Zwanger & Baby

Go-Kids Rotterdam heeft de leukste tips voor zwangere vrouwen en ouders met baby's in de regio voor je verzameld.

Als zwangere vrouw of ouder van een baby wil je natuurlijk weten waar je de leukste voorzieningen kunt vinden in Zuid-Holland. Go-Kids Rotterdam en Go-Kids Leiden-Den Haag hebben daarom hun krachten gebundeld en een verzameling gemaakt van de leukste tips voor zwangere vrouwen en ouders met baby's.

Bekijk hier onze landelijke zwanger en baby special

Een beeldje van je zwangere lichaam

In een periode van negen maanden ontstaat er een geheel nieuw leven in jouw buik. Hoe fascinerend is dat wel niet! Een zwangerschap is uniek voor iedere vrouw, met een grote of kleine buik, al dan niet met striae, en met verschillende vormen.

Een prachtige manier om deze bijzondere periode vast te leggen, is door middel van een zwangerschapsbeeldje. Met behulp van 3D-scantechnologie is het beeldje volledig identiek aan jouw lichaam. Met deze super mooie techniek leg je jou zwangerschap voor altijd vast op een unieke manier. Bij 3d print4u maken ze deze waanzinnig mooie beeldjes, kijk hier voor de mogelijkheden.

zwangerschapsbeeldje zuid-holland

Gender reveal en Babyshower styling

Ben jij opzoek naar een leuke versiering voor een baby shower of gender reveal party dan hebben wij wat leuke tips voor je: You Name it Partystyling! Zowel voor de gender reveal als de baby shower maken ze prachtige decoraties!

Party decoraties

Verloskundigenpraktijken en doula's

Een goede verloskundigenpraktijk kan je helpen bij de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode. Go-Kids heeft een selectie gemaakt van de beste verloskundigenpraktijken in de regio, waar je terecht kunt voor persoonlijke en professionele begeleiding tijdens je zwangerschap. 

Een doula is iemand die je emotionele en praktische ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. In Zuid-Holland zijn er verschillende doula's die je kunnen helpen bij de voorbereiding op de bevalling en je kunnen begeleiden tijdens de geboorte. Een doula kan bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een geboorteplan, het geven van informatie en advies over de bevalling en het bieden van ontspanningstechnieken. Door de ondersteuning van een doula kun je met meer vertrouwen en rust de bevalling tegemoet gaan. 

Go-Kids Rotterdam Zwanger en Baby Special

Wat kan je doen met de placenta?

Na de geboorte van je baby wordt de placenta meestal weggegooid. Maar wist je dat je er ook andere dingen mee kunt doen? Er verschillende mogelijkheden om de placenta op een bijzondere manier te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een placenta print, waarbij de placenta op een doek wordt gedrukt. Ook kun je ervoor kiezen om de placenta te laten invriezen, zodat je hem later alsnog kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van placenta capsules. Hierbij leuke adresjes voor als je iets wilt doen met je placenta. Milou van La Louz vertelt hier binnenkort meer over, neem alvast een kijkje op haar website. 

Kraamzorg

Een goede kraamzorg tijdens de kraamtijd is van groot belang voor zowel de moeder als de baby. De kraamtijd is een periode van grote veranderingen en aanpassingen voor beide. Het is een tijd waarin de moeder zich moet herstellen van de bevalling en moet wennen aan haar nieuwe rol als ouder. Voor de baby is het een periode waarin hij of zij moet groeien en zich moet aanpassen aan het leven buiten de baarmoeder. In ons e-magazine vind je hier fijne informatie over van Naviva Kraamzorg

Kraamzorg Mindful babycoach

Voor exclusieve mindful kraamzorg moet je bij Mindful Babycoach Jessika en haar team zijn. Jessika haar kracht ligt in de warme verzorging van moeder en kind. Warme maaltijden, een warme omgeving en fijne tips daar staat Jessika voor. Wil je meer weten of Kraamzorg Mindful babycoach, lees dan hier verder.

Mindful babycoach den haag

Lactatiekundige en borstvoedingscafés

Goede ondersteuning bij het geven van borstvoeding is belangrijk. Lactatiekundige kunnen je helpen bij het geven van borstvoeding, je kraamverzorger heeft vast wel een goede lactatiekundige waarbij je alle informatie kan krijgen. Ook vind je op Go-Kids een overzicht van borstvoedingscafés, waar je andere moeders kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen. Hier vind je een overzicht van Mama cafés in de regio

Gastouder of kinderdagverblijf?

Als je weer aan het werk gaat na de geboorte van je baby, kan kinderopvang een uitkomst zijn. Naast opvang door opa's, oma's ooms of tante is er toch vaak meer opvang nodig. Dan kom je uit bij een kinderdagverblijf of een gastouder. 

Er zijn verschillende voordelen en nadelen van een gastouder ten opzichte van een kinderdagverblijf. Dit zijn enkele voor- en nadelen van een gastouder ten opzicht van een kinderdagverblijf

Kleinschalig; minder prikkels, meer individuele aandacht voor je kind.
Hechting; je kindje hoeft maar aan één nieuwe verzorger te wennen.
Persoonlijk; bij het halen en brengen meer ruimte voor een persoonlijke overdracht.

Enkele nadelen van een gastouder zijn:

Minder flexibel; gastouders hebben vaak minder ruimte om opvang te bieden op wisselende tijden.
Minder controle; er geldt bij een gastouder geen vier ogen principe.
Minder sociaal; je kindje heeft minder interactie met andere kindjes dan op een kinderdagverblijf.
Mogelijk minder professioneel; gastouders hebben niet altijd dezelfde opleiding en ervaring als de leidsters op een kinderdagverblijf.

Wij zijn altijd heel blij geweest met onze gastouder. De vertrouwde huiselijke omgeving en een vaste 'extra' verzorger vonden wij heel fijn!  Lees hier het verhaal van gastouder Margo Morsch van Next Generation Nesselande.

Next Generatie Nesselande

Baby borrel, Gender reveal feestje of Baby Shower

Ben je op zoek naar een toffe locatie voor jou feestje? Dan ben je bij De Vreemde Vogel aan het goede adres!

De Vreemde Vogel is een groene en kindvriendelijke plek voor een babyshower, Gender reveal party of een baby borrel. De combinatie van de gezellige boerderij, het grote terras en de vele speeltuintjes zorgen voor een ideale plek voor feestjes met kinderen. Van babyschommels tot zweefmolentje of geitjes aaien.

Ook qua eten worden de kinderen niet vergeten, denk aan live-bereiding van poffertjes of kom zelf je mini-pizza maken.

Vanaf 20 personen is de zaal voor jullie privé en serveren ze het eten en drinken naar jullie wensen. Maak nu een afspraak voor jullie feestje!

Baby Borrel Vlaardingen

Zwemmen tijdens je zwangerschap of met je baby!

In het water kun je je bewegen zonder dat het je gewrichten belast en het is ook nog eens heerlijk ontspannend! Naast licht conditionele oefeningen leer je diverse ademhaling- en ontspanningstechnieken.

Natuurlijk is het ook fijn om andere zwangere vrouwen te leren kennen. De Aqua'9maanden vindt plaats in groepsverband onder leiding van een gediplomeerd zweminstructeur. 

Maar ook zwemmen met je baby is heel fijn! Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur maken kinderen van 0 tot 4 jaar kennis met het water middels leuke oefeningen en spelletjes. En een muziekje kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

Baby zwemmen en zwemmen tijdens je zwangerschap kan je prima doen bij Optisport! Onze favoriete zwembaden zijn:
Optisport Dordrecht
Optisport De Kuil
Optisport De Lansing 
Optisport Poelmeer

Zwanger en baby special Go-Kids Rotterdam

Familiefotograaf Cecile van Ceciletakespictures

Wil jij de mooie momenten met je kindje(s) vast leggen dan kan je dat natuurlijk zelf doen, maar hoe leuk is het om een professionele fotoshoot te doen. Je hebt natuurlijk de populaire new born shoots, en zwangerschapsshoot maar eigenlijk is ieder moment leuk om een fotoshoot te doen. Neem eens een kijkje in het portfolio van Cecile. 

Ben je op zoek naar nog meer leuke adresjes, kijk dan hier!

Geniet van je zwangerschap en je baby!

Go-Kids Rotterdam, zwanger en baby special

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Log In