Museum Het Valkhof in Nijmegen vertelt je het verhaal van ruim 5000 jaar rijke geschiedenis. Vier eeuwen lang was Nijmegen de grootste en belangrijkste vestingsplaats van de Romeinen in Nederland. Ontdek door de indrukwekkende archeologische collectie hoe het leven van de Romeinse militairen en burgers er toen uit zag.

Toen en nu bij Museum Het Valkhof in Nijmegen 

Vanuit het 'nu' wordt door het onderzoeken van verschillende thema's ontdekt hoe kunst en  geschiedenis ons beeld van de wereld vormen. Met regelmatig wisselende exposities leer je niet alleen hoe het was, maar ook hoe het leven van 'toen' het leven en de ontwikkeling van 'nu' beïnvloedt en vormt.

Archeolab voor kinderen 

In het Archeolab ervaar je zelf hoe het leven van de Romeinen eruit zag: niet alleen kun je de bodemvondsten bewonderen, maar  je bouwt een poort zonder cement, maakt een muurschildering of schiet met een katapult, zo leer je dat de Romeinen nog steeds een grote invloed hebben op ons dagelijks leven!

Erop Uit met het hele gezin 

Museum Het Valkhof is een gezellig, leerzaam en verrassend uitje voor het hele gezin. Met het speciale gezinsticket kunnen jullie extra voordelig naar binnen! Er zijn regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, deze vind je natuurlijk in onze agenda terug.

Middeleeuws vernuft

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden kom je tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Ondervind dit in de interactieve familietentoonstelling Middeleeuws vernuft die te bewonderen is van vrijdag 11 oktober 2019 tot en met zondag 10 mei 2020.

'Kijk' met je handen en teken!

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar is er: Tekenkunst! Een superleuk boekje vol tekenopdrachten! Meestal kijk je met je ogen in een museum, maar nu ga je ook met je handen 'kijken'. Je mag namelijk verschillende kunstwerken natekenen. Vraag naar het Tekenkunst-boekje bij de kassa en laat de kunstenaar in je los!