Ontdek hier de leukste uitjes in midden Gelderland en de rand van Overijssel van dit voorjaar in 2024. In de Stedendriehoek en de Achterhoek is zoveel leuks te beleven. Ga lekker met je kinderen eropuit

Check ook even onze nieuwste blog van Preston Palace, met een super leuke WINACTIE!
Voorjaarsvakantie in de regio
Een compleet dagje uit voor 4 personen.
Die is leuk! ➤

 

Wat ga jij doen in de voorjaarsvakantie met je kinderen?

➤ Op vakantie in eigen land

➤ Check onze uitagenda

➤ Binnen uitjes

➤ Buiten op pad 

➤ Handige voorjaar tips

 

Wil je onze vakantie inspiratie blogs ook via de mail ontvangen? Word dan VIP member.
Meld je nu gratis aan! ➤

 

 

♥ Voorjaars vakantie 2024

 

In onze regio vind je de prachtigste vakantieplekjes. Leuk voor deze voorjaarsvakantie of boek alvast voor later.
Wij hebben een paar echte favourieten. Kunnen we vast dromen over onze vakantieplannen.

Vakantieplannen maken doe je in het voorjaar

Wij gaan vaak 2x op vakantie. Een lange vakantie en een korte vakantie dichtbij. In Gelderland en Overijssel vind je prachtige vakantieparken waarbij je kunt genieten van ontspanning en gezelligheid voor het hele gezin. Hieronder enkele van onze top favorieten.

De Kleine Wildenberg in Diepenveen

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Geluk ligt voor het oprapen op boerderij de Kleine Wildenberg. Vlakbij de IJssel, midden in het Sallandse natuurschoon beleef je het rijke boerderij leven. Kom overnachten, spelen en mooie herinneringen maken met die mensen die jou lief zijn!
Bijzonder overnachten! ➤


De Zandhegge in Emst

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Kom overnachten bij Ardoer camping de Zandhegge, een kindvriendelijke camping in Emst met zwembad, recreatie, binnen en buitenspeeltuin met luchtkussens en trampolines. 
Kijk, zo tof! ➤


Landal Heideheuvel in Beekbergen

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Landal Heideheuvel ligt midden in de prachtige natuur van Gelderland! Gooi een strike op de bowlingbaan of verken de omgeving met een boswachter. Ook dat is namelijk mogelijk. En er zijn leuke kinderactiviteiten te beleven in het park.
Hier wil ik naar toe! ➤


Op kamp voor 1 dag in Holten

ponykamp in Holten
Doe mee aan kampdag voor één dag tijdens de voorjaarsvakantie. Het wordt een dag vol avontuur op de manege met de lieve paarden en pony's, leuke spelletjes en natuurlijk eten en drinken.
Kijk zo leuk! ➤


Terug naar overzicht! ↺

 

☆ Uitagenda ☆ 

voorjaar met kinderen

 

Voorjaar in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

In onze agenda vind je heel veel leuke voorjaars activiteiten. Plan een dagje weg of ga spontaan op pad. De leukste tips hebben wij voor je op een rij gezet.

Bijzonder uitje in Apeldoorn


Spannend! Kom naar Paleis Het Loo en maak hier de gaafste foto's en filmpjes voor jouw Snapchat of Insta account. In de voorjaarsvakantie stap jij op de Iron Throne uit de HBO-serie Game of Thrones. Kom zitten en voel je een echte koning in de bijzondere tentoonstelling Kracht van de Troon.
Heel gaaf! ➤

Kinderbeurs XXL 

Kinderbeurs XXL koop nu je kaartje in de voorjaarsvakantie van Zutphen
Ruim alvast de kledingkast en het speelgoed van je kinderen op en boek een plekje op de Kinderbeurs XXL voor 17 maart in Zutphen. Maar liefst 150 kramen met nieuw én 2e kans kinderkleding en speelgoed. Heel veel aanbod voor kids van 0 tot 12 jaar en dat voor leuke prijzen.

zutphen voorjaarsvakantie met kinderen
Wij hebben gehoord dat Emojishop hier deze dag ook aanwezig is.
Specialist in Smiley producten. De allerleukste Smiley producten voor een leuke prijs. Je weet wel, van die toffe eenhoorn knuffels, aapjes sloffen, tassen en slaapmaskers.
Koop hier je tickets! ➤


Go-Kids tipt: NEE!

theater heino voorjaarsvakantie tip

Maar dit is een voorstelling waar je wel JA tegen moet zeggen :) Samen naar het theater, dat is een mooi avontuur!
 'Deze ridder zegt NEE’ is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen! 
Deze solovoorstelling van Joes is op dit moment in theaters in Nederland en België te zien. Misschien ken je haar wel van Nickelodeon waar zij samen met Dirk Scheele te zien is. 
Zo leuk! ➤


Vakantietip: Sprokkelen voor een kijkdoos

voorjaar vakantie hoge veluwe
Ook in de voorjaarsvakantie organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe weer een leuke kinderactiviteit. In het kader van de Erfgoed Weken kunnen kinderen zelf een mooie kijkdoos maken. En daarvoor gaan ze ook naar buiten het bos in op zoek naar materialen om die kijkdoos te maken.  
Kom dus gezellig langs en bezoek het Park óók in de voorjaarsvakantie. Geniet van al het moois tijdens de Erfgoed Weken en de andere activiteiten zoals de kinderrondleiding op 20 februari bij het jachtslot Hubertus die binnen het Park worden georganiseerd.
Lekker naar buiten! ➤


Voorjaar in het Museum

voorjaarsvakantie in de Achterhoek
De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwonderd en gaat zelf aan de slag in de Makerspace. Deze vakantie staat de Makerspace helemaal in het teken van iets dat tot de verbeelding spreekt van jong en oud: Sterren.
Kom je verwonderen! ➤


Agenda tips krokusvakantie

Check onze hele agenda! ➤ 

Terug naar overzicht! ↺

 


» Eropuit: binnen uitjes «

 

Leukste binnen uitjes rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen

De temperatuur is nog frisjes, maar het einde van de winter is in zicht. Ga lekker warm eropuit, een dagje weg met je gezin. Bezoek mooie kastelen, dwaal rond in een interessante museum, kijk een toffe film, bezoek een theater of speel een lekker actief spelletjes bij de leukste binnenuitjes in de omgeving. 

Museum Deventer

museum deventer voorjaarsvakantie met kinderen
Bij het Speelgoedmuseum in Deventer ontdek je nu de rijke geschiedenis van winterse feesten en tradities.
Wat weet jij van bedelfeesten? Eeuwenoude feesten als Sint-Maarten, Sinterklaas, Onnozele-Kinderen, Nieuwjaar, Driekoningen en Vastenavond, allemaal belangrijke gebeurtenissen, worden in het museum aangestipt. De expositie leert je over de oorsprong van deze zogeheten bedelfeesten. Met prachtige objecten en verhalen brengen we het winterseizoen tot leven.
Ben jij al geweest? ➤


Binnenspelen in Apeldoorn

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Wie gaat er mee de ballenbak in deze vakantie? Klimmen door een junglepad en een super hoge glijbaan om vanaf te glijden! Dat klinkt toch te gek? Bij Monkey Town Apeldoorn kunnen je kinderen zich flink uitleven. Terwijl jij gewoon een warme chocomelk met slagroom besteld genieten zij van een middagje gljiden, klimmen en springen. Want trampolinespringen? Ook dat doe je natuurlijk in Monkey Town Apeldoorn. Met een hele rij aan trampolines kunnen kinderen tijdens hun overdekte uitje heerlijk een gat in de lucht springen. 
Alle apen verzamelen! ➤


Lekker warm op Bussloo

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Speel een uitdagend potje glowgolf in het Wilde Westen van Bussloo. De glowgolfbaan bij Multi Fun Bussloo is echt een super leuk binnen uitje voor deze vakantie. Het perfecte familie uitje, want op elk niveau is deze baan leuk om te spelen. Of ontsnap uit de gave escaperoom. ze hebben er hier één speciaal voor gezinnen.
Let's have some fun! ➤


Naar de film in Deventer


Gezellig naar de film. Met een heerlijk ontbijtje of lekker op de middag onderuit gezakt in de fijne stoelen van filmhuis MIMIK in Deventer. Er is voor iedereen weer wat moois om te zien. Kijk bijvoorbeeld de nieuwe SUPER coole film 𝘎𝘦𝘸𝘰𝘰𝘯 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳!

In deze film volgen we de 11-jarige game liefhebber Hedwig. Haar vader wil dat ze hem gaat vervangen als de superheld van de stad. Maar Hedwig is geen superheld: ze is klein, een beetje onhandig en niet sportief. Kan Hedwig toch nog gewoon een superheld worden?
En kom zeker ook even knutselen aan de gezellige knutseltafel.
Ja, dat is leuk! ➤


Stoer uitje in Apeldoorn voor kinderen

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Naast elektrisch karten, glow bowling en lasergamen vind je bij ZERO55 in Apeldoorn ook mini escape rooms, de digitale escaperoom X-Cube, een virtual reality arena, een interactieve klimwand en diverse arcade games.

Of probeer eens de X-Cube. Ook super voor gezinnen. Je gaat met je team een spionnentraining volgen met allerlei opdrachten zoals het kraken van overhoringen, het zoeken naar illegale transacties en het opsporen van een vermiste spion.
Check dit dan! ➤


Zwemmen in de voorjaarsvakantie

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Bij Preston Palace zwem je in het donker. In een prachtig subtropisch zwembad geniet je van een all-inclusive uitje. Spot de jungledieren vanaf je luie ligstoel, scoor de snelste tijd in de interactieve waterglijbaan of bubbel weg in de whirlpools. Laat je meevoeren in de stroomversnelling en zwem onder de fonkelende sterrenhemel. Neem de tijd voor een drankje en ijs. Ga je mee op reis door de jungle? 
Of houd jij meer van de supercoole kermis of gezellig samen bowlen, midgetgolfen of naar de bioscoop gaan. Er is zo veel te doen en alles onder één dak bij dit gave all-inclusive family resort. Een nachtje hier blijven slapen is ook geen verkeerd idee. 
Zo tof hier! ➤


Bijzonder museum in Apeldoorn

coda museum apeldoorn in de voorjaarsvakantie met kinderen eropuit
Speciaal voor families ontdek je in Coda Museum Apeldoorn de expositie Het Huis van Hopper. Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA Apeldoorn. Ontdek haar geweldige expositie voor kinderen bij CODA. Net als in haar boek Het huis voor Hopper ontdek je wat beroemde kunstenaars als Vincent Van Gogh, Frida Kahlo en Picasso maakten in hun huis en atelier.Het huis van Hopper biedt eindeloos veel inspiratie om het werk van een aantal wereldberoemde kunstenaars te ontdekken.
Kom langs! ➤

voorjaarsvakantie in Apeldoorn.
Ontdek ook de nieuwe CODA studio. Tegenover CODA ExperienceLab komt een studio om bijvoorbeeld te gamen, podcasts op te nemen of digitale designs te maken. Deze voorjaarsvakantie kun je alvast kennis komen maken.
Zo tof! ➤


Trampoline springen in Apeldoorn

Street Jump Apeldoorn in de voorjaarsvakantie met kinderen actief eropuit
Kom Jumpen bij het leukste en coolste indoor trampolinepark van Apeldoorn met lasergame area, Wipe-out, airpark, foampit en airbag op 2500m2 Jump plezier. Je kinderen zijn afgemat na een paar uurtjes springen. Altijd feest hier en met een lekker Slush maak je hun dag helemaal compleet.
Kom jumpen! ➤


Bezoek het Junior Paleis

mooiste museum in Apeldoorn voor kinderen in de voorjaarsvakantie
Kom naar het Junior Paleis bij Paleis Het Loo. Met de 'Kingsta', een variant op de smartphone, voer je een opdracht van 'De Majesteiten' en de Steengoedmeesters uit. Je organiseert een onvergetelijk feest voor jouw gasten uit de hele wereld. Je moet er voor zorgen dat jouw eregasten zich welkom en belangrijk voelen.
museum apeldoorn voorjaarsvakantie met kinderen
Of kom kom kijken bij de tijdelijke tentoonstelling Kracht van de Troon. Deze is ook voor kinderen echt ontzettend leuk. Reis door de tijd en over de hele wereld. Ontdek hoe tronen altijd al een speciale plek hebben gehad. 
Ben je nieuwsgierig doe dan mee aan de speurtocht of volg de rondleiding!
Hier moet je zijn geweest! ➤


Nog meer binnen tips:

Terug naar overzicht! ↺

 



» Eropuit: naar buiten «

 

Leukste buiten uitjes van de Stedendriehoek

Ruiken jullie het voorjaar ook al. Al kunnen er nog best koude dagen aankomen, ik hoop dat de zon zich regelmatig laat zien deze vakantie. Dan ga ik graag weer naar buiten.

Actieve uitjes in Apeldoorn en Ruurlo

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Yes, ze zijn weer open! Klim de bomen in bij Klimbos Apeldoorn of klimbos Ruurlo. Er kan weer naar hartelust geklauterd, geklommen en geroetst worden! Voor de jongste gasten, vanaf 6 jaar en min. 120 cm, is een speciaal Junior Klimbos ingericht. 
#debomenin! ➤


Buiten spelen in Overijssel

Flierefluiter buiten spelen in Overijssel in het voorjaar
De Flierefluiter in Raalte heeft alweer de leukste uitje verkiezing van de ANWB voor Overijssel gewonnen. En dat is niet voor niets. Je kunt hier binnenspelen en buitenspelen en er zijn ook nog veel leuke dieren op hun kinderboerderij. 
Spannend nieuws: Ezel Ruby verwacht een veulen in de voorjaarsvakantie. Wie weet ben jij daar bij en zie jij als een van de eerste dit schattige mini ezeltje.
En ook Guusje logeert weer op de boerderij van opa Anton en Oma Toos! Geef hem een knuffel of high five tijdens de Meet & Greet! Daarnaast zit het schminkteam ook weer voor je klaar om jouw mooie gezichtje om te toveren tot misschien wel een lammetje of wat fleurige voorjaarsbloemetjes.
Spelen op de boerderij! ➤


Bewegen in Apeldoorn

bewegen in de voorjaarsvakantie in Apeldoorn
Bij Speelboerderij Binky kun je in de voorjaarsvakantie van maandag tot en met vrijdag meedoen met
10 beweegspellen. Sport Binky heeft een tof parcours uitgezet door het hele park.
Kom bewegen! ➤


Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug


Wil je eindeloos genieten van de natuur, dan ga je natuurlijk wandelen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Start je avontuur bovenop de Holterberg bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Hier zit een mooi informatie centrum, met sterrenwacht, restaurant en winkel. En natuurlijk is dit het startpunt van het mooie kabouterpad en heel veel andere leuke activiteiten.

 



Nog meer leuke buitentips:

  • Speel een spannende Escape Tour door Apeldoorn, Deventer of Zutphen 

Terug naar overzicht! ↺

 


♫ Voorjaarsvakantie ☆

 

Waar blijft de lente lunchtips

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn zo onmeunig toe aan de lente. Met deze leuke tips voor vrolijke broodtrommels en monkeyplatters komt de zon vanzelf ook vast wel langs. Laten we ervoor gaan en duik je met ons mee de keuken in?
Lunch tips! ➤


Interessante voor jou

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek
Ik ben dol op lezen, vooral in het voorjaar lekker in het zonnetje. Deze moet jij ook echt een keer lezen. Nog geen puber in huis? Zeker al vast aanschaffen, ben je tenminste alvast voorbereid, ook super leuk om cadeau te doen:
De onvermijdelijke opvolger van de bestseller Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!
Dit boek is een survivalgids voor puberouders én een ode aan pubers – de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, redelooste, onzekerste en aandoenlijkste wezens die er bestaan. Check ook de toffe podcast, hij is echt hilarisch.
Te leuk! ➤

Terug naar overzicht! ↺


☆ Dagje weg in de vakantie ☆

Gelderland & Overijssel 

 

Geniet van deze voorjaarsdagen, lekker samen op pad. Ontdek nieuwe pareltjes in onze regio en geef iemand eens zomaar spontaan een complimentje. Daar wordt iedereen vrolijk van.

Liefs Judith

Voorjaar in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Zutphen, Lochem in Gelderland in Deventer in Overijssel | dagje eropuit met kinderen in de Achterhoek