Het Pieter Vermeulen museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum is tijdelijk gehuisvest in Driehuis. In het tijdelijke onderkomen van het museum is helaas geen ruimte voor een vaste expositie waarbij de collectie tentoongesteld kan worden. Maar het hele jaar door zijn er tijdelijke wisselende tentoonstellingen die altijd een echt doe- en ontdek-karakter hebben. Het museum staat niet alleen bekend om deze leuke wisselende tentoonstellingen maar ook vanwege de gezellige activiteitenmiddagen.
Lekker knutselen!
Er kan weer geknutseld worden in het Pieter Vermeulen Museum!
Op woensdagmiddag kan je met begeleiding van het museum na elk tentoonstellingsbezoek/tijdslot in ongeveer 15-20 minuten een vosje knutselen.
De andere dagen kan het zelfstandig aan de knutseltafel onder begeleiding van een meegekomen ouder/grootouder/begeleider.
Doe mee met de fotowedstrijd van NP Zuid Kennemerland
Amateurfotografen opgelet! Doe mee met de fotowedstrijd van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Heb jij mooie herfstfoto’s gemaakt in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en vind je het leuk om deze met een groter publiek te delen? Doe dan mee met de fotowedstrijd: Beleefweek 2021 Nationaal Park Zuid-Kennemerland en wellicht wordt jouw foto hèt nieuwe campagnebeeld van de Beleefweek. Daarnaast win je vrijkaartjes voor een excursie voor 4 personen tijdens de Beleefweek (16 t/m 24 oktober 2021).
Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’ (t/m 5 maart 2023)
Nog tot en met 5 maart 2023 kan er een bezoek gebracht worden aan de speelse, interactieve tentoonstelling ‘Over Nachten’ die te zien is in het Pieter Vermeulen Museum. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar en gaat over nachtdieren.
Al vele bezoekers genoten van het sfeervol vormgegeven sprookjesbos waar de ze met een speurtocht langs onder andere een vos, reekalf, konijn, bunzing, rat, vleermuis, nachtegaal, kerkuil, bosuil, slakjes en nachtvlinders gingen. De dieren werden uitgebreid van dichtbij bekeken en beluisterd. Eenvoudige teksten erbij vertelden de bezoekers nog meer over de levenswijze van de dieren. De kinderen vermaakten zich volop met de variëteit aan onderdelen. Het speelse karakter van de tentoonstelling kenmerkt zich door de vele eenvoudige zelf-controlerende spelletjes met kijken, voelen, ruiken, luisteren en veel doen. Ook kunnen kinderen in een boomhut klimmen of in een molshoop kruipen waar ze kennis maken met het ondergrondse leven van mol en bosmuis.
Spelenderwijs leren kinderen hoe oud de dieren kunnen worden, wat slakken fijn vinden, waardoor egels bedreigd worden, welke dieren er een winterslaap houden en andere weetjes.
- Leeftijd 2 - 4
- Leeftijd 5 - 8
- Leeftijd 9 - 12
- Indoor