De leukste films voor kids en families op Netflix, Pathé thuis en Disney+

De lockdown houdt nog aan tot 2 maart 2021. Nog steeds zijn er geen uitjes mogelijk en alleen maar de natuur in gaan wordt ook wel wat saai voor kinderen. We proberen het thuis zo knus mogelijk te maken en dan is het soms  maar wat heerlijk  om gezellig met je gezin op de bank te ploffen en samen naar mooie een kinder- (animatie) of familiefilm te kijken.  Er is zoveel aanbod op de on demand diensten zoals Netflix, Pathé thuis en Disney+ dat een tip lijstje wel handig kan zijn. We hebben een flink aantal films per aanbieder voor je uitgezocht. Uiteraard moet je voor alle streaming diensten (met uitzondering van Pathé thuis; hier betaal je per film) wel een abonnement hebben. 

We vullen deze lijst continue met nieuwe films aan.

Pathé Thuis:

The war with grandpa 6+

Wat zou jij doen als je jouw slaapkamer zou moeten afstaan aan niemand minder dan je eigen opa? Dit overkomt de tienjarige Peter omdat zijn opa Jack noodgedwongen bij de familie intrekt.

Cats & Dogs: slaan de pootjes ineen! 6+

Een team van onervaren en onbeproefde agenten moet nu hun ouderwetse instinct gebruiken om weer voor vrede tussen katten en honden te zorgen.

De Magische Poort 6+

De jonge, verlegen dolfijn Davey ontdekt samen met zijn beste vriendje een magische poort die wensen in vervulling laat gaan.

Poeslief  AL

Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland, heeft zijn eigen film gemaakt. Met de hulp van vele andere katten heeft Abatutu de grappigste en liefste kattenvideo’s verzameld.

Calamity 6+

De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar zusjes zorgen.

The Sword and the Scoob 6+

Een boosaardige heks probeert de macht over te nemen in Camelot. Koning King Arthur heeft dan ook de hulp van Scooby-Doo en de bende nodig om zijn troon veilig te stellen. Maar maken ze de boel niet royaal erger met hun verwoede pogingen? Vanaf 26-2.

De expeditie van familie Vos AL

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten.

Trolls wereld tour 6+

Het is aangenaam vertoeven in Trollenland tot koningin Poppy er samen met Branch achter komt dat ze niet de enigen zijn. Er bestaan nog vele andere trollenplekken, elk te herkennen aan een muziekgenre.

Dolittle 6+

Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland.

Roald Dahl’s The Witches 9+

Een jonge weesjongen gaat samen met zijn oma naar een luxe hotel aan de kust. Helaas is dat ook het moment dat de Opperheks en haar mede-heksen undercover daar samen komen om demonische plannen uit te voeren. 

De Elfkins 6+

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins (vanaf 23-12) onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen.

Bigfoot Family 6+

Wat zou jij doen als je jouw slaapkamer zou moeten afstaan aan niemand minder dan je eigen opa? Dit overkomt de tienjarige Peter omdat zijn opa Jack noodgedwongen bij de familie intrekt.

Pinocchio 9+

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Sonic 9+

De wereld wilde een held, we kregen een egel. Vol supersnelheid racet Sonic om de wereld te redden van dr. Robotnik die de wereld wil overheersen.

Scooby 6+

Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten.

The Secret Garden 6+

Als de ouders van de 10-jarige Mary Lennox overlijden, wordt ze naar haar oom in Engeland gestuurd. Samen met haar zieke neefje Colin gaat ze op avontuur en ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime tuin.

Disney+:

Flora, de fantastische eekhoorn 6+

De film gaat over Flora, een 10-jarig meisje dat als grote hobby stripboeken leest. Haar vader George is een mislukte stripboekauteur en heeft sindsdien nu een baan bij een kantoorwinkel, haar moeder Phyllis is romanschrijver en heeft in het verleden een prijs gewonnen.

Raya en de laatste draak 

Een eenzame krijger, Raya, moet de legendarische laatste draak opsporen om een kwade kracht te stoppen die na 500 jaar is teruggekeerd en de wereld van Kumandra bedreigt. Vanaf 4 juni gratis voor alle Disney+ leden.

Epic 6+

Een tiener in een magische wereld moet de wereld redden van kwade krijgers.

Kruimeltje 6+

Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor.

Het haardvuur van kasteel van Arendelle AL

Kom in de winterse sferen van Anna en Elsa's haardvuur in kasteel Arendelle.

Olaf AL

De nieuwe korte animatiefilm onthult de nog onvertelde voorgeschiedenis van Olaf. Olaf zet zijn eerste stappen in het leven en gaat op zoek naar zijn identiteit in de bergen rond Arendelle.

Eragon 12+

Een jongen wordt drakenrijder en maak veel avonturen mee.

Kruimeltje 6+

Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor.

Het wilde avontuur 9+

Harrison Ford speelt de hoofdrol in een spannend avontuur gebaseerd op de wereldberoemde roman.

Spionnengeheimen 6+

Wanneer Lance door een merkwaardige gebeurtenis in een duif verandert, moeten Walter en Lance plotseling op een geheel nieuwe manier op elkaar leren vertrouwen.

Godmothered AL

Een onervaren Goede Peetmoeder in opleiding wil bewijzen dat mensen hen nog steeds nodig hebben.

Onward 6+

Na de dood van Ian en Barley's vader besluiten de jongens op een ontdekkingsreis te gaan. Daarbij gaan ze op zoek naar de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld.

Soul 6+

Soul gaat over een muziekleraar die ervan droomt jazzmuzikant te worden. Vlak voor hij zijn eerste grote optreden heeft, krijgt hij een ongeluk waardoor zijn ziel wordt gescheiden van zijn lichaam. Hij komt in een tussenwereld terecht en moet terug zien te keren naar aarde voor het te laat is.

Togo 6+

Een opwindend avontuur over een man en zijn sledehond, dat zich afspeelt in de winter van 1925.

Mulan

Het epische verhaal van de legendarische krijger van China komt tot leven in Disney's Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Netflix:

De films op Netflix zijn misschien geen nieuwe films maar ze zijn wel nieuw op Netflix uitgekomen. En de moeite waard om ze te noemen.

Yes day 6+

Een moeder en een vader die meestal nee zeggen, besluiten ja te zeggen tegen de gekste wensen van hun kinderen – met een paar basisregels – op een superdag vol avontuur.

Peter Pan 6+

Peter Pan vliegt het huis van Wendy en haar broers binnen en neemt hen mee naar Nooitgedacht, waar ze spannende avonturen beleven. 

Rock Dog 

Bodi, een Tibetaanse Mastiff woont samen met een paar weerloze schapen in een afgelegen dorp in de Himalaya. Vanaf 18-2.

Finding Ohana 9+

Een broer en zus uit Brooklyn leren op Oʻahu hun Hawaïaanse roots en familie kennen tijdens een gewaagde zoektocht naar een lang verloren gewaande schat.

We can be heroes 6+

Wanneer de superhelden van de aarde door aliens worden gevangengenomen, moeten hun kinderen leren samenwerken om hun ouders en de planeet te redden.

Enola Holmes 9+

De onbevreesde tiener Enola Holmes zoekt haar vermiste moeder en gebruikt haar speurderstalent om grote broer Sherlock te slim af te zijn en een gevluchte lord te helpen.

Showdogs

De rottweiler Max is een politiehond. Hij moet samen met zijn menselijke partner Frank undercover gaan bij een prestigieuze hondenshow om een ramp te voorkomen.

Pets united 6+

Een bijdehante straathond en een verwende kat leiden een groep onwaarschijnlijke helden als de stad wordt overgenomen door de boosaardige burgemeester en zijn robotleger.

Fei Fei en de maan 6+

Gedreven door herinneringen aan haar moeder bouwt de vindingrijke Fei Fei een raket en reist naar de maan om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen.

Spongebob; schiet te hulp 6+

Zijn beste vriend Gerrit is opeens geslaknapt. SpongeBob gaat met Patrick op een doldwaze missie ver buiten Bikinibroek om hun vriendje met de roze schelp te redden.

Draken: Reddingsrijders: Het geheim van de zangvleugel AL

Als een muzikale draak met een prachtige stem de draken en mensen in Huttsgloren hypnotiseert, moeten de Reddingsrijders een manier vinden om de betovering te verbreken.

The Boss baby

De komst van een nieuwe baby heeft een grote impact op een familie. Zeker als hij een pak draagt en een echte baas is. Tim is dan ook helemaal niet blij met zijn nieuwe broertje.

 

Veel plezier met kijken!