Gratis uitjes in Gelderland

In Gelderland is voor gezinnen van alles te doen. Ook gratis kan je in Gelderland de leukste dingen ondernemen met de kinderen! Zeker in deze tijden is dat mooi meegenomen. De regiomanagers van Go-Kids in Gelderland hebben allerlei leuke gratis uitstapjes in de provincie voor je op een rij gezet!

Hoe maak je een uitje (bijna) gratis?

Reizen met de auto is op dit moment best prijzig. Gelukkig is lopen en fietsen gratis! Ga dus op zoek naar leuke uitjes in je eigen omgeving. De bus kan soms ook heel betaalbaar zijn. Zo reizen kinderen tot vier jaar vaak gratis en krijgen kinderen ouder dan vier jaar meestal korting. Neem eens een kijkje op de website van de busmaatschappij die bij jou in de buurt rijdt. In een vakantie zijn er regelmatig nog extra kortingsacties. 

Gratis dagje uit

Eten moeten we altijd, ook tijdens een dagje weg dus dat hoeft niet tot extra kosten te leiden. Picknicken vinden de meeste kinderen helemaal geweldig. Neem dus een kleedje mee, duik thuis de voorraadkast of de supermarkt in, vul wat bekers drinken en je hebt een gezellige picknick. Als je nou geen zin hebt om eten mee te nemen en je bent in de buurt van een stad of dorp dan kan je ook even de supermarkt in gaan voor een lekkere lunch of een ijsje. Scheelt heel wat geld in vergelijking met de horeca. 

De natuur in is gratis

De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen de natuur opgezocht. Dit kan vaak helemaal gratis.  We hebben een paar leuke tips voor je:

 • In deze blog vind je leuke wandelplekken die geschikt zijn om met kinderen heen te gaan in de regio's Arnhem, de Gelderse Vallei en de Betuwe. Niet alles is gratis maar het meeste wel! 
 • Staatsbosbeheer beschikt over verschillende prachtige natuurgebieden en hier vind je vaak leuke kindvriendelijke wandelroutes en/of fietsroutes. Ontdek hier de natuurgebieden rondom Nijmegen en in het Land van Maas en Waal. 
 • Wandelen op de Veluwe is echt genieten. Wij schreven een blog over de leukste wandelplekken met kinderen. 
 • Ook in de Stedendriehoek en in het noorden van de Achterhoek heb je hele mooie natuurgebieden om te wandelen met kinderen.
 • En ben jij niet bang om de hoogte in te gaan. Lees dan onze blog over de mooiste uitkijktorens van Gelderland. De meesten zijn gratis te bezoeken.

Op de website van Go-Kids hebben we ook heel veel leuke natuuruitjes staan. Er is vast wel iets te vinden wat bij jou in de buurt is! 

Gratis speeltuinen in Gelderland

Veel dorpen en steden hebben leuke lokale speeltuinen die je soms gratis en soms voor een klein bedrag kan bezoeken. Ook speelbossen zijn vaak gratis te bezoeken. Wij hebben leuke tips:

 • Wij schreven een blog over de leukste speelplekjes op de Veluwe.
 • De leukste speelplekjes in de buurt van de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen lees je in dit blog.
 • In deze blog vind je leuke natuurspeeltuinen en speelbossen in het zuiden van Gelderland. Veel hiervan zijn gratis te bezoeken. 

Op de website van Go-Kids zijn per regio ook veel gratis leuke speeltuinen te vinden:

Kinderboerderij gratis

De dierentuin is helaas niet gratis, maar ook op de (lokale) kinderboerderij kunnen kinderen zich prima vermaken. Op veel kinderboerderijen kun je naast dieren knuffelen vaak ook heerlijk spelen en ontdekken. De meeste kinderboerijen zijn gratis, voor andere betaal je een paar euro.

Zwemmen in natuurwater is gratis

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om lekker buiten te zwemmen. Buitenzwembaden zijn vaak niet gratis maar bij recreatiegebieden hoeft niet altijd entree worden betaald. Vaak moet je wel voor het parkeren betalen maar als je met de fiets komt is het dus gratis! 

 • In deze blog vind je veel leuke plekken om te zwemmen in de regio Arnhem, De Gelderse Vallei en de Betuwe. Een deel daarvan is gratis te bezoeken. 
 • Ben je in het noorden van Gelderland, ontdek in dit blog dan de leukste gratis waterspeelplekjes voor kinderen.
 • Een leuke recreatieplek bij het water voor kinderen in de Stedendriehoek is recreatieplas Bussloo.

Tips voor gratis uitjes

Op de website van Go-Kids kan je het filter 'gratis' aanvinken. Zo vind je de uitjes die gratis te bezoeken zijn. Ook in de agenda op de website vind je vaak leuke gratis activiteiten, zeker in vakanties. 

Kinderuitjes Gelderland gratis

Vaak wordt er in een stad of dorp regelmatig iets voor kinderen georganiseerd, zeker in vakantieperiodes. Door op Facebook lokale groepen te volgen en het gratis huis-aan-huis blad te lezen ben je goed op de hoogte wat er allemaal bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Ook bij de lokale supermarkt op het prikbord kan je leuke dingen vinden net als kinderen vanuit school nog wel eens flyers meekrijgen. 

Ben je op zoek naar betaalbare uitjes in de provincie Gelderland? Ook daar hebben we leuke tips en ideeën voor. Net als leuke uitjes met korting!

Check voordat je op pad gaat altijd de website van de bestemming. Het kan zijn dat locaties niet meer gratis zijn of dat voor bepaalde activiteiten wel moet worden betaald. Ook kunnen openingstijden veranderen, zeker in vakantieperiodes. 

 

 

Log In