Het event van deze winter: het IJsbeelden Festival!

De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van  ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

“R-IJS DOOR DE TIJD” 

De reis door de tijd begint in de prehistorie met een verijsde dinosaurus op ware grootte,  de ijstijd volgt met een Mammoet met enorme slagtanden, veel tijdsbeelden volgen waaronder de industriële revolutie met een stoomlocomotief op een echte ijsrail, de Gouden eeuw, Rembrands beroemdste schilderij "De Nachtwacht" en nog veel meer. De expositie eindigt in de nabije toekomst met de eerste mens op Mars.

Om lange wachtrijen te voorkomen wordt er dit jaar gebruik gemaakt van tijdsloten. Bij het bestellen van de tickets bepaald u zelf de datum en tijd. Zodra een tijdslot vol zit kunt u gebruik maken van een andere tijd- of datumkeuze. Zo bent u verzekerd van een entreebewijs op de door u gekozen datum en tijd.

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

De kaartverkoop is gestart!

Horeca

Als je de ijssculpturen hebt bezocht ben je zeker aan iets warms toe. Op het horecaplein van het Nederlands IJsbeelden Festival kun je even ongedwongen genieten van die echte Hollandse Wintersfeer. Deze Wintersfeer kan natuurlijk niet zonder warme chocomel met slagroom, Apfelstrudel met warme Vanillesaus, Hollandse worst, Glühwein en heerlijke erwtensoep. Zomaar een kleine greep uit ons horeca assortiment.

Tijden en dagen

Openingstijden: alle dagen van 10.00 - 17.00 uur. Behalve op Nieuwjaarsdag en op maandagen buiten de vakanties.

IJsbeelden Kids World

Feestje of verjaardag?  Maak dit compleet tijdens het IJsbeelden kids festival.
Je eigen feestelijk versierde tafel met onbeperkt verse frietjes met verschillende sauzen.
Ook natuurlijk zullen de snacks als kip nuggets, kroketten, frikandellen en andere snacks geserveerd worden, dus keuze genoeg.
Ook zal er een diversiteit aan limonade klaar staan die onbeperkt gedronken kunnen worden.  
Als afsluiter een heerlijk ijsje!
 
Arrangement overzicht:

  • Eigen feestelijk versierde tafel
  • Frietjes en snacks over de hele tafel
  • Onbeperkt limonade
  • IJsje
  • Cadeutje voor de jarige zal niet ontbreken!

 
Vanaf groepen v.a. 10 personen € 7.95 incl btw. excl. ijsbeelden festival.

Let op: Alleen in de kerst- & voorjaarsvakantie!

Reseveren kan via k.eilert@ijsselhallen.nl

 

Playground for kids

De IJsselhallen wordt in de Kerstvakantie omgetoverd tot een Playground for Kids. Het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” vind je hier in de aankleding terug. De verwarmd hal wordt futuristisch aangekleed met aangepaste horeca. De Playground wordt een plein waar kinderen gratis kunnen genieten van diverse alternatieve kermisattracties.

 

Combi bezoek IJsbeelden Festival met speelparadijs Monkey Town Zwolle

Vanaf 4 janurari 2020 t/m 1 maart 2020 (M.U.V de voorjaarsvakantie) ontvang je €2,00 korting op de entree van Monkey Town Zwolle op vertoon van de (digitale) entree ticket van het Nederlands IJsbeelden Festival.

Je betaalt €5,95 i.p.v. €7,95 per kind. Ouders hebben altijd gratis toegang in Monkey Town.

Monkey Town Zwolle is 7 dagen per week geopend en is erg geschikt voor kinderfeestjes.

 

Vervoer Festival en binnenstad Zwolle

Een Amerikaanse schoolbus brengt je na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de gezellige binnenstad van Zwolle. Je auto kun je laten staan op de parkeerplaats van de IJsselhallen, de bus brengt je immers ook weer terug. De Hanzestad Zwolle heeft haar bezoekers veel te bieden; een stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten, mooie museums en gezellige restaurants en cafés. In de kerstperiode wordt Zwolle omgetoverd tot kerststad.  De wensboom, de vele verlichte ornamenten en het Wereldberoemde Verhalen Festival in het centrum van Zwolle brengt je vanzelf in de fijne kerststemming.

Warme kleding

Warme wanten, dikke sokken, een wollen muts, een fijne sjaal… Je zal ze nodig hebben wanneer je een bezoekje brengt aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Om de ijsbeelden in topconditie te houden is het 8 to 10 graden onder nul in de ruimte waar de beelden staan. Zorg dus dat je je goed en vooral lekker warm aankleedt wanneer je het festival bezoekt.

Honden

Honden zijn toegestaan maar let erop dat je hond niet gaat plassen in de koude ruimte met ijs- en sneeuwbeelden.

Minder validen

Het Nederlands IJsbeelden Festival is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Begeleiders van de rolstoelgebruikers betalen de reguliere entreeprijs tenzij deze begeleider werkzaam is bij een verzorgingstehuis en/of een begeleiderskaart kan tonen. Een rolstoel is niet aanwezig.Voor minder validenparkeerplaatsen volg P1.

Adres:

Nederlands IJsbeelden Festival
IJsselhallen Zwolle
Rieteweg 4