Kinderfilms bij LUX Nijmegen

  • LUXBij  LUX
  • van:  1 januari 2019 00:00
  • tot:  31 december 2019 00:00
Kinderfilms bij LUX Nijmegen

Bij LUX Nijmegen staan altijd grappige, ontroerende, spannende of mooie films voor kinderen geprogrammeerd. Dit zijn de films die momenteel (of binnenkort) op het filmprogramma staan: 

Wonderpark (Nederlands gesproken)

Wonder Park vertelt het verhaal over een bijzonder pretpark waar de fantasie van een creatief meisje, genaamd June, werkelijkheid wordt.

June, een optimistisch, fantasierijk meisje, ontdekt een ongelooflijk amusementspark genaamd Wonderland, verborgen in het bos. Het park is vol met fantastische attracties en pratende, grappige dieren – alleen het park is in complete chaos. June ontdekt al snel dat het park uit haar verbeelding kwam en dat zij de enige is die het kan repareren, dus gaat ze samen met de dieren te werk om deze magische plek te redden en het wonder terug te brengen in Wonderland.

>>> Check hier wanneer Wonderpark te zien is! <<< 

Missing Link (Nederlands gesproken)

Missing Link volgt de dappere avonturier Sir Lionel Frost tijdens zijn nieuwste avontuur in Amerika. Diep in de Amerikaanse bossen wordt hij verrast door een wezen van ongekende grootte. Op dat moment beseft hij het nog niet, maar hij staat oog in oog met de missende schakel tussen aap en mens. Link, zoals Sir Lionel het beest noemt, blijkt alles behalve een angstaanjagend monster te zijn. Hij is verrassend slim en charmant, maar ook erg eenzaam. Link weet niet waar hij vandaan komt en of hij ergens nog familie heeft. Samen met de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight gaan Sir Lionel en Link op zoek naar zijn familie: de yeti’s. Dat is de start van een spannend en onvergetelijk avontuur.

Missing Link is de nieuwste animatiefilm van de bekende Laika Studios (The Box Trolls en ParaNorman). Oscargenomineerde regisseur Chris Butler is een onmiskenbaar talent in de wereld van animatiefilms. Butler heeft voor eerdere werken (Coraline en ParaNorman) al grote nominaties bij de Oscars en de BAFTAS op zijn naam mogen schrijven. De originele stemmen worden vertolkt door onder andere Hugh Jackman (Sir Lionel Frost), Zach Galifianakis (Mr. Link) en Zoe Saldana (Adelina Fortnight). 

>>> Check hier wanneer Missing Link te zien is! <<< 

Circus Noël (Nederlands gesproken)

De jonge Karo komt al van kleins af aan bij Circus Noël. Als ze na een tijd teruggaat naar het Circus wordt ze dan ook met open armen ontvangen door haar vrienden Victor en Tonie. Als het circus abrupt moet vertrekken om mee te doen aan de prestigieuze circuscompetitie Cultura Nova, roept Karo de hulp in van haar vriendin. Haar ouders hebben alleen maar ruzie en willen gaan scheiden. Ze besluit weg te lopen van huis en mee te gaan met haar circusvrienden. Op weg naar het festival gebeuren er mysterieuze dingen die hun deelname in gevaar brengen. De leden van het circus vrezen het ergste als ze horen dat hun show niet door dreigt te gaan. Karo, Tonie en Victor komen in actie om het circus en hun deelname te redden. Zal het ze lukken om het circus te redden als hun vriendschap onder druk komt te staan?

Circus Noël is een vervolg op de gelijknamige kinderserie uit 2018, waarin Tonie, Victor en Karo elkaar voor het eerst leren kennen. Met Tygo Gernandt en Rick Paul van Mulligen heeft regisseur Dennis Bots (Achtste groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen) de succesvolle cast van de serie overgenomen. Bots heeft met zijn eerdere werken bewezen van alle markten thuis te zijn. Achtste groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn beide met veel lof ontvangen en op verschillende binnen- en buitenlandse festivals in de prijzen gevallen. Met Circus Noël laat hij zien ook met een andere toon te kunnen regisseren.

>>> Check hier wanneer Circus Noël te zien is! <<< 

_________________________________________________

Wil je op de hoogte blijven van al onze toffe ideeën & tips? 

>> Volg ons op FACEBOOK en/of INSTAGRAM << 

>> Schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEVEN en SPECIALS <<

>> Lees onze BLOGS << 

En je kunt ook leuke prijzen winnen! >> WINACTIES <<
_____________________________________________________