Speelbossen in Brabant

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen en natuurspeelplekken handig voor je bij elkaar gezet. Dus neem je picknick kleedje mee en spelen maar. Een heerlijke gratis kinderactiviteit!

Speelbossen en natuurspeeltuinen in Brabant 

Heb je een leuk speelbos gevonden bij deze tips? Je kunt natuurlijk ook het uitje naar een van de speelbossen combineren met een hapje eten bij een familierestaurant in de buurt. Voor leuke tips kijk je op de website van Go-Kids.

Natuurspeeltuin Zandbos in Deurne 

In het bos het Zandbos is een natuurlijke speelplek gecreeërd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Met bijpassende speelmaterialen is een uitdagende en leerzame spelomgeving gemaakt. Kinderen kunnen hier spelen met de zandtafel of hutten bouwen en klimmen op de toestellen. Voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.
Er komt in het voorjaar van 2021 een nieuwe route voor kinderen van 4-12 jaar met leuke routekaart, verkrijgbaar bij de VVV.
Ook biedt de natuurspeelplek mogelijkheden voor kinderen met een beperking. 

Lees hier meer

Speelbos Gilze

Bij Klein Zwitserland in Gilze kan je op bezoek in een speelbos of Reuzenbos. Het is een spannend speelbos. De reus Gullemoei woont er namelijk! Ook kunt je hier met een kabelbaan de berg af zwieren. Gullemoei heeft ook een geheime tuin, waar je alleen via een tunnel kunt komen, een reuzensmultuin. De ingang van dit nieuwe speelbos is aan de Nerhoven (zie bebording) bij Klein Zwitserland. Via het pad loopt je na 300 meter het speelbos in.  Tip: door dit speelbos loopt ook een plukroute , smulkroute of foodwalk. Lees hier alles over de foodwalk bij speelbos Gilze 

Foto: Cor de Kok

Lees hier meer

Speelbos de Kemmer in Oirschot

In dit speelbos kan je klimmen, klauteren en hutten bouwen en nog veel meer. In het bos zijn verschillende dieren verborgen die allemaal hun eigen verhaal hebben en een leuke speelplek bewaken. Kom van zonsopgang tot ondergang lekker spelen in dit leuke speelbos. Toegang is gratis! 

Foto: Go-Kids Eindhoven

Lees hier meer

Speelbos de Konijnenberg in Middelbeers

Speelbos de Konijnenberg, aan de Konijnenberg in Middelbeers (bij Oirschot). Kinderen kunnen hier hutten bouwen, over boomstammen klimmen en allerlei diertjes zoeken en bekijken. Het speelbos De Konijnenberg in Middelbeers is een bos en is een waar speelpaleis.  Er is geen 'harde' begrenzing om het speelbos heen; de grenzen zijn zandpaden, akkers en weilanden. Wel liggen er bij de paden die het speelbos in/uit gaan ter afscheiding neergelegde boomstammen. Er is een scoutinggebouw binnen het speelbos. Verder zijn er geen schuilmogelijkheden of toilet. Aan de rand van het bos staat wel een picknicktafel. De speelaanleidingen bestaan o.a. uit boomstammen om over te lopen en in te klimmen en er is een verteltroon. Toegang is gratis. 

Lees hier meer

Speelbos Eersel: Bosschuur De Meren in Wintelre

Verscholen in de bossen, op de weg van Wintelre naar Vessem, niet ver van “Het Groot Meer“ ligt “Bosschuur De Meren“. Bij De Bosschuur hoort een Speelbos. Lekker spelen met water en zand, een hut bouwen en een natuurwandeling maken. Een plek waar je de vogels hoort zingen, waar je een ree tegen kunt komen of het spoor van een vos kunt volgen. Een plek ook waar je een vogelhuisje kunt timmeren of naar dierenverhalen kunt komen luisteren. Een plek waar je binnen kunt schuilen en waar je met je vader en moeder, opa en oma kunt wandelen. Wandelen met een GPS kan ook. Een plek waar je kunt genieten en leren van de natuur. Een plek om te ravotten. Een plek om te ontdekken! 

Lees hier meer

Speelbos 't Slingerpedje in Bladel

Het speelbos is een openbare speelplek en ontmoetingsplek voor kinderen en gezinnen. Het is zo dat kinderen steeds vaker opgroeien tussen asfalt en beton zonder regelmatig contact met de natuur. Het speelbos is een schakel tussen educatie, beleving en beweging. Het speelbos zelf heeft vele gezichten en weet daarmee de kinderlijke fantasie te prikkelen. Denk hierbij aan zelf te bouwen hutten, een waterpomp met kliederpoel, klimbomen, slingertouw en touwbrug. Het is vooral een plek om iets te ervaren, maar ook om zelf te creëren. Open van zonsopgang tot ondergang en is gratis!

Lees hier meer

Avonturenpad ‘Survival of the Fittest’ in Goirle

In Goirle vind je Avonturenpad ‘Survival of the Fittest’. Dit speelbos is ontwikkeld in samenwerking met Brabants Landschap. Het is een educatieve wandelroute door het bos waarbij de deelnemers onderweg op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven. Daarnaast zijn er meerdere uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers en een blote voetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur. Het Avonturenpad is sinds april 2019 ook rolstoeltoegankelijk! Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld. Ook handig is dat er toiletten aanwezig zijn bij de Roovertsche Leij en hier kun je ook terecht voor een hapje en drankje.

Lees hier meer

Speelbos in Oisterwijk

In de Speelnatuur van OERRR, gelegen achter het Bezoekerscentrum in Oisterwijk kunnen kinderen heerlijk spelen in een echt bos. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart plekje met een zandbak en een boomstammenpaadje. In het speelbos mag je dwars door het bos struinen, in bomen klimmen en boshutten bouwen op geheime plekjes die je kunt vinden via een route (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum) en verborgen puzzels. Naast het bezoekerscentrum is ook een speeltuin met o.a. een korfschommel. 

Foto: Natuurmonumenten

Lees hier meer

Speelbos Das Leuk Herpenduin in Herpen

In de buurt van Schaijk vind je het Speelbos Das Leuk in natuurgebied Herperduin. In het midden van een groot stuk bos, ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Via vier verschillende poorten kunnen kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier toegang tot het binnenterrein. Er door heen klimmen, er over heen klauteren of er onderdoor kruipen. Er zijn klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen of glijpalen die voor ongelooflijk veel speelplezier zorgen. Daarnaast zijn er ook rustplekken om even tot rust te komen. Naast het klimmen en klauteren op het klimtoestel De Das, kunnen kinderen ook hutten bouwen, in greppels spelen of water oppompen. Toegang is gratis!

Lees hier meer

Speelbos Docus de Das avonturenpad in Schaijk

Langs een verhard wandelpad van ca 1,5 km kom je verschillende speeltoestellen tegen en aan het begin van het pad wordt het verhaal over het betoverde bos verteld door een hoorspel. Een mooi, leuk, gezellig en sportief avontuur voor het hele gezin! 

speelbos, docus de das, avonturenpad, schaijk, brabant

Lees hier meer

Maashorst Speelbos Uden

In dit sprookjesachtige speelbos kunnen kinderen urenlang klimmen, klauteren, glijden, met zand en water spelen (oftewel modder), in bomen klimmen en nog veel meer! Alle speeltoestellen zijn van natuurlijke materialen gemaakt en nog vrij nieuw. Je vindt in dit speelbos zelfs een mega grote slapende reus! Het speelbos is omgeven door een mooi bosgebied waar kinderen ook naar hartenlust hutten kunnen bouwen.

speelbos, spelen, buitenspelen, outdoor, buiten, speeltuin, natuurspeeltuin, gezinsuitje, gratis, erop uit, kinderen, uden

Lees hier meer

Speelbos en natuurspeeltuin Heksje Route in Oss

De Heksjesroute door de Geffensebosjes tussen Oss en Geffen is een beleefpad voor kinderen waar speelmogelijkheden van natuurlijke materialen te vinden zijn. Daarnaast zijn er QR-code bordjes te vinden met seizoenswisselende vragen en weetjes over het bos en de dieren die er wonen. 

speelbos, natuurspeeltuin, oss, heksje route, geffense bosjes, natuur, wandelen

Lees hier meer

Speelbos Groene Poort in Landhorst

In de speeltuin Groene Poort kun je heerlijk spelen in de openlucht. Dit gezellige speelbos ligt dichtbij Boswachterij Sint Anthonis. De natuurspeeltuin is vrij toegankelijk en er zijn speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden zoals een waterpomp, verschillende klimrekken en schommels. 

Lees hier meer

Natuurspeelpark Deken van Miert in Veghel

Deze natuurspeeltuin in Veghel is een fijne speelplek in een natuurlijke omgeving. Het spel moeten kinderen zelf maken en daarvoor is er voldoende aanleiding: boomstammen, water, zand, hoogteverschillen, open ruimtes. Daarnaast is het een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen, met veel aanleiding voor spel en bewegen. Veilige speeltoestellen, gemaakt van natuurlijke materialen vullen het geheel aan. 

Lees hier meer

Natuurspeeltuin en pluktuin Het Schoolbosje in Zeeland (NB)

Bij het schoolbosje in Zeeland kunnen kinderen heerlijk spelen en sporten in de natuurspeeltuin of genieten van de vele fruitbomen die er staan. Hierdoor is dit niet alleen een leuke buitenspeeltuin voor kinderen, maar tegelijkertijd een lekkere pluktuin. Kinderen kunnen zich uren vermaken in dit  speel- en beleefparadijs. 

Lees hier meer

De Beweegtuin in Mill

De Beweegtuin Mill, Natuurlijk Bewegen, ligt in het natuurgebied de Groespeel en de Kanaalzone. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en sporten. De Beweegtuin bestaat uit leuke sporttoestellen van natuurlijk materiaal. Hierdoor wordt sport en bewegen in een natuurlijke omgeving bevorderd.

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Tuur in Schaijk

Tussen de weilanden in Schaijk vind je naast een woonwijk een prachtige natuurspeeltuin! Kinderen kunnen uren buitenspelen op alle natuurlijke speeltoestellen die zijn neergezet door maar liefst 50 vrijwilligers! Er zijn veel verschillende klimtoestellen, een kabelbaan, een waterbaan en zelfs een klein buitentheater te vinden in deze prachtige speeltuin. 

speelbos, spelen, buitenspelen, outdoor, buiten, speeltuin, natuurspeeltuin, gezinsuitje, gratis, erop uit, kinderen, schaijk, tuur

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Heesch

Bij Natuurspeeltuin Heesch kunnen kinderen heerlijk samen buiten spelen in een natuurlijke omgeving! Naast de vele speelobjecten staat er ook een prachtig insectenhotel. 

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Uden-Zuid

Kinderen kunnen heerlijk spelen in de natuurlijke buiten speeltuin in Uden Zuid. Geniet van het water en zand, en alle speeltoestellen. Kun jij je voeten droog houden? Ontdek het tijdens dit leuke gezinsuitje.

Lees hier meer

Natuurspeeltuin De Zwarte Molen in Nistelrode

Natuurspeeltuin de Zwarte Molen in Nistelrode is een mooie natuurspeeltuin voor alle kinderen van klein en groot. Met een waterpomp, natuurtheater, kabelbaan, schommels, klimbomen en andere speeltoestellen valt er genoeg te beleven. Voor de bouw is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De speeltuin stimuleert kinderen tot buiten zijn en buiten spelen. 

natuurspeeltuin, speelbos, spelen, buitenspelen, natuur, uitje, gezinsuitje, erop uit met kinderen, kids

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Graaf van Megen

In deze bijzondere natuurspeeltuin ga je een stukje terug in de tijd. Spelenderwijs leren kinderen over de werking van water, de geschiedenis van Megen en de natuur. Pas op dat je geen natte voeten krijgt op de hindernisroute. Ook kunnen kinderen in deze speeltuin op zoek naar de bessen, appels, noten net zoals ze dat vroeger deden!

speelbos, spelen, buitenspelen, outdoor, buiten, speeltuin, natuurspeeltuin, gezinsuitje, gratis, erop uit, kinderen, megen

Lees hier meer

Natuurspeeltuin en blotevoetenpad bij kinderboerderij de Elzenhoek in Oss

Trek je oude kleren aan en kom heerlijk klimmen, klauteren, kliederen en ravotten in de natuurspeeltuin op de kinderboerderij! Raak verdwaald in het bamboebos, klim over de touwen over het moeras, speel met de waterpomp en bouw dammen in het zand, roetsj naar beneden van de glijbaan, ren door de wilgentunnel en trek je schoenen uit en wandel op blote voeten over het zintuigenpad. De natuurspeeltuin ligt op het terrein van de kinderboerderij, is elke dag open en net als de kinderboerderij helemaal gratis!

natuurspeeltuin, blotevoetenpad, kinderboerderij, elzenhoek, oss, erop uit, gezinsuitje, uitje

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Recreatiegebied Oosterplas in Den Bosch

Het Belevingspark in natuurgebied Oosterplas bevat een natuurspeeltuin waar je heerlijk kunt zwemmen, er zijn rolstoel/kinderwagen vriendelijke paden en beschutte plekjes dankzij verschillende bomen, bloemen en planten. Kortom een prachtig stukje natuur en dat op steenworp afstand van Hartje Den Bosch! 

Lees hier meer

Natuurspeeltuin 't Lijsterbosje in Rosmalen

Deze mooie houten speeltuin met waterpomp ligt in het groene hart van de wijk Maliskamp-Rosmalen. Naast de speeltoestellen van natuurlijke materialen vind je hier een dierenparkje en een buurtsuper.

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Beljaart Buiten in Dongen

Ben jij op zoek naar een leuke speeltuin waar kinderen heerlijk met water en zand (oftewel modder) -kunnen spelen? Breng dan eens een bezoekje aan natuurspeeltuin Beljaart Buiten. Deze leuke speeltuin is onderdeel van een zes kilometer lang ecologisch recreatiepad tussen 's Gravenmoer en Dongen. 

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Helvoirt

Kinderen kunnen zich uren vermaken bij de Natuurspeeltuin in Helvoirt en heerlijk met zand en water spelen. Daarnaast zijn er leukste speeltoestellen zoals glijbanen, een klimboom en een schommel over de sloot. Ook zijn er twee voetbalvelden te vinden op het grasveld naast de speeltuin. Oftewel, in deze speeltuin kunnen kids heerlijk buitenspelen!

Lees hier meer

Natuurspeeltuin bij Hoppies in Ammerzoden (GD)

Bij Hoppies kun je uren spelen in de natuurspeeltuin of dwalen door het maisdoolhof. Er is een tractorbaan en ook kun je met een vlot over het water! Geniet als ouder op het terras van een lekker hapje en drankje.

hoppies, ammerzoden, speeltuin, natuurspeeltuin, maisdoolhof, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, blotevoetenpad, pluktuin

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Klauterwoud in Berghem

Het speelbos bestaat uit diverse speeltoestellen van natuurlijke materialen zoals hout, zigzag palen, een dassentunnel, een touwparcours en stapstammen. Een waterpomp om bij mooi weer lekker te kliederen met water en zand ontbreekt niet. Voor de volwassenen zijn er verschillende picknick en gewone bankjes om lekker in of uit het zonnetje te lezen, picknicken of gezellig bij te kletsen met vrienden. 

Lees hier meer

Natuurspeeltuin Gestel in Sint-Michielsgestel

Natuurspeeltuin Gelstel is een vrij toegankelijke speeltuin. Kinderen kunnen hier spelen, ontdekken, ravotten, luieren, leren en ontmoeten. Dankzij verschillende speelmogelijkheden is deze speeltuin geschikt voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar. Kids kunnen zich uren vermaken in deze speeltuin dankzij natuurlijke speeltoestellen. Deze speeltuin daagt kinderen uit zelf spel te maken met de aanwezige toestellen, de ruimte, water en zand. 

Lees hier meer

Koning Kyrië Avonturenpad in Hoogeloon

Het Koning Kyrië avonturenpad wordt gerealiseerd door Stichting "Hoogeloon op de kaart!"
Het pas is voor kinderen, ouders, opa's, oma's, kabouters en alle die mensen die weer binding willen krijgen met de natuur. Er zijn onderweg veel leuke opdrachten voor kinderen.
 
 

Speelbos Boeverijen

Het Speelbos Boeverijen in het Mastbos is een super speelbos. Mijn eigen Go-Kids vinden het fantastisch! In dit speelbos kun je in bomen klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer. Dieper in het bos vind je het kasteel met gracht en touwbrug en de heksenkring. Ook staan bij dit speelbos Boeverijen picknicktafels en banken bij de ingang. Meer over het speelbos, klik hier Wist je dat er vlakbij dit speelbos een kabouterpad door het Mastbos loopt? Meer over het kabouterpad, klik hier.

Speelbos Chaam

In het iets kleinere speelbos in Chaam ontdekken kinderen spelenderwijs de geheimen van de natuur. Kinderen kunnen in dit speelbos lekker in bomen klauteren, hutten bouwen en slootje springen. En kennen jullie kabouter Pimmetje Puntmuts al? Hij woont in speelbos Chaam en je kunt hem vinden via het speciale kabouterpad. Meer informatie over het speelbos en kabouterpad in Chaam, klik hier.

Speelbos het Brakkenbos in Breda

In het leuke Brakkenbos vind je geen wipkippen of schommels. Hier kun je namelijk écht buitenspelen in de natuur. Leef je uit met een waterpomp, neem eens het blotenvoetenpad en ontdek eindeloze plekjes om je te verstoppen en hutten te bouwen. Genoeg te spelen en te beleven in dit speelbos van Staatsbosbeheer. Meer over het Brakkenbos in Breda.

Speelbos De Heksenberg in Oosterhout

In het speelbos De Heksenberg kun je klimmen, klauteren, rennen, bouwen en nog veel meer.  En als je moe gespeeld bent, kun je lekker luieren in de duinen, met je blote voeten in het zand! Dit speelbos ligt naast een pannenkoekenhuis. Meer informatie over het speelbos in Oosterhout.

Speelbos de Kerkuil in Hulten

Ken je het speelbos in Hulten al? In het bos staan onder meer een grote vogelnestschommel, een kabelbaan, twee wigwammen, een glijbaan, diverse stapstenen en boomstammen waarop je kunt balanceren. Twee houten kerkuilen houden de wacht bij de ingang van het bos. Ook staat er een insectenhotel in het speelbos. Meer over het speelbos in Hulten.

 

Heb je ook een leuke tip? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl, denbosch@go-kids.nl, breda@go-kids.nl of tilburg@go-kids.nl

Log In