Wat energie over? Knutsel deze doos en ga lekker naar het strand! 

Deze periode van binnen zijn en thuisblijven is naar mijn idee toch echt anders dan de eerste lockdown. De eerste keer begon het lente te worden en kregen we als extra kadootje zoveel dagen met mooi weer. Met een zonnetje en fijne temperaturen is het veel makkelijker om naar buiten te gaan.  

Ga naar buiten en geniet

Ook in de winter is het goed om naar buiten te gaan. Voor de kinderen om hun energie kwijt te raken, voor de welbekende frisse neus en gewoon omdat het leuk en leerzaam is. Zo fijn om even lekker wat anders te doen dan het online huiswerk maken en de lessen te volgen van de juf of meester via tablet of laptop. Dus knutsel samen deze leuke zoekdoos en ga erop uit. 

Het strand is altijd goed! 

Op het strand kunnen ze rennen, vliegen en doen waar ze zin in hebben. Maar wil je ze iets extra’s laten doen, maak dan deze strand-zoek-doos. Van een eierdoos maak je in een handomdraai deze leuke zoekdoos.  Struinen op het strand en zoeken naar schelpen, zeewier en al het ander moois wat je kunt vinden daar. 

Ik maak het je gemakkelijk 

Hieronder vind je een gratis printable. Je hoeft hem alleen maar te printen,  uit te knippen en op te plakken. Dat is fijn he? En dan kan het zoeken naar de kokkels, schelpjes en andere strandvondsten beginnen. 

 

Gratis download!

 

Wil je jouw uitje nog specialer maken? 

Dan kun je dit leerzame en mooie boek bestellen van Sarah Devos met de titel “Het zeeboek Hiermee leren jouw kinderen nog meer wat er verstopt zit op, onder en aan het strand. Het is een leerzaam boek over onder andere de schelpen en kustvogels. Je vindt er antwoorden op de vraag hoe een golf ontstaat en wie die kleine hoopjes maakt op het strand. 

 Kortom een absolute aanrader voor de kleinste strandjutters. 

 

Groetjes

Tamara