Voor mij is het alweer even geleden maar ik weet als moeder van 3 zonen natuurlijk best goed wat er bij een zwangerschap en baby komt kijken. Al mag ik  me natuurlijk nog geen expert noemen. Daarom sloegen we de handen ineen met Naviva. De expert omtrent baby's en kraamzorg in Nederland. Samen met hen hebben we een mooie Zwanger & Baby Special vorm gegeven. Je opent de gratis special via onderstaande banner.

In de special staan veel leuke tips, maar ook producten en niet te vergeten extra winacties. Zoals bijvoorbeeld een diffuser met mama to be olie van PURE by Me, loopwagens van Little Dutch en leuk speelgoed. 

Naviva zit ook in Twente en de Achterhoek. Ik heb zelf 3 keer over kraamzorg van Naviva gehad en heb in alle gevallen een hele fijne kraamperiode gehad waarbij ik met beide kraamhulpen nog af en toe contact heb! Meer dan alleen kraamzorg laten we dan ook maar zeggen. 

Zwanger en Baby in deze regio 

In Twente en de Achterhoek vind je naast deze experts nog meer mensen van verstand van zaken als het een zwangerschap, baby's en opvoeden betreft. Je leest in deze blog meer over:

Winnen!

Wij verloten regionaal ook super leuke prijzen onder onze volgers. Schrijf je dan voor eind mei in via onderstaande button en maak kans op een Pure Foto van Suus Fotosjop (hoog resolutie bestand, exclusief afdruk), een babyreflexologie of zwangerschapsreflexologie van Voetreflex Ellen en een Sleepwell floatingsessie bij BieBoe Baby Spa! Dit is een all inclusive arrangement voor baby's. Er wordt gefloat en gemasseerd met Lavendelolie. Door je 1 keer in te schrijven maak je kans op alle drie de prijzen. Let op: voor de landelijke winactie gebruik je de link in het e-magazine. 

We maken de winnaars van deze winactie op 31 mei bekend. 

>> Maak kans!

Loes Twente

Kennen jullie Loes al? Loes adviseert ouders en werkt voor het Centrum Jeugd en Gezin in veertien Twentse gemeenten. Je kunt bij haar terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Met deze informatie kun je zelf weer verder. Opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Iedere ouder of verzorger heeft daar wel eens vragen of zorgen over. Zeker als je binnenkort voor het eerst ouder wordt of net ouder bent geworden. Loes weet dat als geen ander. Ben of word jij ouder en heb je vragen? Kijk dan op Loes.nl voor verschillende tips en leuke bijeenkomsten bij jouw in de buurt. Op de website van Loes vind je informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ook vind je er bijeenkomsten en webinars denk aan onderwerpen als Goed voorbereid bevallen, Baby op komst, Borst en flesvoeding, EHBO bij baby’s en kinderen tot een relaxte baby, hoe dan?!

Meld je aan voor één van de verschillende (altijd gratis) bijeenkomsten of webinars op www.loes.nl/agenda.
Ook voor ouders van peuters, basisschoolkinderen en pubers biedt Loes verschillende bijeenkomsten aan. Naast tips vind je ook een blog van andere ouders, opvoedcursussen, interessante links en folders. Loes heeft ook heel veel tips gebundeld op het gebied van zwangerschap en  baby's.  

PURE by me etherische olie

Wist je dat etherische oliën jou tijdens de zwangerschap en na de bevalling op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen? Bijvoorbeeld bij ochtendmisselijkheid, om goed te kunnen ontspannen of juist om meer energie te krijgen. Gebruik de etherische oliën in een diffuser of gebruik ze als spray. PURE by Me is een super mooie webshop van mijn ex-collega Maud Wiefferink. Haar kantoor en voorraad heeft ze in Oldenzaal maar vanuit haar webshop voorziet ze heel Nederland van prachtige producten. Ze heeft ook een speciale Mama to be lijn!

Ps. Schrijf jij je ook in voor de landelijke winacties? Dan maak je kans op de diffuser en olie zoals getoond op bovenstaande afbeelding! Dit doe je heel eenvoudig via de link in het magazine. 

Baby spa

Toen ik zelf zwanger was heb ik er eigenlijk in onze regio nooit over gehoord. Maar nu heb je heuse Baby en mama spa's! In Enschede vind je bijvoorbeeld Bieboe Baby & Mama Spa. Je kunt je kind laten floaten of zelf genieten van een massage. Floaten is een vorm van hydrotherapie. Door het warme water en de verticale houding in het bad kan dit verlichting geven bij klachten zoals reflux en krampen. Vele ouders zijn jullie al voor gegaan en komen terug omdat hun kindje echt meer op zijn of haar gemak is na een floatsessie!

Jullie kindje waant zich in een kleine wellness bubbel, overal is aan gedacht, laat jullie kindje rustig door het water zwemmen onder het genot van een kopje koffie of thee.  Nadien kan er gekozen worden voor een workshop baby massage, dit stimuleert de band tussen ouder en kind en kan verlichting bieden bij krampjes, reflux, obstipatie en onrustige baby's. Mama's kunnen hier genieten van een massage of een gezichtsbehandeling. Fijn he! 

Baby fotoshoot

Vergeet niet foto's te maken van je baby want het klinkt cliché maar het kleine is er echt heel erg snel af! Hoe mooi is het als je dan professionele foto's hebt die je aan de muur kunt hangen. Bij Suus Fotosjop in Oldenzaal maken ze pure portretten. En wist je dat dit al kan vanaf dat je baby een maand of 3 is? Als hij of zij een beetje kan zitten kan er al een Puur Portret geschoten worden. 

Babyreflexologie

Hoe kleiner kindjes zijn, hoe sneller voetreflex effect heeft. In de Achterhoek, dichtbij Neede en Rietmolen, vind je Voetreflex Ellen. Zij is voetreflexplustherapeut en gespecialiseerd in baby-kinder- en zwangerschapsreflexologie! Tijdens of na een behandeling probeert ze altijd ouders/verzorgers direct te leren wat ze zelf kunnen doen met behulp van een paar voetreflextechnieken. Een mooie samenwerking zorgt voor het beste resultaat.

Ook tijdens je zwangerschap kan ze middels behandelingen zorgen voor verlichting van de klachten. Ze werkt hiervoor veelvuldig samen met verloskundigen praktijken in de regio. 

Babyreflexologie wordt toegepast op baby’s van vier weken tot peuters van drie jaar. Het is een zachte en natuurlijke manier om je baby te behandelen. Het zorgt voor ontspanning, verbondenheid en het kan verlichting geven bij veel voorkomende klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, oorpijn, pijn bij het krijgen van tandjes en onrust of slaapproblemen.  Prachtig toch hoe het lichaam werkt! 

Eropuit met je baby of peuter

We zouden Go-Kids niet zijn als we jullie niet zouden inspireren met eropuit tips voor je baby en peuter. We hebben de 10 leukste dingen onder elkaar gezet in een blog. Denk aan babyzwemmen, de peuterochtenden, de kinderboerderij en nog veel meer. 

>> Leuke uitjes!