Naar het bos met de kids in de vakantie 

Beleef deze zomer leuke avonturen in de natuur met de kinderen 

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen en natuurlijk de speelbossen in de natuur.  

Hieronder hebben we een aantal regionale natuur en bos tips voor jullie verzameld:

Wandel met kinderen over het vlonderpad bij het Mastbos

Sinds ongeveer een jaar is er een mooi Vlonderpad door het Mastbos van Breda. Dit is een leuke wandeling om met kids te doen omdat het vlonderpad de weg wijst. Rondom het Mastbos zijn verschillende leuke restaurantjes om daarna lekker te relaxen. Niet ver van het vlonderpad ligt pannenkoekenrestaurant Dennenlucht met een heerlijk terras en speeltuin

Wandelen en luisteren naar spannende verhalen of zoek een schat

Weet je dat er hier in de regio een aantal mooie en spannende legendetochten zijn uitgezet. De Legendejagers hebben ze gemaakt.

Je kunt ook naar een van de Baronie poorten gaan en naar spannende Legendeverhalen over verschillende unieke stukjes Brabant luisteren. Met je smartphone en QR reader kunnen jullie de verhalen GRATIS beluisteren.

Naast wandelingen hebben de Legendejagers ook een tweetal schatten verstopt nabij Familierestaurant Huis Ten Bosch in Chaam. Kijk hier voor deze Geo cache schatten.

Wandelen en smokkelen bij de grens met België

Wandel vanaf restaurant het Smokkelaartje de smokkelroute naar België. Met mijn eigen Go-Kids test team heb ik deze route meerdere malen gelopen (iets ingekort voor de kleinste van de familie) en het was steeds een top wandeling omdat je echt de grens met België passeert. Naast het smokkelpad kun je vanaf de Strijbeekse Heide hier ook een mooie wandelroute langs een van de vennen maken. Extra leuk: Reserveer een picknick smokkelzak bij Het Smokkelaartje om tijdens jullie tocht super lekker te smikkelen! 

Wandelen en spelen in het zand

Bij het Cadettenkamp in Teteringen kunnen kinderen fantastisch in het zand spelen. Het is hier één grote zandbak. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken vanaf het vlakbij gelegen speelbos de Heksenberg. Tip: Vlakbij ligt ijsboerdrij Snoek. Ze hebben hier de lekkerste ijsjes!

Foodwalks en pluktuinen in de regio West Brabant

Lekker wandelen met de kids door de natuur en dan je eigen maaltje bij elkaar plukken, het kan met de Foodwalk routes

Foodwalk routes zijn uitgestippeld door heel Nederland. Het zijn wandelingen waarbij je aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving zelf een maaltijd bij elkaar plukt. Zo kunnen jullie na een gezellige wandeling zelf bramenjam maken, een zomersalade of een kastanjetaart. Er zijn verschillende routes in de regio Breda (oa in de Haagse Beemden, Rijsbergen en Etten-Leur)  en er is er één die door het speelbos in Gilze loopt.

Ook zijn er een aantal leuke pluktuinen in de regio, waar je zelf bloemen of aardbeien kunt plukken. Bekijk het overzicht van pluktuinen hier 

Wandelen en spelen in het speelbos

Kennen jullie alle speelbossen van de regio al? Neem een picknick kleed mee naar een van deze speelplekken of pak een terrasje bij bijvoorbeeld de 7 Heuveltjes vlakbij het speelbos Boeverijen in het Mastbos in Breda.

Wandeltochten van Staatsbosbeheer in de regio Breda

Een aantal van de boven genoemde wandelingen zijn van Staatsbosbeheer. Maar Staatsbosbeheer heeft nog veel meer wandel routes geschikt voor families hier in de regio Breda. We hebben ze in een handig overzicht voor je verzameld. Kijk hier

Bekijk hier alle natuuruitjes met kinderen in de regio Breda

Log In