Vaderdag 2023 op zondag 18 juni

Vaderdag wordt wereldwijd gevierd om vaders in het zonnetje te zetten! 

Vind jij het ook zo leuk om je papa in de watten te leggen? Moederdag zit er weer op en mama’s beurt is geweest… Het is papa zijn beurt! We hebben al heel wat over leuke uitjes geschreven, en ook dit jaar komt er weer wat inspiratie en Vaderdag tips bij! Het kan best lastig zijn om wat voor papa te bedenken, althans dat vinden wij hier. Wat moet je papa nu weer geven en daarom is deze leuke blog vol Vaderdag tips om er lekker op uit te gaan. 

Vaderdag tips voor leuke uitstapjes

Iets krijgen is natuurlijk altijd leuk… Maar papa wil ongetwijfeld vooral ook heel graag wat quality time met het gezin! Hieronder vind je wat Vaderdag tips om er lekker met papa op uit te trekken.

Midget Voetgolf in Nieuw Vennep: 

Word jij de indoor voetgolfkoning of -koning? Voetgolf of Footgolf wint snel aan populariteit en dat is niet zo gek. Je overwint afstand en eventuele obstakels om uiteindelijk de bal te ‘putten’. Echt een topuitje voor de actievelingen. Laat je voetbaltechniek de vrije loop en blijf rustig aanhalen en verlies niet je concentratie. Koppen, volleys, stiften, lange uithalen en andere voetbalkunsten zijn toegestaan. Gebruik al je technieken om de bal uiteindelijk in de hole terecht te laten komen. De laatste banen worden steeds moeilijker en spectaculairder, alsof je een echte finale speelt!.

► Reserveer nu

Klimpark21:

Op Vaderdag klimmen vaders hier gratis! Wil je samen met je vader, man, zoon of dochter komen klimmen? Boek dan snel een plekje op onze site! Alle vaders mogen gratis klimmen (alleen geldig op Klimmen&Zipline boekingen). Belangrijk om te kiezen voor betalen op locatie, zodat je zeker bent van deze actie 😉

► Boek hier 

JumpSkillz Hoofddorp:

Niet alleen om te jumpen, maar ook voor VR Gaming en Fun Bowling kun je bij JumpSkillz terecht! Vaders jumpen gratis op Vaderdag!

► Klik hier voor meer informatie en op je op te geven!

Street Jump Haarlem:

Hier kun je je wagen aan trefbal, the Big Airbag of de klimmuur, maar ook Glowgolf! Er zijn verschillende sportieve area's

Kom ook gezellig Jumpen en spelen!

Vaders zwemmen gratis bij de Waterkanten:

Vaderdag wordt een spetterende dag in het zwembad. Speciaal voor deze gelegenheid zwemmen vaders helemaal gratis! Van 10:00 tot 12:30 kunnen gezinnen genieten van de gezinsplons, waar iedereen plezier kan beleven in het water.

kom lekker samen zwemmen!

Funzone Aalsmeer:

Funzone is anders dan anders, want hier beleef je de leukste avonturen! Je bent aanbeland in het grootste indoor speelparadijs, met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. Waar je ook kijkt, bij Funzone zie je overal speelpleinen, elk met hun eigen thema. 

► Kom je spelen?

GlowGolf Aalsmeer: 

Het oer-Hollandse midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste ‘Glow in the Dark’ midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfect activiteit met kinderen op de dagen dat het regent, koud en guur is buiten. Bij GlowGolf sta je als het ware in het hart van de aarde en ben je omgeven door rotspartijen, verbogen schatten en mijnkarretjes.

► Reserveer nu

Hyper Bowling bij Claus Bowling in Hoofddorp: 

Hyperbowling is een compleet nieuwe manier van bowlen. Je speelt op een echte bowlingbaan, en waant je tegelijk in een videogame. Raak de kleurrijke bewegende targets langs de baan om je score te verhogen! De targets veranderen, de niveaus veranderen en met één enkele bal veranderen de winnaars!

► Reserveer nu

Een zondagse brunch

Ook leuk: ga lekker ergens brunchen of lunchen met het hele gezin. Op Vaderdag zijn er overal allerlei Vaderdag arrangementen. Gezellig én lekker. En welke vader houdt er nou niet van lekker eten?

De Hemelse Pannenkoek in Overveen: 

Na een wandeling door de duinen, zwemmen bij Het Wed of een dagje strand is dit een goede uitvalsbasis. Bij De Hemelse Pannenkoek kun je uiteraard genieten van vele lekkere pannenkoeken en poffertjes, maar er staan ook andere lekkere dingen op de kaart

► Reserveer nu

Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk: 

is opgezet vanuit de gedachte dat het er leuk moet zijn voor groot en klein. Dus hebben ze niet alleen plek om te eten, maar ook om te spelen; met een geweldige speelkamer en buiten een gave natuur speeltuin!

► Reserveer een plekje

Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen: 

Je verwacht het niet bij een tuincentrum, maar Tuincentrum Oosteinde heeft een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide

► Kom ook eens kijken naar de vlindertuin

Restaurant Gestrand bij camping de Lakens: 

Geniet in de luwte van de duinen van de zon op het terras met zicht op de gave speeltuin. Slecht weer? Ze hebben ook een gave indoor speeltuin! Op zondag zijn er leuke activiteiten voor de kids! 

► Reserveer alvast een plekje!

Restaurant Bleij in Heemskerk:

Al vanaf de eerste zonnestralen kun je bij Bleij genieten van het ruime en gezellige terras. De kids vermaken zich gegarandeerd in de speelhoek of grote speeltuin buiten, grenzend aan het terras.

► Boek je tafeltje hier!

Puur Natuur met Vaderdag

Gewoon een wandeling in het bos is natuurlijk al heel gezellig. Maar als je toch meer een uitje wil, kan je ook voor iets meer actie kiezen. Verdwalen in een donker bos, dat klinkt niet sprookjesachtig en magisch voor de meeste mensen. Maar recreatiegebied Spaarnwoude heeft hele mooie plekjes om te ontdekken. 

Familie uitstapjes

Is papa nog het meest gelukkig als de kids het naar hun zin hebben? Dan zijn onze tips voor gratis uitjes voor het hele gezin en of familie een aanrader. Er zijn een heleboel leuke en leerzame uitjes te bedenken, die niet eens iets kosten! Kan dat budget mooi aan het Vaderdag cadeau besteed worden. Enne, als jullie het niet erg vinden om wel een kaartje te moeten kopen dan kun je hier eens kijken in de omgeving van Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Velsen, Wijk aan Zee, Haarlemmermeer of Hoofddorp. Daar zijn leuke tips voor het hele gezin.