Eropuit met kinderen naar een gratis speeltuin 

In onze regio zijn er natuurlijk ontzettend veel leuke uitjes te vinden voor het hele gezin! De kosten voor gezinsuitjes kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Heb je niet zo veel te besteden? Ook dan valt er genoeg te beleven in Den Bosch, Rosmalen, Vught, Oss, Uden, Veghel, Zaltbommel, Boxtel en omgeving. 

Zo zijn er in bijna alle dorpen en steden in Nederland wel leuke lokale speeltuinen te vinden. Deze zijn vaak vrij toegankelijk en geschikt voor uren speelplezier! Speciaal voor jullie hebben we de 4 leukste (in willekeurige volgorde) gratis speeltuinen verzameld. 

Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen

Bijna iedereen die in de omgeving van Den Bosch woont kent speeltuin 't Kwekkeltje wel en dat is niet voor niets. Deze super leuke speeltuin bestaat namelijk uit meer dan 50 speeltoestellen voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn glijbanen, schommels, klimrekken en zelfs een waterpomp voor volop waterpret! Deze grote speeltuin heeft een oppervlakte van meer dan 5000 vierkante meter. Oftewel, kinderen kunnen zich hier gerust een hele dag vermaken. Er is een toilet aanwezig (tip: neem wel zelf wc papier mee) en de toegang is gratis.

Speeltuin Kwekkeltje, Rosmalen, Den Bosch, gratis, buitenspelen, buitenspeeltuin, eropuit, uitje, gezinsuitje, kinderen

Lees verder

Speeltuin MFC De Kreek in Kerkdriel

De Kreek is een erg leuk zwembad in Kerkdriel, maar wist je dat ze hier ook een super leuke gratis speeltuin hebben?!? De speeltuin is leuk voor alle leeftijden en dankzij de vele speeltoestellen kunnen kinderen hier uren speelplezier beleven. En fijn voor de ouders....... het terras van MFC De Kreek kijkt uit over deze speeltuin. Hierdoor kun jij genieten van een kopje koffie/thee terwijl de kids naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren, rennen en ravotten. 

Speeltuin De Kreek, Kerkdriel, Den Bosch, gratis, buitenspelen, buitenspeeltuin, eropuit, uitje, gezinsuitje, kinderen

Lees verder

Speeltuin Streekpark De Kienehoef in Sint-Oedenrode

Streekpark De Kienehoef is een ontzettend leuk uitje voor gezinnen! Je vind hier namelijk een heerlijke speeltuin die groot genoeg is voor een compleet dagje weg. En alsof dat niet genoeg is vind je hier ook een kinderboerderij, bootjes die je kunt huren, een paviljoen voor een hapje/drankje en een waadpad! Dankzij dit Waadpad kun je op ontdekkingstocht door, naast en in het water! Dit pad is een wandelroute door Park de Kienehoef  en tijdens de route leer je op een leuke en interactieve manier kennismaken met water en alles wat daarbij hoort. 

Speeltuin Kienehoef, Schijndel, Den Bosch, gratis, buitenspelen, buitenspeeltuin, eropuit, uitje, gezinsuitje, kinderen

Lees verder

Speeltuin 't Heike in Nuland

Recreatiepark 't Heike in Nuland bestaat uit een buitenspeeltuin, buitenzwembad en een kinderboerderij. Daarnaast worden er in het hoogseizoen regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en beschikt 't Heike over een educatief centrum. Door de vele mogelijkheden is dit voor kinderen een super leuk uitje. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier genieten van een leuk dagje weg.

Lees verder

Gratis Natuurspeeltuinen en Speelbossen 

Daarnaast vind je in de hele provincie te gekke speelbossen en natuurspeeltuinen die doorgaans gratis te bezoeken zijn. Wij hebben deze voor jullie verzameld en in een handig overzicht gezet!

 speelbos, natuurspeeltuin, buitenspelen, eropuit, uitje, gezinsuitje, kinderen

Speelbossen in Brabant

Spelen tussen de dieren

Een andere optie is het bezoeken van een kinderboerderij. Op een kinderboerderij valt er namelijk van alles te beleven. Je vindt er natuurlijk dieren, maar veel kinderboerderijen beschikken ook over een leuke speeltuin. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten, workshops en evenementen georganiseerd. Dit alles gratis of voor een klein prijsje. Ontdek hier de leukste kinderboerderijen in regio Den Bosch & Nijmegen.

elzenhoek, oss, spelen, buitenspeeltuin, gratis, kinderen, uitje, eropuit, buitenspelen, gezinsuitje

Spelen langs en in het water

Het is soms even goed zoeken, maar er zijn ook leuke recreatieplassen die gratis toegankelijk zijn én waar ze leuke speeltoestellen hebben voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan De Kraaijenbergse Plassen tussen Mill en Grave, het recreatiegebied Oosterplas in Den Bosch of het Strandbad in Well.

Extra tips voor een (bijna) gratis uitje

Blijf je in de buurt dan kun je om de kosten zo laag mogelijk te houden ervoor kiezen om te lopen of fietsen naar jullie bestemming. Zeker met de huidige brandstofprijzen scheelt dat veel geld. Is jullie uitje iets verder weg? Check dan eens of het wellicht goedkoper is om per bus/trein te reizen. Zo reizen kinderen tot vier jaar vaak gratis en krijgen kinderen ouder dan vier jaar meestal korting. Daarnaast is reizen met het openbaar vervoer voor veel kinderen al een hele beleving op zich. 

Ga je een hele dag eropuit? Dan moet er natuurlijk ook gegeten worden en dit hoeft echt niet tot hele hoge kosten te leiden. Bij veel uitjes mag je zelf eten en drinken meenemen. Neem dus een kleedje mee, duik thuis de voorraadkast of de supermarkt in, vul wat bekers/flessen drinken en je hebt een gezellige picknick. Dat vinden de meesten kinderen nog super leuk ook! En heb je geen zin om alles mee te moeten nemen en je ben je in de buurt van een stad of dorp? Dan kun je natuurlijk ook even de supermarkt in gaan voor een lekkere lunch of een ijsje. Scheelt heel wat geld en kinderen kunnen allemaal kiezen waar ze zelf zin in hebben.

Check voordat je op pad gaat altijd de website van de bestemming. Het kan zijn dat locaties niet meer gratis zijn of dat voor bepaalde activiteiten wel moet worden betaald. Ook kunnen openingstijden veranderen, zeker in vakantieperiodes. 

Wij zijn heel benieuwd welke gratis speeltuin jullie favoriet is! Mail deze vooral naar denbosch@go-kids.nl en wie weet staat jullie uitje binnenkort ook in deze blog!