Als je zwanger bent of een baby hebt, komt er van alles op je af. Of het nu je eerste kindje is of dat je al één of meer kinderen hebt - een zwangerschap blijft enorm bijzonder en is elke keer anders. Hetzelfde geldt voor de baby die je op de wereld zet: ieder kind is uniek en brengt na de geboorte eigen vragen en behoeften met zich mee.

de leukste kraamcadeaus met naam bestel je bij GeboorteXpress

Aandacht voor zwangerschap & babytijd

Bij Go-Kids houden we ons meestal bezig met uitjes, kinderfeestjes en andere activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Maar de behoeften van een zwangere moeder en baby zijn natuurlijk heel uniek. Na het succes van onze vorige special over Zwanger & Baby hebben we ook dit jaar weer allerlei handige tips over de periode van zwangerschap en de babytijd voor je verzameld in een overzichtelijke blog. Er valt zoveel moois te ontdekken! 

Zwanger & Baby Special ism Naviva Kraamzorg

Naviva Kraamzorg

In deze Zwanger & Baby Special vind je heel veel handige informatie over zwanger zijn en de eerste tijd met de baby. Deze hebben we samengesteld in samenwerking met onze partner Naviva Kraamzorg. Naviva zorgt voor kwalitatieve en veilige kraamzorg in de provincies Gelderland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland,  Flevoland en Noord- Brabant. We hebben Naviva een aantal thema's voorgelegd: de opkomst van digitale kraamzorg, Golden hour van je baby, de traditie van beschuit met muisjes en tips voor je kraamvisite. 

Kraamvisite =>

Beschuit met muisjes =>

Golden hour =>

Digitale kraamzorg =>

Je baby naar de opvang, wij vroegen tips aan Humankind kinderopvang

Humankind is een grote kinderopvang organisatie in een heel groot deel van Nederland. Ze bieden met 500 locaties in kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang een ruim aanbod in kinderopvang aan. Humankind staat voor optimale groei en bloei van ieder kind. Go-Kids heeft aan Humankind twee thema's voorgelegd: je baby gaat voor het eerst naar opvang en en hoe communiceer je met je baby.  Zij vertellen over hun ervaring. 

humankind kinderopvang

Humankind =>

Massage voor baby's 

babymassage Klein en Blij

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, baby massage. Maar moet je dat kleine grut al masseren? Jazeker, zeggen de experts. Maar waarom eigenlijk? Wij vroegen het aan Ineke van Klein & Blij. 

Baby massage =>

300x250 Hoofdpagina

Geboorte event

Geboorte event

Ben je in blije verwachting en wil je alles ontdekken over zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap? Dan mag je Het Geboorte Event op de diverse locaties in Nederland niet missen. Zo zijn er dit jaar nog Geboorte Events in Eindhoven, Zoetermeer, Arnhem, Dordrecht, Tilburg en Nijmegen. 

Geboorte Events =>

Etherische oliën tijdens zwangerschap en voor je baby

pure by me oliën

Etherische oliën zijn natuurlijke plantextracten en worden gewonnen uit planten, bloemen, vruchten, bomen en kruiden. Net als planten heeft iedere etherische olie zijn eigen werking. Zo werkt de ene olie heel ontspannend, geeft de andere een gevoel van geborgenheid en veiligheid en geeft weer een andere een boost aan de weerstand. Kortom: Etherische oliën hebben een prachtige werking, waar zowel wij als onze kinderen van kunnen profiteren. Pure by Me heeft voor de babykrampjes een speciale olie genaamd Relax the Cramps Massageolie.  Veel andere baby oliën zijn pas geschikt voor baby's vanaf 6 maanden. 

Etherische oliën voor kids =>

Het gebruik van etherische oliën wel of niet doen tijdens je zwangerschap? Daar zijn de meningen over verdeeld. Pure by me geeft je uitleg. En helaas hebben veel moeders na de zwangerschap last van striae. Ook daar heeft Pure by Me fijne massage olie voor. 

Oliën als je zwanger bent =>

Reiki voor kids 

reikikids

Wat weet jij eigenlijk over reiki? En hoe het helpt in de verbinding met je kind? 
Hoe je omgaat met jouw gevoelens en met dat wat je lichaam je vertelt, is best moeilijk om aan onze kinderen te leren. Het draait meestal om sociaal gewenst gedrag en prestatie. Belangrijk, maar met reiki voor kids wil Saskia van Reikikids daarin stappen gaan zetten.  We vroegen haar waarom reiki een handige tool is om op emotioneel niveau te verbinden met je kind. 

Reiki voor kids =>

Zwanger en babytips in jouw regio

De tips in onze Special zijn voor jou en alle mama's (to be) in heel Nederland. Zoals je van ons gewend bent hebben we bij Go-Kids juist ook altijd heel veel tips in jouw eigen regio. Die vind je onder de categorie Zwanger & Opgroeien in jouw Go-Kids regio (te vinden in de footer op de regio homepagina). Binnen die categorie kun je de adresjes handig filteren op de rubrieken Zwanger & Baby en Voor mama.

Zwanger & Baby special Go-Kids

Tips van onze regiomanagers

Daarnaast heeft een aantal van onze regiomanagers een speciale blog gemaakt met Zwanger & Baby Tips in de eigen regio. Handig als je in die omgeving woont! Je vindt ze hier:

Go-Kids