Gefeliciteerd, je bent zwanger!

En wat komt er dan allemaal op je af... Een hele nieuwe wereld. Hoe wil jij  het zwanger zijn beleven? Wat wil je allemaal weten? Wat wil je straks allemaal gaan doen met je lieve baby? Als je zwanger bent, weet je dat je leven er na de bevalling er heel anders uit zal zien. Met dit blog willen we je op de hoogte brengen van de ontwikkelingen rondom de zwangerschap, de verzorging van de baby en het mama zijn.

Gratis downloaden

Natuurlijk kun je onze Zwanger & Baby Special gratis downloaden. Sla 'm op en vergeet vooral niet op welke plek je dat doet, dan kun je 'm altijd terugvinden. Ben je dat toch vergeten (tja, die hormonen...) - dan kun je de Special ook opnieuw downloaden via de link die we jou toesturen in je mailbox als je meedoet met onze winactie.

Zwanger & Baby Special

Doe mee voor die prijzen!

Win een zwangerschapsshoot bij De Havenstudtio ter waarde van 350,-

Wij mogen namens De Havenstudio een prachtige zwangerschapsshoot verloten onder onze volgers! 

Hoe doe je mee?

  • Geef bij de winactie op onze socials aan waarom jij deze shoot wil winnen, of voor wie je hem zou willen winnen

Volg je ons al? De Havenstudio én jouw Go-Kids regio Go-Kids/Alkmaar of Go-Kids/Haarlem?

Op 9 mei maken wij de winnaar bekend! 

Pretecho's in de omgeving Haarlem

Je ziet je buik steeds groter worden en je voelt je baby bewegen. Maar je kunt je baby pas zien als hij geboren is. Naast de echo's die op medische grond worden uitgevoerd, kun je ook een pretecho laten maken. Op je beeldscherm kijk je naar de echobeelden van je baby en na afloop krijg je de foto's of dvd mee naar huis om thuis te laten zien aan je dierbaren. Er zijn 2D-echo's, 3D-echo's en zelf 4D echo's, waarbij je je baby ziet in bewegende kleurenbeelden met diepte. Bij een 4D-echo zie je echt heel goed hoe je kindje eruit ziet, sterker nog je ziet hem zelfs lachen, gapen en duimen. Ook kun je zien of de baby een jongetje of meisjes is. Maar waar kan je een pretecho laten maken in de omgeving Haarlem? Wij hebben ze voor je uitgezocht:

  • Echoburo Babywatch
  • Hey Babies Pretecho Bureau
  • Echo Centrum Haarlem
  • Echobureau Moeder Buikje

Huur jouw babyspullen bij Mr Beetle

Elke ouder kent het wel. Met de komst van een baby begint ook de invasie van babyspullen. Een box, co-sleeper, wipstoeltje, badje een campingbedje allemaal babyproducten die je maar kort gebruikt. Sterker nog alle producten rondom een baby en kinderen zijn super tijdelijk! Vaak worden babyspullen na gebruik jarenlang opgeslagen op zolder of in de schuur. Of met veel moeite en waardeverlies weer verkocht op marktplaats. Het eerste is niet duurzaam en het tweede is vaak gedoe.

Mr Beetle verhuurt babyproducten voor een vast bedrag per maand. Heb je de co-sleeper, box of wipstoel niet meer nodig? Dan stuur je de producten terug en stopt de huurperiode. Alle producten worden gecontroleerd en gereinigd. Zo heb jij dus geen gedoe met het verkopen en opslaan van spullen en maken wij een volgend gezin blij.

Meer weten? Check de site van Mr Beetle!

Baby- en peutergym bij The Little Gym Haarlem

De ontwikkeling van een kind gaat in het eerste levensjaar sneller dan in enige andere periode. Gaande van een kleine pasgeborene, naar bewegen, grijpen, glimlachen en lachen. De uiterlijke ontwikkeling in hun fijne en grove motoriek is duidelijk te zien, wat echt interessant is, is wat er zich van binnen afspeelt in hun hersenontwikkeling. Bij The Little Gym Haarlem gebruiken we een programma dat is ontwikkeld door 50 jaar onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen. Onze deskundige instructeurs leiden je door vaardigheden en activiteiten die zijn ontworpen om kracht, coördinatie, motorische vaardigheden en cognitieve ontwikkeling op te bouwen door middel van een multi-sensorische benadering. Lessen bieden unieke kansen om het hele lichaam te ontwikkelen, wist je dat gymnastiek de ENIGE activiteit is die het hele lichaam traint TERWIJL het gewicht draagt? Dit is essentieel voor de botdichtheid. Het stimuleren van hun vestibulaire gevoel door rollen, draaien en ondersteboven gaan, zal de ontwikkeling van het binnenoor stimuleren om hen te helpen balanceren.

Schrijf vandaag nog in voor ons programma voor al deze voordelen en meer!

Dreumessen (10 - 18 maanden) Dinsdag 11:30 - 12:15 uur, vrijdag 10:00 - 10:45 uur en zaterdag van 9:00 - 9:45 uur.

Wil jij gymen met jouw kleintje?

Babyspullen bij Babyplus in Haarlem

Shop je babyspullen bij babywinkel Baby Plus! Van fopspeen tot kinderwagen en van boxkleed tot babykamer. Kies uit topmerken en trendy nieuwkomers. Het assortiment is helemaal compleet, je vindt er alles wat je maar kunt bedenken. In de winkel in Haarlem, of zelfs online!

Kom je winkelen?

Zwangerschapszwemmen bij De Waterkanten in Lisse

Zwemmen is een goede manier om in beweging te blijven tijdens je zwangerschap. Omdat de schokbelasting minimaal is, kun je in het water heerlijk vrij en veilig bewegen. Wil je fit zijn voor de bevalling? Andere zwangere vrouwen ontmoeten? Kom zwemmen!

Meer weten over zwangerschapszwemmen?

Ouder/kind zwemmen bij De Waterkanten in Lisse

Negen maanden lang is je kindje gegroeid in water. Het is dan ook prachtig om te zien hoe baby's vanaf drie maanden reageren op water. Tijdens het baby & peuterzwemmen leert je kind samen met de (groot)ouder op speelse wijze de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. Deze lessen worden in het instructiebad gegeven waar het water een aangenaam temperatuur heeft. Een les duurt 30 minuten en na afloop kun je in de waterspeeltuin nog even vrij spelen of oefeningen doen.

Wil jij zwemmen met je baby?

Ouder/kind yoga bij De Bloementuin in Haarlem

Samen yoga doen met je kindje. Doormiddel van een kort verhaaltje gaan jullie op een speelse manier bewegen en worden actieve en rust momenten afgewisseld. Door beleving leert je kindje bewust te worden van inspanning en ontspanning, een cadeautje voor je kindje en jezelf!

Doe je mee met je kleintje?

Uit eten met je baby of peuter bij De Smaeckkamer in Beverwijk

Eerlijk is eerlijk...uit eten met je baby of peuter kan best een uitdaging zijn. Maar er zijn geweldige restaurants waar je je heerlijk op je gemak zult voelen met je kleintje. Een daarvan is De Smaeckkamer in Beverwijk. Kom je gezellig koffie drinken, lunchen en spelen?

Komen jullie langs?

Spelen bij Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude Park

Speeltuinen en kinderboerderijen zijn altijd een goed idee! Boerderij Zorgvrij is een geweldige plek voor je kleintje. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin of een krantje lezen in het pannenkoekenrestaurant én vind je het informatiecentrum van Spaarnwoude Park! Want Spaarnwoude heeft nog heel veel meer mooie speel- en wandelplekken.

Kom lekker spelen!

 

Lees ook deze blogs!

Borstvoeding en wat te doen als je denkt dat jouw baby allergisch of intolerant is voor koemelk?

Als je denkt dat jouw baby reageert op koemelk, raadpleeg dan jouw huisarts of consultatiebureau om jouw zorgen te bespreken. Ze kunnen beoordelen of de symptomen van jouw baby kunnen worden veroorzaakt door een koemelkallergie of iets anders. Zorg ervoor dat je medisch advies inwint voordat je koemelk uit het dieet van jouw kind haalt, omdat het belangrijke voedingsstoffen bevat.

Lees de hele blog!