Ruim 5 jaar geleden dacht ik 'WOW, een positieve test!' Ik was voor het eerst zwanger. Helemaal blij, maar ook van het padje af. Waar moest ik beginnen en wat ging er allemaal op me afkomen? Google was mijn grote vriend zowel tijdens als na mijn zwangerschap. Maar jeetje, wat een wirwar aan informatie.

Ondertussen ben ik drie kinderen verder. Rosalie (5 jaar), Aron (2,5 jaar) en Emily (5 maanden). Ook wij zitten dus nog volop in de luiers, flesjes, potjes, spuugdoeken, draagdoeken, speentjes en ga zo maar door. Onze luiertas puilt uit wanneer we op stap gaan, want stel je voor dat je iets vergeet. Zo hadden wij laatst een 💩 ontploffing bij de jongste. Nu had ik net haar reservekleertjes uit de tas gehaald, want mevrouw ging (alweer) naar de volgende maat. Helaas er niet aan gedacht om meteen een setje in de goede maat in de tas terug te doen. Dat leverde wel weer leuke foto's op, want hierdoor kreeg ze de reserve kleren van haar broer aan die 5 maten te groot waren. Foutje, maar al doende leert men toch?

Tips voor tijdens de zwangerschap en de eerste tijd met jouw baby

Kortgeleden hebben we bij Go-Kids het onderdeel "Opgroeien" op onze website veranderd in "Zwanger & Opgroeien". Het aanbod voor zwangere vrouwen en ouders met een pasgeboren baby is namelijk ontzettend hard aan het groeien. Super leuk, maar soms ook lastig om hierdoor nog de bomen door het bos te zien. Want wat valt er nu eigenlijk allemaal te beleven tijdens je zwangerschap en daarna met je baby? Wat zijn leuke uitjes, waar moet je aan denken en wat zijn handige tips? Om alle aanstaande moeders/vaders en jonge ouders een handje te helpen publiceert Go-Kids nu haar eerste Zwanger & Baby special! Met inspiratie en kennis van verloskundigen, kraamzorg, maar ook tips voor mooie producten/kleertjes, zwangerschapsactiviteiten, leuke uitjes met je baby en nog véél meer! Daarnaast hebben we natuurlijk onze regionale tips verzameld en deze kun je hieronder vinden.

zwanger, zwangerschap, baby, kraamtijd, special, tips

Tips voor Mommy's (en Daddy's) to be

Jullie zijn in verwachting van een wondertje, gefeliciteerd! Een mooie en spannende tijd is aangebroken. In je zwangerschap kun je ontzettend veel ondernemen als vrouw zijnde. Denk aan zwangerschapszwemmen, -fitness, en -yoga. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om flink te gaan shoppen zodra je (eindelijk!) die prachtige buik mag showen! Ook kun je als aanstaande ouders samen deelnemen aan verschillende cursussen/workshops om jezelf voor te bereiden op de komst van je baby. Wil je bijvoorbeeld borstvoeding geven? Dan is een borstvoedingscursus mét je partner erg fijn (ja echt). Of ga samen "puffen". Dat is een serieuze zaak tijdens je bevalling, maar ik en mijn man hebben enorm veel gelachen tijdens het oefenen. Ook echt een aanrader is het volgen van een EHBO cursus voor baby's en kinderen. In onze regio is het aanbod groot, ontdek onze aanraders ➤

Floor® zwangerschapstraining en hersteltraining bij Medifit Oss

Medifit Oss is van oorsprong een fysiotherapiepraktijk in Oss, maar ze zijn inmiddels veel meer dan dat. Je kunt in deze praktijk namelijk ook terecht voor beweeggroepen en fitness. Speciaal voor zwangeren en pasbevallen vrouwen bieden ze Floor®. Dit is de meest complete zwangerschapscursus, doordat het een combinatie is van zwangerschapstraining, bevallingsvoorbereiding en hersteltraining. Een goede voorbereiding op de bevalling én een gezellige groep meiden om samen mee te trainen. De goede begeleiding bij Medifit Oss helpt je om eventuele klachten te voorkomen of te verminderen, zowel tijdens als na de zwangerschap. 

Floor, medifit oss, zwangerschapfitness, mama bootcamp

Meer info

Zorg tijdens de zwangerschap goed voor je huid met behulp van Huidgericht in Den Bosch

Een positieve zwangerschapstest, goed nieuws! Maar helaas, de vermoeidheid en misselijkheid doen vaak niet veel goeds voor je uiterlijk. Zijn de huidveranderingen bij een zwangere vrouw nu permanent of tijdelijk? Last van puistjes, spataders, een zwangerschapsmasker of houd je vocht vast? Huidgericht kan helpen om jouw  ‘zwangerschapskwaaltjes’ te verminderen of soms zelfs te voorkomen. Wil je weten of een behandeling voor jou geschikt is of ben je benieuwd welke producten jij nu het beste kunt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met Huidgericht.

huidgericht, den bosch, zwangerschap, kwaaltjes

Meer info

Hartjespreekuur bij Verloskundigenpraktijk de Ridderhof in Oss

Het krijgen van een kindje is een bijzondere en spannende periode in jullie leven en het team van Verloskundigen Ridderhof begeleidt jullie daar graag bij. En ze hebben sinds kort iets heel bijzonders! Elke dinsdagochtend hebben ze namelijk een Hartjesspreekuur en dan mag je even naar het hartje van je kindje luisteren! Eén van de mooiste momenten van zwanger zijn, is wanneer je je baby voor het eerst voelt. Voor de meeste zwangeren is dat echter pas tussen de 20 en 24 weken. Dat is best een poosje om te overbruggen na de termijnecho. Je kunt soms onzeker worden of het nog wel ‘goed’ zit. Even het hartje van je kindje horen geeft dan een veilig gevoel. En dat vinden ze bij de Ridderhof heel belangrijk. Daarom hebben ze voor hun zwangeren het hartjesspreekuur in het leven geroepen! 

de ridderhof, verloskundigepraktijk, zwangerschap, bevalling, baby

Meer info

Organiseer een babyshower tussen de kamelen in Berlicum

Staat er een babyshower op de planning? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum voor een super uniek feestje (of hint degene die de babyshower voor jou gaat organiseren). Geniet van een uitgebreide presentatie en rondleiding op de kamelenmelkerij en pak cadeautjes uit met uitzicht op de kamelen! En gezien jullie natuurlijk helemaal in de babystemming zijn mag een bezoek aan de kalfjes niet ontbreken. Misschien mogen jullie ze zelfs wel een flesje geven. Kun je alvast oefenen......

kamelenmelkerij smits, kalfje, babyshower

Meer info

Opvoedtwijfels tijdens én na de zwangerschap

Iedereen kent het wel. De vele twijfels die ontstaan tijdens je zwangerschap. Kan ik nou beter fles- of borstvoeding geven? Heb ik al die spullen nou écht nodig voor de baby-uitzet? Welke vorm van (kinder)opvang is het beste? Ik wil het zo graag allemaal goed doen, nu en straks, maar hoe? Hoe bereid ik me het beste voor op de kraamtijd? En zodra je kleintje er is komen de volgende vragen..... Is het erg als ik mijn kind nog in slaap help vallen? Waarom huilt mijn baby als ik hem ophaal van de kinderopvang? Is het überhaupt erg dat mijn kind huilt? Krijgt mijn kind teveel prikkels? En dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Anouk van Opvoedtwijfels helpt jou aan meer balans, rust en zelfvertrouwen in de opvoeding. Na afloop weet je beter hoe je met je opvoedtwijfels om moet gaan. Je hebt het perspectief van je kind nog beter leren begrijpen. En weet beter wat voor jou belangrijk is en vooral wat voor jullie werkt! Plan een vrijblijvende kennismaking in of stuur Anouk gerust een appje of berichtje!

Opvoedtwijfels, Anoek, Den Bosch, opvoeding, ondersteuning, hulp, coaching, pedagoog

Meer info

Tips voor pas geworden ouders

Is jullie bundeltje geluk ter wereld gekomen? Nogmaals gefeliciteerd! Ook tijdens de eerste maanden met jullie baby komt er veel op je af. Eerst doe je het rustig aan en ontdek je jouw nieuwe rol als pas geworden ouder of misschien je rol als ouder van niet 1, maar 2, 3, 4 (of meer) kids. Na verloop van tijd vind je het echter wellicht leuk om wat meer te gaan ondernemen met je baby, zeker als je nog aan het genieten bent van je welverdiende verlofperiode. Ook dan zijn er weer genoeg cursussen en workshops. Denk aan een draagcursus, een cursus babymassage, muziek op schoot, babydans, leer meer over babygebaren en babytaal, en nog veel meer. Lees verder en ontdek onze aanraders voor na de bevalling ➤

Jenne: Nei therapie, babymassage en babytaal in Heesch

Als jonge ouders doe je niets liever dan genieten met je baby, maar soms gaat het even niet helemaal vanzelf. Daarbij kan Jenne helpen met behulp van verschillende technieken, zoals Nei therapie. Dit is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. Maar ook als docent babymassage kan ze je wellicht verder helpen. Samen met Jenne help je jouw baby niet alleen van die vervelende krampjes af, maar je hebt bovendien een erg waardevolle tijd met elkaar.  Ook kan Jenne je helpen met babytaal, een methode waarmee je de geheime taal van je baby beter kunt begrijpen. Wil je meer informatie of weten hoe Jenne jou en je baby kan helpen? Lees dan snel verder.

Jenne, babytaal, babymassage, therapie, baby

Meer info

The Family Chiropractor in Den Bosch

Jij wil het allerbeste voor je kindje, en dat begint natuurlijk bij een goede gezondheid (voor zowel je baby als voor jezelf!). Last van bekken-, of rugklachten tijdens de zwangerschap? Is je baby onrustig of slaapt hij/zij slecht? Een voorkeurshouding of veel reflux? Wellicht kan chiropractie jullie verder helpen! The Family Chiropractor is een kleinschalige familiepraktijk waar ze chiropractische zorg verlenen van de hoogste kwaliteit en deze chiropractoren zijn er voor het complete gezin, jong én oud. 

Meer info

Kids & Care gastouderbureau, kinderopvang in een huiselijke omgeving in regio Oss

Is jouw verlof voorbij en ga je weer aan het werk? Misschien zie je er als een berg tegenop of heb je er juist wel weer zin in. Het is in ieder geval belangrijk om de opvang van jouw kindje op tijd te regelen! Zijn jullie op zoek naar flexibele, kleinschalige kinderopvang in een huiselijke omgeving? Bij de gastouders van Kids & Care is er van nature huiselijkheid en kleinschaligheid; dus jullie kind krijgt veel persoonlijke aandacht. Een gastouder kent daarnaast geen openings- of sluitingstijd. Jullie kind draait mee in het gezinsleven van de gastouder. Gezelligheid, sfeer en vertrouwen zijn daarbij zeer belangrijk. Kids & Care zoekt graag samen met jullie naar de geschikte combinatie tussen kind, ouder en gastouder! 

kids & care gastouderbureua, gastouder, oss, opvang

Meer info

Liz & Wes Spetterles bij zwembad 't Hoogkoor in Boxmeer

Bij zwembad 't Hoogkoor kun je al vanaf dat je baby 3 maanden oud is aansluiten bij het babyzwemmen. Tijdens de Liz & Wes Spetterles worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes stap voor stap vertrouwd gemaakt met water en zetten ze de eerste stappen in het watervrij worden. Samen met papa, mama, opa of oma spetteren, zingen en drijven in het ondiepe warme water is voor ieder kind een feest van baby tot peuter, tot kleuter! In de lessen wordt er een belevingswereld voor de kinderen gecreëerd. Samen met Liz & Wes en hun vriendjes beleven zij de eerste stappen in en om het water. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen zij direct doorstromen naar de reguliere zwemles (zonder extra inschrijfkosten). Dan gaan ze op avontuur met Zed & Sop, de grotere broer en zus van Liz & Wes.

babyzwemmen, optisport, hoogkoor, boxmeer

Meer info

Shop jouw babykleding en items voor een leuk prijsje tijdens de Baby&Kinderbeurs in Oss

Wil jij de complete uitzet voor je baby voor een leuk prijsje bij elkaar shoppen? Kom dan naar de baby- en kinderbeurs in Oss. Op de beurs die plaatsvindt in het voorjaar en het najaar worden vooral tweedehands baby- en kinderartikelen aangeboden zoals kleding, spelletjes, speelgoed, fietsstoeltjes, autostoeltjes, boxen, wandelwagens etc. Tweedehands baby- en kinderartikelen zijn momenteel erg in trek en de kinderbeurzen worden druk bezocht dus wees er op tijd bij. 

baby en kinderbeurs, oss, rusheuvel, beurs

Meer info

Ontmoet andere (aanstaande) ouders en deel ervaringen tijdens het Babycafé Den Bosch

Elke 2de woensdagochtend van de maand kun je deelnemen aan het Babycafé Den Bosch. Met het Babycafé willen de organisatoren een plek bieden waar je andere ouders kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen. Ze starten de ochtend met een fijne wandeling, maar wil je liever niet wandelen? Geen probleem, je bent ook dan van harte welkom om gezellig te kletsen onder het genot van een kop koffie of thee. Verhalen delen en informatie uitwisselen, daar draait het om bij het Babycafe.

babycafe den bosch, zwangerschap, aanstaande ouders, baby, moeke

Meer info

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke tips voor tijdens je zwangerschap en de eerste tijd met je baby. Check hiervoor het onderdeel Zwanger & Opgroeien op de website van Go-Kids regio Den Bosch of de website van Go-Kids regio Nijmegen. Dit onderdeel is nog groeiende dus alle tips zijn welkom. Hiervoor kun je mailen naar denbosch@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl!

Afbeelding: Simone Bijl fotografie