Maker Festival Twente

Het Maker Festival Twente is een belevenis voor jong en oud! Het is een festival voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe ontdekkingen, creativiteit, vindingrijkheid en techniek. 

Vanwege de Corona maatregelen krijgt het dit jaar een andere vorm. 

Waar je op die dagen normaliter allerlei nieuwe technieken op locatie kunt zien en beleven, kunnen kinderen in mei en juni zelf online aan de slag vanuit huis. Tetem heeft namelijk iets nieuws ontwikkeld. Kinderen en jongeren krijgen Code-it@Home workshops aangeboden en kunnen zich inschrijven voor de Make-It@Home kits, ideaal om in de vrije tijd op te pakken. Het is leuk en leerzaam!

Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De Make-It@Home kits zijn techniekworkshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waar ze thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken. Ontdek de kits van Make-it@Home, met keuze uit: Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand en Elektronische wenskaart. Beide activiteiten worden in de komende weken verbreed. Met deze middelen creëren kinderen hun eigen MakerFestival@Home! Zo blijven ze hun technische vaardigheden ontwikkelen én wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen. 

Naast de online activiteiten in mei en juni wordt er dus ook hard gewerkt aan de invullen van een Oktober Maker Maand, waarin verschillende kleinschalige en @home activiteiten worden georganiseerd. Naast een aantal Lab-dagen met ruimte voor het experimenteren met software uit de Lablearning@home trainingen, zoekt Tetem waar mogelijk aansluiting met bestaande events van lokale en gelegenheidspartners in de regio.

Overige info volgt.