Openluchttheater & Wandelpark Caprera in Bloemendaal

Caprera! Een zomer vol voorstellingen & concerten in het openluchttheater en het hele jaar door wandelen in de prachtige natuur bij Bloemendaal.

Kom eens een kijkje nemen in het Openlucht Theater Caprera

Tussen de duinen en het bos ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kun je iedere zomer genieten van muziek, cabaret, dans, klassiek, opera, theater en kindervoorstellingen. 

De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en biedt zitplaatsen (met rugleuning) aan 1100 gasten. Bij grote concerten zijn er extra zitplaatsen op de middelste trappen en staanplaatsen bovenaan de tribune.

Het theater is geopend in de maanden mei tot en met september en ontvangt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers. Wil je ook een betoverende avond meemaken onder de sterren? Bekijk de agenda!

Leuke Kindervoorstellingen

Elk jaar presenteert 2turvenhoog samen met de Toneelschuur een buitenversie in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Kleinschalig en op onverwachte plekken zijn er bijzondere ontmoetingen met theater, dans, muziek en beeldende kunst voor gezinnen met jonge kinderen. Uiteraard hebben ze in de agenda ook de peuter- en kleutervoorstellingen staan die je absoluut niet mag overslaan.

Wandelpark

Het mooie wandelpark van Caprera beslaat 40 hectare grond en ligt op de flanken van het Kopje van Bloemendaal, de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland. Caprera is onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en grenst aan de bekende Kennemerduinen. Je kunt hier het hele jaar mooie wandelingen maken, mét of zonder hond.

Caprera is een uniek ecosysteem met meer dan 180 verschillende planten en bomen. Het hoogste deel van het park bestaat vooral uit aangeplant dennenbos. Hier is een aantal uitzichtpunten vrijgemaakt van waar je prachtig kunt uitkijken over stad, duinen en zee. Via een steile helling met beuken kom je in het lage deel van het bos dat uit gemengd loofbos bestaat. Hier zijn mooie doorkijkjes naar de graslanden en naar het meertje van Caprera. Het moerasbos rond het meertje heeft weer een totaal andere sfeer en plantengroei.

Het wandelpark is dagelijks geopend. Een dagkaart kost € 1,- per persoon en kan betaald worden aan het kassahuisje. Honden mogen mee tegen betaling (€ 1,- per hond).

De opbrengst van de wandelkaarten wordt gebruikt om het park te kunnen beheren en onderhouden.

 

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor