Het natuurgebied Herperduin is ongeveer 400 ha groot en is eigendom van de gemeente Oss. Vroeger was het een heide- en stuifzand- en landbouwgebied, maar vanaf het einde van de 19e eeuw is het beplant met grove den om het stuifzand vast te leggen en mijnhout te leveren. In het gebied zijn nog stuifzandrestanten aanwezig en ook zijn er enkele plassen. Hierdoor kun je in dit natuurgebied ook heerlijk wandelen met honden! Toegang tot speelbos Das Leuk is helemaal gratis en vrij toegankelijk.

Speelbos 'Das leuk' Herperduin

De Das is klaar om jou te ontmoeten! Speelbos 'Das leuk 'is een natuurspeeltuin met nieuwe en unieke speeltoestellen. Zo is er bijvoorbeeld het Klauterwoud en de Das.

De Das

Heeft een hoogte van maar liefst 6 meter en is 23 meter breed. Met een totale lengte van 33 meter is de Das een spectaculair speeltoestel.De kop van de Das heeft een toren waarin je op verschillende manieren naar boven kunt klimmen met net, ladder of via een wand. Daar heb je een spectaculair uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Deze heeft aan klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen, glijpalen en ook rustplekken om even op adem te komen. Daar kun je nieuwe strategieën bedenken of genieten van de natuur.

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Den Bosch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch