Wij gingen op bezoek bij het vrolijke hof van het Juniorpaleis! Hier mag je doen wat in het historische paleis Het Loo niet mag. 

Juniorpaleis officieel geopend

Juniorpaleis
Kinderburgemeester Jolie opende op 5 juli 2023, samen met wethouder Peter Messerschmidt van cultuur, officieel Juniorpaleis in Paleis Het Loo en wij waren daar natuurlijk bij. Er werd gezegd dat het Juniorpaleis een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld is geworden. Wij zijn benieuwd? Jij ook, lees dan snel verder!

Ken jij de Kingsta al?

Juniorpaleis Het Loo
Met de 'Kingsta', een variant op de smartphone, voer je een opdracht van 'De Majesteiten' en de Steengoedmeesters uit. Je organiseert een onvergetelijk feest voor jouw gasten uit de hele wereld. Je moet er voor zorgen dat jouw eregasten zich welkom en belangrijk voelen. De Kingsta is een device dat je meekrijgt om de digitale spellen mee te spelen. Je hebt voor het Juniorpaleis geen eigen telefoon nodig.

Paleis het Loo voor kinderen

Juniorpaleis Het Loo
Het Juniorpaleis ziet er vrolijk en kleurrijk uit. Je wandelt door verschillende paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Je gaat aan de slag met taarten, bloemen en parfumflessen. Je ontmoet er de Majesteiten en hun personeel. 
Juniorpaleis Het Loo
Voor de kleuters is bureau minizaken ingericht. Dit zorgt voor creatief spel en veel plezier. Ook zijn er puzzels te doen en dansen of verkleden is leuk voor alle leeftijden en... 
ja ook voor jongens! 
Juniorpaleis Het Loo
Wat hadden wij een lol, zien we er ook niet prachtig uit?

Het Juniorpaleis is voor kinderen van 3 - 12 jaar

Juniorpaleis Het Loo
Alle activiteiten zijn deels met 'échte spullen', maar het speelt zich ook af in een digitale wereld. Bij bureauwereldzaken werden onze hersens flink aan het werk gezet. We gingen aan de slag met een soort van escaperoomachtige opdrachten waarbij je moet puzzelen, ontdekken en samenwerken.
Juniorpaleis Het Loo in Apeldoorn
Voor de jongste was dit vertrek best moeilijk en moest ik als ouder wel meehelpen. Gelukkig maakte fotograaf Maarten Sprangh net een leuke foto van ons. (Sta ik er zelf ook nog eens op) 
Dit deel is echt leuk voor kinderen uit de bovenbouw. Er zijn hier ook speciale lesprogramma's voor basisscholen, leuke tip voor jouw juf of meester. 

Bezoek het Juniorpaleis

Juniorpaleis Het Loo
Behalve leuke opdrachten leer je in het Juniorpaleis ook een dans. En je eindigt op een feest. Er zijn vrienden uit andere landen die op bezoek komen. Zoals de koningin met bijenvacht, de koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder. Het zijn de eregasten die het feest van hun leven beleven. En jij dus ook!
Juniorpaleis Het Loo
Wist je dat het Juniorpaleis inbegrepen zit bij de entreeprijs? Je moet wel een tijdslot reserveren voor het Juniorpaleis bij de entreebalie. Niet vergeten hoor! 
Juniorpaleis Het Loo
Gemiddeld duurt een bezoek aan het Juniorpaleis 60-75 minuten. Voor of na het bezoek aan het juniorpaleis is er dus genoeg tijd over voor andere mooie activiteiten bij het Paleis. Maak een fijne wandeling in de tuinen, bezoek de expositie van de Oranjes of laat je verrassen bij de tijdelijke tentoonstelling. Vergeet ook niet regelmatig even in de agenda te kijken voor meer leuke tips bij Paleis Het Loo.

Liefs Judith & kids