Naviva Kraamzorg is een kraamzorg organisatie en biedt kraamzorg in een  aantal provincies in Nederland.  Go-Kids werkt met Naviva samen en we hebben ze gevraagd om een aantal tips rondom de kraamzorg. In deze blog vertelt Naviva over de opkomst van digitale kraamzorg.

Naviva; voor jou, je kindje en jullie gezin

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Een van de opvallende ontwikkelingen binnen de kraamzorg is de opkomst van digitale kraamzorg, variërend van apps tot beeldbelconsulten. Het doel is om (aanstaande) ouders te voorzien van informatie, advies en ondersteuning, allemaal vanuit het comfort van hun eigen huis.

Waarom digitale zorg?

In de gehele gezondheidszorg zie je de tendens dat cliënten meer regie willen en krijgen op wanneer en hoe ze informatie tot zich nemen. Voor een eenvoudige vraag kun je bij veel huisartsen bijvoorbeeld ook prima een online afspraak maken of een mail met een foto sturen. Dat scheelt weer een reisje naar de huisarts en wachten in de wachtkamer. Zo is het ook in de kraamzorg. Hoe fijn is het om ook buiten de reguliere tijden van de kraamverzorgende antwoord te krijgen op prangende vragen of even te checken hoe je de baby ook alweer in bad doet? Bij Naviva Kraamzorg kan dat bijvoorbeeld door middel van een e-consult (ook ’s avonds) en door instructiefilmpjes in hun app. Digitale zorg is ook helpend in deze tijden van personeelstekorten en bij geboortepieken. Door een klein deel van de taken van de kraamverzorgende te vervangen door e-health zijn meer uren beschikbaar voor passende zorg bij jou thuis. 

Verschillende soorten digitale zorg

  • Mobiele apps 

Er zijn talloze apps beschikbaar die ouders ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Naviva Kraamzorg biedt haar cliënten een eigen app (Nieuw Leven). Cliënten krijgen hierin  betrouwbare updates over de ontwikkeling van de baby, , tips voor een gezonde zwangerschap, informatie over de bevalling en natuurlijk over de kraamweek. De instructiefilmpjes helpen de ouders om zo zelfstandig mogelijk voor hun kindje te zorgen – ook als de kraamverzorgende er even niet is.

  • E-consulten 

Steeds meer kraamzorgaanbieders bieden e-consulten aan als aanvulling op de zorg thuis. Een e-consult is een afspraak met een kraamverzorgende via beeldbellen. De e-consulent beantwoordt vragen van ouders, die kunnen gaan over gezondheidsproblemen, verzorgingstechnieken, voedingsadvies, of eventuele zorgen die ze hebben over hun baby of zichzelf Handig voor als je ’s avonds toch nog een vraag hebt of het fijn vindt om nog even te sparren met een deskundige. 

  • Onlinecursussen 

Ouders kunnen online cursussen volgen over verschillende aspecten van zwangerschap, bevalling en babyverzorging. Deze cursussen kunnen worden aangeboden door ziekenhuizen, kraamzorginstellingen of externe organisaties. 

Log In