Thuis in de voorjaarsvakantie door corona - wat te doen?

Dit is alweer de 4e schoolvakantie waarvoor ik een blog schrijf met voornamelijk thuisblijf tips i.p.v. leuke uitjes! Gelukkig heb ik weer een aantal leuke nieuwe initiatieven in en rondom Friesland gevonden! Zo kun je tijdens deze krokusvakantie toch nog, coronaproof, een dagje op stap! Daarnaast deel ik ook graag weer een aantal nieuwe spel ideeën voor thuis!

Normaal gesproken vindt traditiegetrouw de actieweek ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’ plaats in de voorjaarsvakantie, dit jaar alweer voor de 20e keer, een jubileum! Tijdens deze actie krijgen kinderen gratis entree ‘op vertoon’ van een volwassene, maar omdat musea tijdens de voorjaarsvakantie van 2021 dicht zijn, wordt dit event eenmalig verplaatst naar de meivakantie. 

Misschien zouden jullie anders juist nu wel op winstersport vakantie gaan! Nu is dat helaas nog niet mogelijk maar koning winter bracht ons gelukkig eerder in februari al heerlijk wintersport weer in Friesland! Wat hebben alle kids (en ouders) kunnen genieten van de sneeuw en het ijs! Maar ook tijdens de voorjaarsvakantie zijn er nog activiteiten voor de kinderen te verzinnen om van te genieten, met deze tips kunnen jullie je zeker weer vermaken in deze vakantie!

7 tips voor in de voorjaarsvakantie van 2021:

1. Ga op auto avontuur!

Ga samen met je familie een dagje uit. Doe, vanuit je eigen auto, mee met een coronaproof puzzelrit in Drenthe of in de Noordoostpolder. Dit kan in de voorjaarsvakantie! De opdrachten en activiteiten die aanbod komen zijn geschikt voor elke leeftijd. Het is een puzzelrit voor jong en oud. Dus samen raadsels oplossen, vragen beantwoorden en spelletjes vanuit de auto spelen. Klik op de oranje buttons voor meer info! 

Auto puzzeltocht RIT door de ZEE in de Noordoostpolder
Het vetrekpunt is in Kraggenburg. De route is 60 km lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Of langer als je ergens tijdens de rit zelf nog een mooie wandeling wilt maken! (Neem wel alle regels in acht die gelden m.b.t. Covid-19!) Ergens in de route krijgen de ‘kleine piraten’ een lekkere verrassing! Dit wordt aangegeven op de telefoon. En er is een lunchbox to go en een kinderbox to go verkrijgbaar (uiterlijk 24 uur van te voren bestellen!)

Auto puzzeltocht RIT door de ZEE

Op autoavontuur in het Wilde Westen van Drenthe!
De route duurt ongeveer 2,5 uur en is 55 km lang. Maar je kunt er de hele dag over doen, mocht je onderweg ergens gaan wandelen, wat bezichtigen en/ of picknicken. Je kunt starten in Meppel en de Wolden. Ook bij deze route kun je een lunchbox to go en een kinderbox to go bijstellen! 

Avontuur in Wilde Westen Drenthe

2. Thuis een online escape room spelen

Een escaperoom voor thuis is een uitdagend puzzelspel wat je gewoon thuis aan de keukentafel of in iedere andere kamer in je eigen huis kunt spelen. Je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen! Natuurlijk hoort er een heel spannend verhaal bij deze uitdaging en passen de opdrachten, puzzels en activiteiten helemaal bij dit themaverhaal.

Speel de escape room met het hele gezin of laat de kinderen zelf spelen! Bij de escape rooms die je direct via Go-Kids kunt bestellen kun je het niveau aanpassen aan de leeftijd van je kinderen. Er zijn 3 verschillende Escape Rooms bestellen! Klik op onderstaande oranje buttons om per escape room een uitgebreide beschrijving en reviews van anderen te lezen! 

Astronauten (7 tot 12 jaar)

Het Laboratorium ( 9 t/m 14 jaar)

Geheime Agenten (9 tot 14 jaar)

3. Lekker naar buiten met de kinderen! 

Het is nog vroeg in het voorjaar maar lekker naar buiten gaan in de vakantie is altijd fijn. Goed weer of slecht weer, kinderen maakt het allemaal niet zoveel uit. Stampen in de plassen of huttenbouwen in het bos, de kids vermaken zich wel. En met onderstaande tips helemaal! Jas aan en gaan! 

In de voorjaarsvakantie kun je op speurtocht in het natuurgebied rondom Brasserie om de Dobben in Burgum. Reserveer direct zo'n leuk rugzakje en volg deze leuke en leerzame speurtocht! De route met opdrachten is vooral geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Je bent ongeveer 1 tot anderhalf uur onderweg. 

UPDATE 18-2-2021: Helaas, er zijn geen rugzakjes meer beschikbaar. Alle afhaaltijden zijn reeds gereserveerd!

Meer info speurtocht om de Dobben

Nog meer erop uit in de natuur tips:

🕶️ 25 x Inspiratie voor een frisse neus

🚶‍♀️ Blog met wandeltips

🌊 Knutseltip voor zoekplezier op het strand

🌳 Natuurbingo

🏛️ Straatbingo  

4. CRAZY 30 for kids! - Cool spel voor je kinderen via WhatsApp

CRAZY 30 is een hilarisch spel voor kids wat ze via WhatsApp met anderen kunnen spelen, in één huis of op afstand. Een uur lang geweldig veel lol en helemaal los gaan met allerlei toffe opdrachten die ze krijgen een levende spelbegeleider, de kinderen communiceren met een persoon, niet met een computer! Dit is een groot verschil met andere online spellen en maakt het veel leuker!

En bestel je met onze kortingscode, dan krijg je ook nog eens 10% korting! Vul daarvoor bij de bestelling de volgende code in: FRIENDS10

Meer info over CRAZY30

5. Thuis theater kijken via Podiumkids Thuis

In deze corona-tijd kunnen we natuurlijk niet naar het theater. Dat is super jammer, want een mooie jeugdvoorstelling is echt om van te genieten! En om theaters en theatergezelschappen te ondersteunen hoop ik dat jullie lekker veel voorstellingen gaan bekijken, zodat we ook weer echt naar het theater kunnen met de kids zodra dat weer mag!

Online theater voorstellingen voor kinderen - Om thuis van te genieten

Er staan al veel mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke en muzikale voorstellingen online en het aanbod wordt regelmatig aangevuld en ververst. Dit zijn een aantal voorbeelden: "Gezocht: Konijn" (3+), "Eet je bord leeg" (4+), "Jazz duzz" (6+), "De Wereld & Ka" (8+), "De man die alles weet" (4+) en "Juffenballet" (6+).

Meer over Podiumkids Thuis 

6. Organiseer een thuis bios!

Het is altijd gezellig om samen met je gezin naar een mooie familiefilm te kijken. Hapjes en drankjes in de aanslag en lekker met z'n allen op de bank.  Momenteel is het aanbod kinderfilms wat direct via de streamingdiensten aangeboden wordt reuze, omdat nu veel films de bioscoop niet halen. Daarom hebben we hebben onze lijst met leuke films voor kinderen en families een update gegeven en veel nieuwe films aan de lijst toegevoegd! 

Check hier de films

7. Op vakantie in 2021 

Zouden we in de meivakantie weer op pad kunnen? Of blijven de koffers op zolder tot de zomervakantie? Alvast de vakantie uitzoeken en boeken of er over dromen kan natuurlijk al wel! Op Go-Kids vind je daarom nu ook inspiratie en vakantietips voor gezinnen. Grote kans dat je ook dit jaar toch liever in Nederland wilt blijven en daarom hebben we de leukste vakantieadresjes voor gezinnen voor je op een rijtje gezet. Om de keuze wat makkelijker te maken (of misschien juist lastiger) geven alle regiomanagers van Go-Kids tips uit hun eigen regio! Je kunt zowel per type overnachting (gezinscampings, vakantieparken, hotels en bijzondere overnachtingen) als per provincie handige overzichten vinden. Geniet van de voorpret! 

Prachtige campings voor kids in Nederland

🏠 Te gekke vakantieparken het hele gezin

🌅 Bijzonder overnachten tips voor het hele gezin

🛎️Kindvriendelijke hotels en appartementen

🇳🇱 Kindvriendelijke vakanties, handig per provincie op een rij

Wil je nog meer inspiratie? 

Bekijk nog meer (thuisblijf) tips in de agenda:

Naar de agenda

En in deze blogs vind je nog meer leuke tips:
(let op; onderstaande blogs zijn al eerder geschreven dus de inleidende tekst is niet relevant!)

70 Onvergetelijke momenten met je kind

🎧 20 toffe podcasts voor kinderen 

🚸10 Old school spelletjes voor buiten

We wensen jullie een fijne vakantie!