kaas • Boer’n achterham • Tomaat • Nije Eske jam • Boer Herbert roomboter • Vers gekookt eitje • Komkommer 
Prijs: €14,95 p.p. (excl. bezorgkosten)

Klik hier om te reserveren

Moederdagbrunch van de Troubadour

Ook bij Familierestaurant de Troubadour staan de koks weer in de keuken! Ze bereiden een heerlijke Moederdag brunch voor je. Je kunt de box afhalen maar ook laten bezorgen. (binnen 10 km kosteloos) De box is voor € 22,50 p.p. te bestellen vanaf 2 personen, de kinderbox voor € 9,95 vanaf 1 persoon. Bestellen kan tot zaterdag 8 mei, 12.00 uur.

Meer informatie en reserveren

Cadeaubon van Actief Twente

❤️ Verras jouw liefste mama met een moederdag cadeaubon! Wil je moederdag dit jaar extra bijzonder maken? Geef dan een originele moederdag-cadeaubon van Actief Twente! Een scootertocht voor 2 personen inclusief koffie met Tony Chocolonely en een drankje na afloop. Vandaag besteld = morgen in huis! ❤

Verras je moeder of vrouw en koop hem hier!

DIY Pop-up cadeau 

Kijk & Doe creatief atelier uit Almelo bedacht een leuk knutselwerkje voor thuis. Een pop-up voor mama! Kijk hier voor de instructie en beeldmateriaal.

Uit eten met kinderen

Uit eten in een restaurant waar de kinderen van harte welkom zijn! Daar worden wij bij Go-Kids blij van. Restaurants waar een speeltuin is, een speelhoek en een kindermenu kaart. We mogen vanaf begin van de meivakantie weer op bezoek bij deze locaties. Althans op de terrassen van deze locaties. We hebben daarom een aantal leuke kindvriendelijke restaurants voor je verzameld.

Je vindt ze hier!

Heel veel plezier in Twente namens Go-Kids Twente!

Heb je tips: mail deze dan naar twente@go-kids.nl