Erop uit met kinderen naar de kinderboerderij 

Op een kinderboerderij valt er van alles te beleven. Je vindt er kippen, vogels, geiten, schapen, pony's, varkentjes, ezels, konijnen, cavia's, koeien en soms zelfs alpaca's of lama's! Naast alle dieren is er vaak nog veel meer te ontdekken. Denk aan een insecten- of bijenhuisje, misschien wel een (natuur-)speeltuin of doe mee met een leuke speurtocht. Daarnaast worden er vaak regelmatig leuke activiteiten, workshops en evenementen georganiseerd. Dit alles vaak gratis of voor een klein prijsje. 

Een uitje met het hele gezin

Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk en gezellig, maar je kunt er ook veel leren waardoor het (voor kinderen vaak onbewust) ook een educatief uitje is. Wil jij erop uit met je baby, peuter of kleuter? Ook dan is een bezoek aan een kinderboerderij een echte aanrader! Zelfs de allerkleinsten kunnen al enorm genieten dankzij de vele dieren. Daarom hebben wij de leukste kinderboerderijen in regio Den Bosch en Nijmegen voor jullie verzameld! Ps. de kinderboerderijen staan in willekeurige volgorde.

1. NME-Centrum en kinderboerderij de Elzenhoek in Oss

Op kinderboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven voor jong en oud! Kinderen mogen ravotten in de natuurspeeltuin, het blotevoetpad bewandelen, knuffelen met cavia's, konijnen en ratjes, een kijkje bij de leuke tentoonstelling in het Verwonderhuis of de geitjes borstelen en voeren. Als ouder kun je genieten van alle verwonderde blikken terwijl je geniet van een lekker kopje koffie op het terras. Ook worden er het hele jaar door super leuke activiteiten georganiseerd. Lees snel verder.

kinderboerderij, elzenhoek, oss, dieren, natuur, speeltuin, natuurspeeltuin, spelen, buiten, gezinsuitje, erop uit

2. Kinderboerderij 't Veldje in Rosmalen

Geniet van alle tamme dieren bij Kinderboerderij 't Veldje. Hier worden kinderen namelijk juist gestimuleerd om gezellig te komen knuffelen met alle geiten, de koe, konijnen, cavia's, schapen en zelfs varkens. Het doel van deze kinderboerderij is niet voor niets het bij elkaar brengen van mens en dier. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

3. Recreatiepark 't Heike in Nuland

't Heike is een ideaal gezinsuitje waar je je de hele dag kunt vermaken. Naast de kinderboerderij beschikt het recreatiepark namelijk ook nog over een buitenspeeltuin, buitenzwembad, worden er in het hoogseizoen regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en vind je er een educatief centrum. In de kinderboerderij hangen overal informatiebordjes waarop je kunt zien wat voor een dier het is, wat de kenmerken zijn van het dier en o.a. waar ze vandaan komen, zodat je wat meer te weten komt over het dier. Het bijzondere aan de kinderboerderij van 't Heike is dat de kinderen de konijnen, cavia's, muizen, kippen en (als die er zijn) ook kuikentjes op schoot mogen nemen en ze mogen knuffelen. Lees snel verder.

kinderboerderij, t heike, nuland, spelen, dieren, zwembad, speeltuin, kinderen, erop uit, gezinsuitje

4. Kinderboerderij en Zorgboerderij de Oosterhoeve in Den Bosch

Bij Kinderboerderij en Zorgboerderij de Oosterhoeve in Den Bosch vind je veel meer dan alleen lieve dieren in de knuffelwei. Het terrein van de boerderij is gelegen in het recreatiegebied de Oosterplas en beslaat ongeveer 2 hectare. Hier vind je naast de dieren ook een leuk kabouterbos, een speeltuintje, een vlindertuin, een picknickplein, huiskamer, koffiehuis, theehuis en zelfs een schooltuin/moestuin! Oftewel er valt genoeg te beleven voor het hele gezin! Lees hier verder.

5. Kinderboerderij de Bossche Hoeve in Den Bosch

De Bossche Hoeve is een inspirerende en groene ontmoetingsplaats voor jong en oud met o.a. schapen, geiten, zwijntjes, damherten, ezels, konijnen, pauwen en kippen. Ook is er hier een leuk terras en zijn er plannen voor het plaatsen van duurzame speeltoestellen. Ontdek hier meer.

6. Kinderboerderij Boxtel

Bij Kinderboerderij Boxtel vind je niet alleen super veel lieve dieren, maar hier mogen kinderen ook tegen een kleine vergoeding meedoen met een super leuke speurtocht. Elk seizoen is er een nieuwe speurtocht en als de speurtocht klaar is wacht er een leuke verrassing. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten en workshops georganiseerd voor kinderen en vinden er ook evenementen plaats voor het hele gezin. Ook leuk is om eens een bezoek te brengen aan de zadotheek. Het idee van een zadotheek is simpel; mensen kunnen gratis zaden meenemen van bloemen, groenten en eetbare gewassen. Die kweken ze op tot plantjes. Van die zaden geven ze weer een zakje terug in het jaar dat volgt op de “lening”. Hierdoor ontstaat een kringloop. Klik hier voor meer informatie.

7. Kinderboerderij Uden

Kinderboerderij Uden probeert een afspiegeling te geven van een boerenbedrijf. Zo worden er zoveel mogelijk Nederlandse landbouwhuisdierrassen gehouden. De kinderboerderij heeft samen met het IVN-Uden en de Vogelwacht, het fraaie gebouw “De Groenhoeve” aan de Artillerieweg in Uden betrokken. Er zijn veel leuke dieren te vinden én daarnaast worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd. Zoals een Levende Kerststal op Tweede Kerstdag, maar ook tijdens Pasen, Carnaval en Sinterklaas kun je hier terecht voor leuke evenementen. Lees snel verder.

8. Kinderboerderij Kienehoef in Sint-Oedenrode

Ontdek het Brabantse landleven bij Kinderboerderij Kienehoeve. Ga op avontuur tussen de geitjes, knuffel de konijntjes en leer ondertussen van alles over het landleven. Bij Kinderboerderij de Kienehoeve is van alles te beleven voor jong en oud. Deze kinderboerderij is gelegen in een prachtig park en je vindt hier ook een super leuke buitenspeeltuin. Sluit je dag af bij Paviljoen De Helden van Kien met een lekker hapje en drankje. Zo kunnen jullie genieten van een heerlijk compleet gezinsuitje!

kinderboerderij, kienehoef, sint/oedenrode, erop uit

9. Hof van Donzel in Nistelrode

Het Hof van Donzel is een prachtig gelegen Bed & Breakfast, maar dankzij het terras met uitzicht op de kinderboerderij en speelplaats is het ook absoluut een leuk gezinsuitje. Ontdek hier meer.

10. Kinderboerderij De Goffert in Nijmegen

Kinderboerderij De Goffert ligt midden in het Goffertpark in Nijmegen. De kinderboerderij biedt mogelijkheden voor een zinvolle vrijetijdsbesteding, waarin het dier centraal staat. In het weekend werken veel kinderen mee bij de verzorging van de dieren. De kinderboerderij  heeft daarnaast een kleine ruimte met leuke speelvoorzieningen. Klik hier voor meer informatie.

kinderboerderij, de goffert, nijmegen, dieren, kinderen, spelen, erop uit met kinderen, gezinsuitje

11. Kinderboerderij Lindenholt in Nijmegen

Midden in de wijk Lindenholt in Nijmegen vind je deze gezellige kinderboerderij. Op de kinderboerderij is altijd veel te doen. Maar het belangrijkste is toch wel de verzorging van de dieren. Tijdens een bezoek aan de kinderboerderij maken de kinderen kennis met de verschillende dieren die hier wonen. Zo kunnen ze de katers Ventje en Bolle leren kennen, mogen ze de pony's in hun mooie weide bekijken en knuffelen met de cavia's in de aaibak. Wel eens kikkerdril goed bekeken of schildpadden van dichtbij gezien? Bij kinderboerderij Lindenholt kan het allemaal! Lees hier verder.

12. Kinderboerderij 't Boerke in Nijmegen

Bij de gezellige Kinderboerderij 't Boerke, midden in Nijmegen ben je altijd welkom om kennis te maken met onder andere de Drentse heideschapen, geitjes, pony Loes en de cavia's. Regelmatig worden er ook leuke en leerzame activiteiten georganiseerd en op het gezellige terras kun je genieten van een lekker drankje of een heerlijk verkoelend ijsje. Wil je meer weten? Klik dan hier.

13. Kinderboerderij Kobus in Nijmegen

Bij kinderboerderij Kobus maak je niet alleen kennis met pony's en cavia's, Franse hangoorkonijnen, en varkentjes maar ook met échte Agaat Afrikaanse Reuzenslakken en nog veel meer knappe en lieve dieren! Bekijk de bloemen-en moestuin en klim en klauter met de geiten. Daarnaast worden er zeer regelmatig leuke én leerzame activiteiten georganiseerd waar je altijd aan mee mag doen. Klik hier voor meer informatie.

14. Kinderboerderij Wamel

Hongerige geitjes, nieuwsgierige cavia's, prachtige vogels en een aaibare ezel. Je vind het allemaal op Kinderboerderij Wamel. Binnen is er gelegenheid tot het aaien van cavia's, en vind je ook nog konijnen. Ook mag je als het brood er staat de geitjes voeren. Kinderboerderij Wamel is ook zeer geschikt voor kleine kinderen. Lees snel verder.

kinderboerderij, wamel, gezinsuitje, dieren, erop uit met kinderen, spelen

15. Kinderboerderij Buiten-“Gewoon” in Velp (NB)

Een bezoek aan kinderboerderij Buiten-“Gewoon” in Velp (nabij Grave) is een super leuk uitje voor het hele gezin. Er zijn veel verschillende dieren te vinden zoals geiten, ezels, pony's, konijnen & cavia's, varkens, schapen, koeien en nog veel meer! Op de kinderboerderij vinden regelmatig leuke activiteiten plaats voor jong en oud. Ontdek hier meer.

kinderboerderij, buiten gewoon, velp, dieren, spelen, gezinsuitje, erop uit met kinderen, kinderen, ouders

16. Speelboerderij De Tienmorgen in Beers

Dagje weg in het Brabantse Land van Cuijk? Ga naar speelboerderij De Tienmorgen in Beers! Op de boerderij zijn verschillende dieren te vinden en er is van alles te beleven! De speelboerderij is het hele jaar open, maar ook bij de kinderboerderij en de hooischuur mogen de kinderen spelen. Zo kunnen ze met de fietsjes of skelters die op de boerderij staan rondjes rijden over het terrein. Lees snel verder.

17. Recreatieboerderij Hof van Kaatje in Wijchen

Het Hof van Kaatje is een recreatieboerderij voor kinderen tot 8 jaar. Behalve spelen, rondrijden op tractors en fietsjes en het uitleven op het springkussen, kunnen kinderen hier kennis maken met het boerenleven. De ganzen, biggetjes, schapen en geiten mogen natuurlijk niet overgeslagen worden. Ze kunnen zelfs voorzichtig geaaid worden! Ook kun je genieten van een lekker drankje op het terras.  Lees hier verder.

hof van kaatje, kinderboerderij, recreatieboerderij, wijchen

Low budget kinderfeestje

Naast dat een bezoek aan de kinderboerderij gratis of heel goedkoop is, is dit ook de perfecte locatie voor een leuk low budget kinderfeest. Voor alle kinderen is het voeren van dieren een hele beleving en vaak is er ook de mogelijkheid om te knuffelen met verschillende dieren. Tijdens de rondleiding leren kinderen ondertussen veel over alle dieren en je voor hen moet zorgen. Een echte aanrader dus!

Mis jij nog een leuke kinderboerderij in dit lijstje? Mail dan vooral naar denbosch@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl! Wie weet zie jouw tip binnenkort hier ook terug!

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Go-Kids nieuwsbrief!