Geocaching met kinderen in het sprookjesbos

Wil je lekker de natuur in met de kinderen. Denk dat eens aan geocaching! Een leuke speurtocht met kinderen!

Wat is Geocaching?

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het spel werd in het jaar 2000 voor het eerst gespeeld. 

Het basisidee is dat personen of organisaties/verenigingen, waar ook ter wereld, caches(een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden.
Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten, PVC buizen… Kortom een voorwerk waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.
Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Tip: Download de APP Geoaching

Geocaching in het Sprookjesbos

Go-Kids ging op zoek in de bossen bij de Achelse Kluis in Valkenswaard, hier is het geocaching 'Sprookjesbos'. We ging op zoek naar de schat (cache) van het Sprookjesbos. Dit deden we met behulp van de App Geocaching (gratis te downloaden) en lieten onze kinderen met een mobiele telefoon navigeren richting de 'schatten'. Ook de opdrachten zijn leuk voor kinderen.
 
Om deze cache te kunnen vinden, moet je eerst de andere bosbewoners bezoeken. Je loopt dan in totaal een rondje van ongeveer 5 kilometer (wij deden een kortere route en hebben slechts enkele bosbewoners gezocht). De route loopt via wandelpaden en enkele mountainbikepaden. Met een stevige wandelwagen is de route te doen.
 

Opdrachten in het Sprookjesbos

Ergens in dit stukje bos is het sprookjesbos te vinden. Je weet wel, daar waar roodkapje, assepoester, ezel, langnek en nog veel meer sprookjesfiguren wonen. Maar het is het niet zomaar te vinden, dan zouden de sprookjesfiguren natuurlijk groot gevaar lopen. Wil jij ze wel eens een bezoekje brengen? Dat kan hoor!

Om deze cache te vinden moet je eerst op zoek naar een aantal bekende figuurtjes. Deze figuurtjes hebben allemaal een hint voor je over de plek van het sprookjesbos. Je moet er wel een beetje voor kunnen puzzelen, maar dat is voor jou vast geen probleem toch?

Als je op bezoek bent geweest bij Pluto, Sesamstraat, Donald Duck, Bumba, Katrien Duck, Dora, Goofy, Mickey Mouse en Winnie de Pooh en alle puzzels goed hebt opgelost dan heb je alles verzameld om het sprookjesbos te kunnen vinden. 

Vraag je papa of mama de volgende berekening uit te voeren en... op naar het sprookjesbos. 

N51 1(Dx4).(E+F)(B)

E5 2(E-1).(I)(C-D-H)

Om het sprookjesbos te kunnen zien heb je ook nog een code nodig. Deze vind je door de volgende berekening uit te voeren: (A+C+E+G)xH.De bewoners van het sprookjesbos vinden het leuk als je je naam in het logboekje schrijft. Veel plezier!

Kindvriendelijk restaurant

De dag sloten we af met een hapje en drank je op het terras bij restaurant 't Brabants Genot in Waalre. De kinderen hebben eerst heerlijk gespeeld in de speeltuin, op het springkussen en op de trampolines. De 'knuffel'pannenkoeken en frietjes met snack gingen er goed in. Het was een heerlijk ontspannen zondagmiddag.

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? Bekijk hier de tips!

Met kinderen de natuur in? Bezoek een Natuurpoort in regio Eindhoven.

SpeelgoedSpeelgoed