Fijne natuur-, speel-, en wandelplekken voor de hele familie in de regio Breda

Deze zomer is er veel te beleven in de natuur bij ons in de regio Breda. We hebben een aantal leuke wandeltips voor je verzameld. Het zijn wandelingen die extra geschikt zijn voor kinderen omdat er veel te zien en beleven valt langs de route. Ook leuk, alle activiteiten en wandelingen zijn gratis! 

Wandelen en smokkelen bij de grens met België

Wandel vanaf restaurant het Smokkelaartje de smokkelroute naar België. Met mijn eigen Go-Kids test team heb ik deze route meerdere malen gelopen (iets ingekort voor de kleinste van de familie) en het was steeds een top wandeling omdat je echt de grens met België passeert. Naast het smokkelpad kun je vanaf de Strijbeekse Heide hier ook een mooie wandelroute langs een van de vennen maken.

Wandelen, luister naar spannende legendes of zoek een schat

Weet je dat er hier in de regio een aantal mooie en spannende legendetochten zijn uitgezet. De Legendejagers hebben ze gemaakt.

Je kunt ook naar een van de Baronie poorten gaan en naar spannende Legendeverhalen over verschillende unieke stukjes Brabant luisteren. Met je smartphone en QR reader kunnen jullie de verhalen GRATIS beluisteren.

Naast wandelingen hebben de Legendejagers ook een tweetal schatten verstopt nabij Pannenhoekenhuis Ten Bosch in Chaam. Kijk hier voor deze Geo cache schatten.

Een smikkelwandeling (foodwalk in de regio Breda)

Lekker wandelen met de kids door de natuur en dan je eigen maaltje bij elkaar plukken, het kan met de Foodwalk routes

Foodwalk routes zijn uitgestippeld door heel Nederland. Het zijn wandelingen waarbij je aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving zelf een maaltijd bij elkaar plukt. Zo kunnen jullie na een gezellige wandeling zelf bramenjam maken, of een zomersalades en kastanjetaart. Er zijn verschillende routes in de regio Breda (oa in de Haagse Beemden, Rijsbergen en Etten-Leur)  en er is er één die door het speelbos in Gilze loopt.

Wandelen en spelen

Kennen jullie alle speelbossen en kabouterpaden van de regio al? Neem een picknick kleed mee naar een van deze speelplekken of pak een terrasje bij bijvoorbeeld de 7 Heuveltjes vlakbij het speelbos Boeverijen in het Mastbos in Breda.

Wandel over het vlonderpad

Sinds ongeveer een jaar is er een mooi Vlonderpad door het Mastbos van Breda. Dit is een leuke wandeling om met kids te doen omdat het vlonderpad de weg wijst. Rondom het Mastbos zijn verschillende leuke restaurantjes om daarna lekker te relaxen. Niet ver van het vlonderpad ligt pannenkoekenrestaurant Dennenlucht met een heerlijk terras en speeltuin

Wandel en speel in het zand

Bij het Cadettenkamp in Teteringen kunnen kinderen fantastisch in het zand spelen. Het is hier één grote zandbak. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken vanaf het vlakbij gelegen speelbos de Heksenberg.

(gratis) Wildkamperen in de regio Breda

Ken je de verschillende (gratis) paalkampeer plekken in de regio Breda van Staatsbosbeheer al? Super leuk en spannend voor de iets oudere Go-Kids en avontuurlijk ingestelde families!!! Deze kampeerplekken zijn door heel Nederland aangelegd door Staatsbosbeheer en er zijn er dus ook drie bij ons in de regio! Paalkampeerplekken zijn kleine kampeerplekken waar je "wild" mag kamperen maar waar (bijna) geen faciliteiten zijn.. Super leuk en super spannend, wel back to basic!

Bestel het Gratis Insectenboekje van Natuurmonumenten

Als jullie deze vakantie de natuur in gaan, komen jullie ze zeker tegen: Insecten. Maar wist jij dat de afgelopen dertig jaar 76 procent van de insecten in Nederland is verdwenen? Natuurmonumenten wil de insecten in Nederland helpen, helpen jullie mee? Vraag nu de gratis insectengids aan en lees over de oorzaken én wat jullie kunnen doen om de insecten te redden. Doe je mee? Vraag hier het boekje gratis aan

 

 

Log In