Go-Kids heeft 10 leuke activiteiten en uitjes voor kinderen om te doen bij slecht weer.

Wat te doen met slecht weer, regen, sneeuw en kou buiten? Natuurlijk is buiten spelen even leuk met je regenjas aan en springen in de plassen, maar wat ga je doen als het de hele dag regent, met kinderen die ook hun energie kwijt willen? Wij hebben wat leuke ideeën om eropuit te gaan met de kinderen en enkele tips voor thuis:

10 tips voor leuke activiteiten met kinderen als het regent in de omgeving Haarlem, Velsen, Heemskerk, Haarlemmermeer en kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal

1) Ga lekker binnen zwemmen met de kinderen 

Lekker blijven oefenen met zwemmen en veel waterpret, dit kan natuurlijk ook binnen. Kijk eens wat voor leuke activiteiten het zwembad Sportplaza Groenendaal in Heemstede, het zwembad De Waterkanten in Lisse of zwembad De Heerenduinen in IJmuiden. Zeker in de schoolvakanties hebben ze leuke activiteiten en er ligt altijd wel een grote hindernisbaan in het water.

2) Ga gezellig naar de film met de kinderen

Er zijn onwijs veel leuke kinderfilms in de Pathé Haarlem of bij De Sschuur, dus hier zit je lekker droog en genieten maar!

3) Ga naar de bibliotheek of spelotheek met de kinderen

In het weekend en op woensdagmiddag zijn er vaak extra activiteiten bij de bieb en natuurlijk kan je lekker samen lezen of boeken lenen. Een bezoek aan een spelotheek is ook leuk om speelgoed te lenen. 

4) Bezoek een museum met de kinderen

Er zijn zoveel leuke kindvriendelijke musea in de omgeving van Haarlem. Je kunt hier zo een paar uurtjes spenderen en je steekt er ook nog iets van op. Kijk hier voor een overzicht voor musea in omgeving Haarlem.

5) Ga bowlen, laser gamen, karten of indoor trampoline springen met de kinderen

Er zijn veel kinderen die hun energie kwijt moeten, dus bij slecht weer is het heerlijk als ze de ruimte hebben om lekker te spelen. Kijk hier voor een handig overzicht van actieve indoor "sport" plekken.

6) Ga naar een indoorspeelpaleis of binnenspeeltuin met de kinderen 

Bij regenachtig weer is een indoor speelparadijs voor kinderen een uitkomst. Er zijn in de omgeving Haarlem genoeg indoor speel mogelijkheden, o.a. bij Ballorig, Monkey Town, Speelkasteel, Linnaeushof en nog veel meer.  Kijk hier voor een overzicht van binnen speelplekken on de regio Haarlem.

7) Trotseer de regen en ga de natuur in, laarzen aan en paraplu’s mee.

Ga de  Natuur in bij staatsbosbeheer of ga wandelen in het recreatiepark Spaarnwoude en drink daarna lekkere warme chocomel bij een van de horecagelegenheden. Ook zijn er vaak leuke kinderactiviteiten te doen.

8) Wil je de deur liever niet uit? Knutsel een regenmeter met de kinderen!  

Maak de keukentafel vrij en ga lekker knutselen met de kids of spelletjes doen. Wil je een leuke regen knutseltip voor kinderen tijdens de regen? Maar je eigen regenmeter! 

Meet de regen met je eigen regenmeter!

Meet de regen met een zelfgemaakte regenmeter. Dit proefje kun je alleen of met z’n tweeën doen. De voorbereiding duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt het voorbereiden tijdens een les handvaardigheid, biologie of aardrijkskunde.

Meet op een simpele manier hoeveel regen er binnen een bepaalde periode (week, maand, jaar) valt. Bepaal zelf wanneer je de uitkomst van het proefje bekijkt. Hoe meer regen, hoe beter! Hierna kun je natuurlijk zelf bepalen hoe lang je de regenmeter wilt gebruiken.

Wat heb je nodig?

Zorg zelf voor:

 • Water
 • 1 lege frisdrankfles
 • 1 afgeknipt meetlint (minimaal 10 cm)
 • Gekleurd plakband

Uit het pakket haal je:

 • Zakje grind
 • Scheplepel

Hoe doe je het?

 1. Knip de fles doormidden.
 2. Schep 5 scheplepels grind in het onderste deel van de fles. Zo waait deze niet om als je hem buiten neerzet.
 3. Plak - iets boven het grind - gekleurd plakband om de fles heen.
 4. Vul de fles tot het gekleurde plakband met water.
 5. Plak het meetlint vanaf het gekleurde plakband verticaal (van onder naar boven) op de buitenkant van de fles.
 6. Zet het bovenste deel van de fles, zonder dop, ondersteboven in het onderste deel. Zet de regenmeter buiten stevig in de grond. Doe dit ergens op een plek waar de regen goed gemeten kan worden.
 7. Ga na een flinke regenbui kijken hoeveel water er gevallen is.

Download

 

9) Bak of kook iets lekkers met de kinderen  

Iets lekkers bakken met de kinderen (bijvoorbeeld taart, cupcakes, pepernoten, pannenkoeken).  Eerst even samen naar de winkel om inkopen te doen en dan gezellig samen in de keuken. Vooral het versieren van de cupcakes of koekjes vinden onze kinderen altijd een groot feest!

10) Tot slot => Check de Go-Kids regio Haarlem agenda voor leuke kinderactiviteiten op datum in de omgeving Haarlem, Kennemerland, Heemskerk, Velsen en Haarlemmermeer.