Gratis uitjes in Noord-Brabant

In Brabant zijn er ontzettend veel leuke gezinsuitjes te vinden. Voor elke leeftijd, binnen-buiten, actief-ontspannen, in de natuur of midden in de stad......... er is voor ieder wat wils. Ook kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Kortingenboekje GRATIS download!

Ook voor een gratis uitje kun je terecht in deze mooie provincie.  Zeker in deze tijden is dat mooi meegenomen. De regiomanagers van Go-Kids in Brabant hebben allerlei leuke gratis uitstapjes in de provincie voor je op een rij gezet!

De natuur in met kinderen

Zijn jullie op zoek naar een gratis uitje dat leuk is voor het hele gezin? Trek dan samen de natuur in. Zo kun je in veel natuurgebieden leuke en kindvriendelijke wandel- en fietsroutes vinden. En ben jij niet bang om de hoogte in te gaan? Bezoek dan onderweg een leuke uitkijktoren!

wandelen, fietsen, wandelroute, kindvriendelijk, natuur, buiten, outdoor

Op bezoek bij de dieren

De dierentuin is helaas niet gratis, maar ook op de lokale kinderboerderij kunnen kinderen zich prima vermaken. Op veel kinderboerderijen kun je naast dieren knuffelen vaak ook heerlijk spelen en ontdekken. Daarnaast zijn er ook andere leuke (boeren)bedrijven te vinden waar je gratis dieren kunt ontmoeten. Hieronder vind je een aantal tips.

kinderboerderij, gratis, uitje, gezinsuitje, eropuit, kinderen

Het klinkt misschien raar, maar een andere manier om gratis dieren te bewonderen is door een bezoek te brengen aan je lokale tuincentrum. Hier vind je namelijk vaak vissen en kleine knaagdieren. In verschillende tuincentra vind je daarnaast ook leuke speeltoestellen waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Zeker handig als het even niet zo mooi weer is......

Zwemmen bij mooi weer

Bij mooi weer doen kinderen vaak niets liever dan zwemmen of met water spelen.  Buiten- en binnenzwembaden zijn vaak niet gratis, maar bij recreatieplassen hoeft niet altijd entree worden betaald. Vaak moet je wel voor het parkeren betalen, maar als je met de fiets komt is het dus gratis! 

Klimmen en klauteren in de speeltuin

In bijna alle dorpen en steden in Nederland vind je wel een leuke lokale speeltuin. Deze zijn vaak vrij toegankelijk en geschikt voor uren speelplezier!

spelen, buitenspelen, buitenspeeltuin, speeltuin, gratis, eropuit, uitje, gezinsuitje, outdoor

Daarnaast vind je in de hele provincie te gekke speelbossen en natuurspeeltuinen die doorgaans gratis te bezoeken zijn. Wij hebben deze voor jullie verzameld en in een handig overzicht gezet!

 speelbos, natuurspeeltuin, buitenspelen, eropuit, uitje, gezinsuitje, kinderen

Gratis activiteiten en evenementen

Regelmatig wordt er in een stad of dorp iets voor kinderen georganiseerd, zeker in vakantieperiodes! Door op Facebook lokale groepen te volgen en het gratis huis-aan-huis blad te lezen ben je goed op de hoogte wat er allemaal bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Ook bij de lokale supermarkt op het prikbord kan je leuke dingen vinden net als kinderen vanuit school nog wel eens flyers meekrijgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de leukste vakantieactiviteiten in jouw regio? Schrijf je dan in voor de Go-Kids nieuwsbrief en ontvang automatisch voor aanvang van elke schoolvakantie de leukste tips per mail. 

Ook een aanrader is om regelmatig de Go-Kids agenda op de website te checken. Hier worden regelmatig gratis activiteiten, evenementen en festivals gedeeld! 

Daarnaast hebben we bij Go-Kids regelmatig leuke winacties! Door ons te volgen op Facebook en Instagram maak je kans op super leuke gratis uitjes. 

Hoe maak je een uitje (bijna) gratis?

Blijf je in de buurt dan kun je om de kosten zo laag mogelijk te houden ervoor kiezen om te lopen of fietsen naar jullie bestemming. Zeker met de huidige brandstofprijzen scheelt dat veel geld. Is jullie uitje iets verder weg? Check dan eens of het wellicht goedkoper is om per bus/trein te reizen. Zo reizen kinderen tot vier jaar vaak gratis en krijgen kinderen ouder dan vier jaar meestal korting. Daarnaast is reizen met het openbaar vervoer voor veel kinderen al een hele beleving op zich. 

Ga je een hele dag eropuit? Dan moet er natuurlijk ook gegeten worden en dit hoeft echt niet tot hele hoge kosten te leiden. Bij veel uitjes mag je zelf eten en drinken meenemen. Neem dus een kleedje mee, duik thuis de voorraadkast of de supermarkt in, vul wat bekers/flessen drinken en je hebt een gezellige picknick. Dat vinden de meesten kinderen nog super leuk ook! En heb je geen zin om alles mee te moeten nemen en je ben je in de buurt van een stad of dorp? Dan kun je natuurlijk ook even de supermarkt in gaan voor een lekkere lunch of een ijsje. Scheelt heel wat geld in vergelijking met de horeca en kinderen kunnen allemaal kiezen waar ze zelf zin in hebben.

 

Ben je op zoek naar betaalbare uitjes in de provincie Brabant? Ook daar hebben we leuke tips en ideeën voor. Net als leuke uitjes met korting!

Check voordat je op pad gaat altijd de website van de bestemming. Het kan zijn dat locaties niet meer gratis zijn of dat voor bepaalde activiteiten wel moet worden betaald. Ook kunnen openingstijden veranderen, zeker in vakantieperiodes. 

Log In