Het Elisabeth Weeshuis Museum
Herenstraat 29, 4101 BR Culemborg

Ontdek dit kindvriendelijke museum in Culemborg

In de binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. In totaal groeiden meer dan 700 kinderen op dit weeshuis. Dit weeshuis is nu een museum en je komt er alles te weten over het leven van de kinderen in het weeshuis. Hoe was het leven in het weeshuis? Was het erg streng en liefdeloos? Of had het leven er ook zonnige kanten? 

Voor kinderen is er in dit museum van alles te ontdekken en te doen. Verkleed je als weeskind, speel het kinderrechtenspel of volg de speciale familieroute. 

Speciale familieroute

Een bezoek aan het museum wordt extra leuk met de speciale familieroute. Samen met (groot)ouders kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar aan de hand van een puzzelroute spelenderwijs ontdekken hoe het leven vroeger in het weeshuis was. Wat aten de kinderen en hoe werden ze verzorgd? Waarom staat er een spinnewiel tussen de eeuwenoude portretten en wat gebeurt er als je aan het wiel draait? Wie van de weeskinderen kreeg er een blok aan het been en waarom?

Doe-Mee-Atelier

In de schoolvakanties organiseert het Elisabeth Weeshuis Museum regelmatig het Doe-Mee-Atelier. Ga samen met je (groot)ouders aan de slag om verrassende dingen te maken: afvalmateriaal omtoveren tot bruikbare spullen, een middeleeuwse lekkernij koken of knutselen met knijpers. Houd de agenda in de gaten voor leuke activiteiten. 

 

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor