Stakingsdagen in regio Nijmegen

Begin deze maand hebben we een poll gehouden om erachter te komen welke scholen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari weer gaan staken. De uitkomst..... ja de meeste scholen sluiten beiden dagen de deuren. Ben jij (een van) deze dagen vrij? Dan is het natuurlijk dé dag om er lekker op uit te gaan met je kind(eren).

Het is en blijft natuurlijk vervelend voor leraren dat het nog steeds nodig is, maar ook zeker voor ouders die ineens opvang of vrij moeten regelen. Maar laten we er juist daarom met z'n allen maar weer het beste van maken! En om jullie daarmee te helpen hebben we een aantal leuke uitjes en activiteiten in de regio voor jullie op een rijtje gezet. 

De leukste stakingsactiviteiten

Veel bedrijven spelen inmiddels goed in op de stakingsdagen in het onderwijs en organiseren daarom super leuke activiteiten. Go-Kids heeft een aantal leuke tips voor je verzameld om de staking met je gezin door te komen!  

Workshop IJsprofessor voor een Dag bij Onwijs Lekker IJs

Wil jij de Stakingsdagen doorkomen op een leuke én lekkere manier met je kinderen? Geef ze dan op voor de workshop IJsprofessor voor een dag! In het IJslab van Onwijs Lekker IJs in het Honig Complex in Nijmegen leer je, nadat je bent meegenomen in de wereld van de IJsprofessor, zelf de meest bijzondere en onwijs lekkere ijslolly's maken als een echte IJsprofessor! Klik hier voor meer informatie.

onwijs lekker ijs

Leuke films en activiteiten bij Pathé Nijmegen

Ook tijdens de Stakingsdagen kun je bij Pathé Nijmegen terecht voor de allerleukste kinder- en familiefilms. Zo staan o.a. Dolittle, Spionnengeheimen en Frozen II op het programma. Op 30 en 31 januari kunnen kinderen zich daarnaast helemaal uitleven op het springkussen en kunnen ze geschminkt worden! Klik hier voor meer informatie.

Maak je eigen plantenhanger bij Intratuin Malden

Kom gezellig knutselen bij Intratuin Malden tijdens de Stakingsdagen en maak je eigen toffe plantenhanger! Maak van een vetplantje een lachende hanger met mos, touw en een gezichtje van kralen en oogjes. Er vinden beide dagen 5 workshops plaats. Klik hier voor meer informatie.

Extra kinderfilms bij LUX Nijmegen

Tijdens de staking zorgt LUX Nijmegen voor extra kinderfilms, zodat jullie je niet hoeven te vervelen! We moeten echter nog even geduld hebben op het definitieve programma. Deze wordt namelijk op 27 januari bekend gemaakt op de website van LUX. Het complete programma voor kinderen kun je t.z.t. vinden via deze link. Zoals het er nu uitziet kun je voor de volgende films bij LUX terecht:

  • De beroemde bereninvasie van Sicilië
  • Mees Kees in de wolken
  • De grote boze vos
  • The Addams Family (NL)
  • Buurman & Buurman, experimenteren erop los!

Nationale voorleesdagen

De Stakingsdagen vallen ook nog binnen de Nationale Voorleesdagen die plaatsvinden van 22 januari t/m 1 februari in heel Nederland! Tijdens de voorleesdagen vinden er ook veel (vaak gratis) activiteiten plaats bij alle bibliotheken. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de website van je lokale bibliotheek. Klik hier voor meer informatie.

De leukste Stakingsuitjes

Natuurlijk zijn er ook veel bedrijven en organisaties die niet speciaal iets organiseren voor de Stakingsdagen, maar natuurlijk wel een echte aanrader zijn om te bezoeken. Check daarom ook deze tips! 

Wandelen in de natuurgebieden Staatsbosbeheer

Is het mooi weer? Dan kunnen jullie natuurlijk ook even je hoofd helemaal leeg maken tijdens een heerlijke wandeling door een van de prachtige natuurgebieden in regio Nijmegen! Staatsbosbeheer heeft de mooiste routes voor jou en je gezin in kaart gebracht. Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima. Om je tocht extra leuk te maken kun je natuurlijk ook de te gekke Natuurbingo van Go-Kids downloaden!

staatsbosbeheer

Heerlijk zwemmen bij Zwembad De Meerval

Samen ravotten en spelen in het water, of geniet lekker ontspannen aan de kant en beleef de leukste tijd samen met je kinderen. Zwembad De Meerval in Wijchen is een paradijs voor kinderen. Het is een mooi en kindvriendelijk zwemparadijs met allerlei leuke en uitdagende attracties. Zwemmen is niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor je gezondheid. De Meerval heeft een groot recreatiegedeelte (32°C) dat uitermate geschikt is voor kinderen. Het bestaat uit een groot recreatiebad, een kinderbad, watergoten, turbodouche, buitenbadje, stroomversnelling, whirlpool, glijbaan en bubbelbank. 

Spelen en lekker eten bij Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen in Sint Agatha

Heb je geen vaste plannen, maar vind je het wel leuk om even erop uit te gaan met de kids? Trakteer ze dan op een lekkere pannenkoek bij De 7 Dwergen! Voor kinderen is er natuurlijk ook volop speelmogelijkheid. Buiten vermaken ze zich in het Speelkasteel. Dit is een grote speeltuin met o.a. een ballenbak, touwbrug, springkussen, trampoline, glijbaan, schommel en nog veel meer! Ook is er een midgetgolfbaan van 18 holes. Laat het weer buitenspelen niet toe? Binnen in het restaurant kunnen kids natuurlijk ook heerlijk spelen in het Dwergenhuis. Oftewel, jullie hoeven je niet te vervelen! 

Educatief uitje naar Museum Het Valkhof 

Wil je deze dagen toch zorgen voor een educatief uitje voor jouw kinderen? Breng dan een bezoek aan Museum Het Valkhof in Nijmegen! Dit museum is een gezellig, leerzaam en verrassend uitje voor het hele gezin. Met het speciale gezinsticket kunnen jullie extra voordelig naar binnen! Bezoek ook de interactieve familietentoonstelling Middeleeuws vernuft. 

valkhof

Educatief uitje naar het Oertijdmuseum Boxtel

Ben je op zoek naar een leuk uitje, maar wil je ook graag nog enige educatie bieden deze dag? Breng dan een bezoekje aan het Oertijdmuseum in Boxtel. In dit bijzondere museum kunnen kinderen heerlijk ontdekken en spelen, zowel binnen als buiten. Je kan binnen van alles zien over de oertijd en buiten zijn heel veel levensgrote dinosaurussen en fossielen te zien in een bosrijke omgeving. Oftewel, edutainment op z'n best! 

Speurtocht door Kasteel Hernen

In de omgeving van Wijchen ligt Hernen. Een dorpje met een afwisselend en waterrijk buitengebied. Er liggen bossen en een gave middeleeuwse burcht. Kasteel Hernen kan ontdekt worden met als gids een 'pratende' lamp en nadat je het kasteel bezocht hebt kan je ook nog met je familie op eigen gelegenheid een speurtocht buiten rondom kasteel doen. Help Poortwachter Hendrik met zijn poortwachter taken en wie weet vind je uiteindelijk nog een kleine beloning.

Wandelen vanaf Landgoed De Barendonk

Het Land van Cuijk is een prachtige omgeving, deze kun je prima ontdekken vanaf Landgoed De Barendonk in Beers. Vanaf Landgoed De Barendonk zijn 6 wandelroutes uitgezet. Bij De Barendonk kun je zowel starten als eindigen. De routes liggen in de informatieruimte en jullie mogen ze lenen! Loop "Het Barendonkse Koeienpad", een educatieve wandeling over de boerderij of volgen jullie liever "Het Barendonkse Kabouterpad"? Onderweg ga je bij de kabouters op bezoek in hun eigen dorpje. Bij de receptie liggen ook de kaboutermutsen! Ontdek alle mogelijkheden hier.

barendonk kabouterpad

Wandelen of een fietstocht vanaf Camping De Geuldert

Aan de voet van de St. Jansberg bevindt zich Camping De Geuldert. Dit familiebedrijf beschikt over een gezellige kantine, mooie speeltuin met airtrampoline en een kinderboerderij. Daarnaast wordt de camping omgeven door sprookjesachtig landschap. Beboste hellingen, moerassen, akkers, meren en kreekjes wisselen elkaar af. Hierdoor is De Geuldert een zeer leuk vertrek- of eindpunt voor een bijzondere wandeling of fietstocht met het hele gezin. Geniet van het landschap, de omgeving, de omliggende dorpen en natuurlijk van de Noord-Limburgse gastvrijheid!

Extra tip net na de stakingsdagen

Helaas net na de stakingsdagen, maar op zaterdag 1 februari kun je naar de Inloopmiddag van LEF Dyslexie in Altforst. In Altforst biedt Leoniek begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen met dyslexie. Tijdens de inloopmiddag heb je de kans om kennis te maken met Leoniek en haar diensten. Kinderen zijn uiteraard ook welkom. Speciaal voor hen heeft Leoniek leuke spelletjes om hun eigen kwaliteiten te ontdekken! Lees hier verder.

Je kunt natuurlijk ook de Go-Kids agenda in de gaten houden voor meer leuke activiteiten in de regio! Maar zoals je ziet; er is genoeg te doen. Dus heb je vrij kunnen regelen? Dan is dit dé dag om met de kids op pad te gaan! 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen