Etherische olie en diffusers voor kinderen

Heb jij een nachtbraker in huis? Een kindje wat de slaap maar moeilijk kan vatten? Of heeft jouw kindje moeite met de prikkelverwerking en kan het de dag maar moeilijk achter zich laten? Etherische oliën kunnen daar op een mooie manier bij ondersteunen. Waarom een diffuser op de kinderkamer? Wat zijn de voordelen en hoe werken etherische oliën nou precies?

Etherische oliën voor kinderen

Etherische oliën zijn natuurlijke plantextracten en worden gewonnen uit planten, bloemen, vruchten, bomen en kruiden. Net als planten heeft iedere etherische olie zijn eigen werking. Zo werkt de ene olie heel ontspannend, geeft de andere een gevoel van geborgenheid en veiligheid en geeft weer een andere een boost aan de weerstand. Kortom: Etherische oliën hebben een prachtige werking, waar zowel wij als onze kinderen van kunnen profiteren.

kids collectie pure by me

Een diffuser op de kinderkamer

Om etherische oliën in te zetten voor kinderen is het fijn om een diffuser op de kinderkamer te plaatsen. Dit is een apparaatje wat koud water vernevelt in de ruimte. Wanneer je daar ook etherische olie aan toevoegt, verspreid de geur (en de werking) door de kamer.

De voordelen van een kinderdiffuser:

  • Door een diffuser kan jouw kindje profiteren van de werking van etherische oliën. Fijn om in te zetten wanneer ze moeite hebben met in slaap vallen, ze veel nachtmerries hebben, maar moeilijk kunnen ontspannen of wanneer ze verkouden zijn.
  • Een diffuser zorgt daarnaast ook voor een betere luchtvochtigheid in de ruimte.
  • De diffusers zijn voorzien van een lampje (die je aan of uit kunt zetten) en is daarmee meteen een nachtlampje.
  • De kinderdiffusers beschikken over een geluidsfunctie en kunnen rustgevende muziekjes afspelen.

Check hier alle kinderdiffusers!

De kinderdiffusers van PURE by Me zijn niet alleen heel functioneel, ze zien er ook nog heel gezellig uit! Je kunt kiezen uit de Vrolijke Pinguïn of de Uil: gezellige vriendjes voor op de kinderkamer!

Wanneer gebruik je welke olie voor kinderen?
PURE by Me werkt met de etherische oliën van De Groene Linde. Dit familiebedrijf uit Nederland heeft al jaren ervaring in de aromatherapie en heeft een eigen Kids Collectie. De collectie bevat verschillende etherische oliën die de nachtrust van jouw kindje kunnen stimuleren.

  • Slaap Schaapje: Een rustgevende olie voor meer ontspanning en ondersteunt jouw kindje bij het inslapen.
  • Kippendroom: Heeft jouw kindje regelmatig nachtmerries of droomt en slaapt het onrustig? De Kippendroom is dan een hele fijne om in te zetten!
  • Beschermbeer: Wanneer jouw kindje regelmatig last heeft van verlatingsangst (bij het naar bed gaan of wanneer ze naar de kinderopvang gaan), biedt Beschermbeer een warm en geborgen gevoel.

Kippendroom pure by me

Daarnaast bevat de Kids Collectie ook etherische oliën voor het snottebellen-seizoen, meer zelfvertrouwen, om rustig te spelen en ter bescherming van prikkels en energieën van anderen.

Monstertjes spray

En wat dacht je van deze prachtige maanlamp? die zuivert de lucht voor een heerlijke nachtrust!

Zoutlamp maan kinderkamer

Welterusten!